Bodrum Gündem

Çılgın Değil, Halka Değen Projeler Üretiyoruz.. VİDEO RÖPORTAJ

Halka verdikleri 41 maddelik sözleri gerçekleştirmek için sabırsızlandıklarını belirten CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk 13 Haziran sabahı 41 maddenin birincisinden başlıyoruz dedi.

Çılgın Değil, Halka Değen Projeler Üretiyoruz.. VİDEO RÖPORTAJ
07.06.2011
0
A+
A-



 

Çılgın Değil, Halka Değen

Projeler Üretiyoruz… 

 


“Halka verdikleri 41 maddelik sözleri gerçekleştirmek için sabırsızlandıklarını belirten CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk “13 Haziran sabahı 41 maddenin birincisinden başlıyoruz” dedi.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


12 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, gece gündüz demeden çalışan CHP örgütü ve İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk Bodrum Gündem’in sorularını yanıtladı. 2007 Genel Seçimlerinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi çalışmaları için CHP Bodrum’un çok motive olmuş bir şekilde katıldıklarını ifade ederek “O zaman ki ilçe başkanımız Erhan Topanoğlu önderliğinde iyi bir kampanya yürütmüş ve çok iyi bir sonuç almıştık. CHP 2007’de % 47 oy oranına ulaşmıştır. Ben o zaman ilçe yönetiminde değildim, ama aktif olarak kampanyada çalışmıştım. Bana göre de çok iyi bir sonuç almıştık o dönem. Bu güne kadar yarımadada partimizin ulaştığı en üst oy oranına ulaşmıştık. Daha sonra 2009 yerel seçimlerinde oy oranımız, il genel meclisi oyumuz % 44 oldu. Yani 3 puan kaybettik. Belediye oylarımız daha da düşüktü. Belediye oyları sağlıklı bir ölçü değildir elbet, çünkü o seçimde bir çok etken devrededir. 2009 seçiminin doğru sonucu % 44 il genel meclisi oylarıdır. Bu sayede bildiğiniz gibi 4 il genel meclisi üyesi çıkardık. 4 il genel meclis üyeliği bize Muğla’da aynı zamanda “İl Genel Meclis Başkanlığını” getirdi biliyorsunuz. Gerçi o kaleyi koruyamadık. Şu anda o önemli makam Yatağan a geçti. Şunu unutmamalıdır, Muğla’ya il genel meclisi iktidarını Bodrum getirmiştir. Bunun yanında, Bodrum belediyesini kaybetmemiz örgütün üzerinden dozer geçmiş etkisi yarattı. Bu beklenmedik, umulmadık ve kolay hazmedilecek bir durum değildi, merkezde % 56 oy oranına sahip bir partinin seçim kaybetmesi, hele hele 700 oya sahip bir partiye karşı kaybetmesi kolay hazmedilecek bir şey değildi. Nedenine girmeyeceğim ama örgütü perişan eden bir sonuçtu” şeklinde anlatıyor.




Yerel seçimlerin arkasından yaşanan süreçleri herkesin bildiğini ve bir yıldır CHP’nin deformasyonunu düzeltip, kırılan yapıları tamir ederek, Bodrum örgütünün yine, Bodrum’un en etkili siyasi örgütü olduğu gerçeğini herkese göstermeye çalıştıklarını kaydederek; “Bunda çok ciddi mesafe aldığımızı görüyorum. Yüz de yüz dersem yalan olur, ama ciddi mesafe aldığımızı görüyorum. Kenetlenen bir örgütün neleri başarabileceğini referandumda tüm Türkiye gördü. % 82 oy oranıyla Türkiye de en yüksek orana ulaşan örgüt, Bodrum örgütüdür. Bu da büyük bir onurdur, ve Bodruma çok yakışmıştır.” dedi.

 

Kadınlarımız 17 bin Evi Tek Tek Dolaştılar…

12 haziran 2011 Genel Seçimleri için CHP Bodrum’da nasıl bir çalışma stratejisi izlediklerini referandumda elde ettiğimiz başarının daha iyisini yapabilmek için konuştuklarını, tartıştıklarını, örgüt toplantısı yaptıklarını özellikle vurguluyor. Başkan Öztürk yeni dönem çalışmalarını şu şekilde anlattı; “Kendi içimizde tartıştık. Çünkü ben hep şuna inanırım. “Her zaman daha iyisi yapılabilir” neleri eksik yaptığımızı, nerelerde eksik kaldığımızı tespit ettik. Hemen 13 Eylülden itibaren de, özellikle eksik kaldığımız alanlarda çalışmaya başladık. Önce şunu söyleyeyim ben çok şanslı bir ilçe başkanıyım çünkü çok iyi çalışan, fedakarca, cefakarca çalışan bir kadın kollarımız ve gençlik kollarımız var. Daha 13 eylül sabahı “çıkın” larını çantalarına koyup yollara döküldüler. 17.000 eve girdiler. Bu müthiş bir rakamdır, müthiş bir çalışmadır. Bu alanda eksiğimiz olduğunu görmüştük ve 3 Nisandan itibaren de kampanyayı başlattık. Muğla’da kampanyayı başlatan, ilk seçim bürosunu açan örgüt biziz. Kampanyayı ilk başlatan olmakla kalmadık, sabah 9’dan gece yarısına kadar sürekli hareket halindeyiz, çalışma halindeyiz. Şu ana kadar kahve toplantısı yapmadığımız köyümüz, mahallemiz kalmadı. Şimdide köylerimizde birebir ev ziyaretlerini yapıyoruz. Gezmediğimiz pazar, ziyaret etmediğimiz esnaf kalmayacak. Odalar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerimizde program dahilinde devam ediyor. Kısacası bu seçim döneminde yapılması gereken bütün çalışmalar eksiksiz yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Bu güne kadar eksik olan bir tarafımızı bu dönem tamamladık. Oda şu idi. Çalışmak, çok çalışmak ve hep çalışmak. Kabul edelim biz bu güne kadar biraz tembel bir örgüttük. Dikkat edin, Bodrum da CHP kadar etkin ve etkili çalışan başka bir siyasi parti göremezsiniz. Her köyümüzde meydan mitingi gibi kahve toplantıları yaptık, keza mahallerimizde de özellikle köylerdeki kahve toplantılarımızı görmenizi isterdim. Köylerimizdeki siyasi ilgi merkeze göre daha fazla. Buda beni çok mutlu etti doğrusu”


 

Bunlar Dün Mücahitti, Şimdi Müteahhit Oldular…

get Diflucan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle “Aile Sigortası” projesi ile başlayan iktidara hazırız mesajı çok etkili oldu. Bu konuda kahve toplantılarında da, ev ziyaretlerinde de somut projeler anlatılmaya başlandı. Başkan Öztürk Türkiye, Muğla ve Bodrum olarak CHP projeleri ve vaatlerini anlatabilir misiniz? Sorumuza Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay açıklanan “Çılgın Projeye” gönderme yaparak şunları anlattı; “Önce hiç çılgın projemiz yok baştan söyleyeyim, ama “Boğaz Projemiz” var. Yatağa aç giren 13 milyonun boğazından geçecek bir lokmanın derdindeyiz. yoksulluğu tarihe gömmeye çok kararlıyız CHP olarak, 75 milyonluk bir ülkede, 13 milyon aç yaşıyorsa, dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz diye övünmek en iyimser tabiriyle “pişkinlik” tir. İstanbul’a açılacağı söylenen kanal, masalcı teyzenin anlattığı masallar kadar bile etkili olmaz. 3 milyon 200 bin insan işsiz sokaklarda, kahvelerde geziyor, ömür tüketiyorsa İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de anlattığınız çılgın projeler karın doyurmaz. Çünkü hiç biri halka dokunmuyor. Halkı unutarak iktidarda kalmayı umanlarda, 13 Haziran sabahı büyük bir gerçeğe uyanacak. Bu ülkede hep söylüyorum; “bunlar dün mücahitti, bu gün müteahhit oldu” ve halkı unuttu. Halkı adeta “maraba” gibi gören ağaya benzediler. ama “züğürt ağa” olmak üzereler. CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır, bundan kimsenin kuşkusu olmasın”


 

41 Sözü Yerine Getirmek İçin Sabırsızlıkla 13 Haziran Sabahını Bekliyoruz…
Başkan Öztürk genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından söz verilen 41 maddeyi öyle heyecanla anlatıyor, öyle sahipleniyor ki 13 Haziran sabahı madde birden başlamak için sabırsızlandığını ifade ederek; “Bildiğiniz gibi CHP halkımıza 41 söz vererek, 41 proje ile yollara düştü. Bu 41 sözünde, 41 projenin de tamamı halka değen projelerdir. Daha çağdaş, daha özgür ve daha mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye’dir hedefimiz. Mutlu insanlar ülkesi yapmaktır amacımız ve bunu başaracağız.” diyerek sözlerini bitirdi.
treat adenoma of prostate
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.