Bodrum Gündem

Muğla Milletvekilleri…(Sizi KimTemsil Edecek)

12 Haziran Seçimlerinde seçilen 6 milletvekili kimdir?

Muğla Milletvekilleri…(Sizi KimTemsil Edecek)
14.06.2011
0
A+
A-

MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ


KİM KİMDİR?

12 Haziran Seçimleri ile 24.Dönem Milletvekili seçilen Tolga Çandar, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan Cumhuriyet Halk Partisinden, Ali Boğa ve Yüksel Özden Adalet ve Kalkınma Partisinden, Mehmet Erdoğan ise Milliyetçi Hareket Partisinden Muğla Milletvekilleri olarak meclise girmeyi hak kazandılar.

Önlerinde Muğla′nın çözülmesi gereken bir çok sorunu var. Seçimler öncesinde verdikleri sözler halk ve gazeteciler tarafından kayıt altına alındı, şimdi o sözleri yerine getirmeleri beklenecek.

 



Tolga Çandar CHP Muğla Milletvekili


HALK OZANI – İnşaat Mühendisi


1959 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Milas’ta tamamladıktan sonra Ankara’ya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne gitti. ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü’nde öğrenim gören Çandar, tiyatro çalışmaları için ODTÜ Oyuncuları’na, halk müziği çalışmaları için de Türk Halk Bilimleri Topluluğu’na devam etti.


Üniversitenin üçüncü sınıfında iken, üç arkadaşı ile birlikte kurdukları “Çağdaş Türkü” topluluğu adı altında ilk albümleri olan “Bekle Beni”yi yaptılar. Bu albüm aynı zamanda Tolga Çandar’ın profesyonel müzik hayatına adım atmasına zemin hazırladı.


“Bekle Beni” albümünde olduğu gibi, yine Eftal Küçük ve Tolga Çandar bestelerinden oluşan “Delikanlıya” adlı bir albüm daha yapan topluluk, dağıldı. Bunun üzerine Çandar, müzik yolculuğuna yalnız devam etti.


Bir yandan beste çalışmalarına devam eden Çandar, diğer yandan da “Türküleri Ege’nin” adlı bir albüm hazırladı. Bu albümün gördüğü yoğun ilgi, Tolga Çandar’ın müzik yolculuğunda izleyeceği yolu da belirlemiş oldu.


Müzik çalışmalarının yanı sıra çeşitli dergilerde yazılar da yazan Çandar, felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi konularına ilgi duyuyor.


Çandar’ın en büyük tutkularından birisi de havacılık. 1977 yılında ODTÜ dokuz ay sürecek olan boykot sürecine girince, okulun geleceği konusundaki belirsizlik ortamında Çandar, Hava Harp Okulu sınavlarına girdi. Sınavları başarıyla tamamladı ve İzmir Cumaovası Meydanı’nda (bugünkü Adnan Menderes Havaalanı) T-41 uçağı ile eğitim uçuşlarına katıldı ancak uçuşları tamamlamadan, sekizinci sorti sonunda kamptan ayrıldı. ODTÜ’ye geri döndü.


“Çağdaş Türkü” topluluğu ile yaptıkları “Bekle Beni” ve “Delikanlıya” adlı albümlerden sonra Çandar, sırasıyla “Türküleri Ege’nin”, “Harman”, “Türküden Şarkıya”, “Sen Türkülerdesin”, “Kar Yangını”, “Türküleri Ege’nin order Aciclovir 2”, “Sular Gibi”, “Türküleri Ege’nin 3” ve Soprano Seza Kırgız ile birlikte seslendirdikleri “Aşikâr” adlı albümlere imza attı.


Belgesel film müzikleri ve tiyatro müzikleri de yapan Çandar evli ve 1 çocuk babası.



Prof. Dr. Nurettin Demir


KADIN HASTALIKLARI UZMANI-BİLİM İNSANI


1953 yılında Fethiye’nin Göcek köyünde doğdu. İlkokulu Göcek’te, ortaokulu İzmir Buca’da tamamladı. 1967 yılında Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’ne girdi ancak sivil hayatı tercih ederek 1970 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı.


1977-1981 yılları arasında Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda asistan ve uzman olarak görev yaptı.


1981-1982 yılları arasında Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak askerlik görevini yaptı. 1981-1983 yılları arasında Diyarbakır SSK Hastanesi’nde fahri kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak ikinci görevde bulundu.


1983 yılında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak göreve başladı. Aralık 1983-1985 yılları arasında başasistan,1987 yılında şef yardımcısı sınavını kazandı.


1989 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda doçentlik unvanını aldı.


İki dönem İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1990 yılında da İzmir Tabip Odası’nın SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi temsilciliğini yaptı.


1992 yılında, İzmir ve Ege Bölgesi’nde başarılı hizmetler vermeyi amaçlayan İrenbe Tıp Merkezi’nin kuruculuğunu yaptı.


1992 ve 1994 yılları arasında SSK Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi. Türkiye’de ilk bilgi işlem ve hastane otomasyon sistemini kurdu. 1995 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Danışmanlığı’nda bulundu.


1994 yılında İzmir Fethiyeliler Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanlığı’na getirildi. 2000-2004 yıllarında Şanlıurfa, Harran Üniversitesi dönemi hariç, 2009 yılına dek 5 dönem dernek başkanlığı yaptı.


1998 yılında İzmir’in ilk özel tüp bebek merkezini İrenbe bünyesinde hizmete sundu.


Başhekimliğinde gösterdiği başarılarından dolayı İzmir milletvekilliği adaylığı teklif edildi ve CHP milletvekili adayı oldu.


2000-2004 yıllar arasında İrenbe’den ayrılarak, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Başkanlığı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Baştabiplik görevlerinde bulundu. Ayrıca aynı dönemler arasında Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği ve Harran Üniversitesi Senato Üyeliği’nde de bulundu. 2004 yılında emekli oldu.


Tüp Bebek Merkezi’nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İzmir, Şanlıurfa’da yerel televizyonlarında çeşitli sağlık program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı. İrenbe Sağlık Dergisi’ni yayınladı ve uzun yıllar aynı derginin editörlüğünü de yaptı.


2008 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Öğretim Üyesi olarak atandı. 2009 yılında, Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığı’na atandı. Halen Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili olarak görev yapıyor.


2003 yılında “Göcek Gürsu Pırnaz Yayla Yürüyüşü”nü başlattı ve 8 yıl geleneksel olarak düzenledi. Son 4 yılda televizyonlarda belgesel olarak yayınlandı.

Propranolol best prices

Yurtiçi ve yurtdışı mesleksel akademik yayınları olan Nurettin Demir’in “Gebelik Serüveni” ve Prof. Dr. Şadan Gökovalı ile “Veli Lök’e Anılı Armağan” adlı yayınlanmış iki kitabı bulunuyor.


Evli ve 2 çocuk babası.



Ömer Süha Aldan CHP Muğla Milletvekili


EMEKLİ CUMHURİYET SAVCISI


1959 yılında Akşehir’de doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Yunak’ta okudu. 1976 yılında Konya Gazi Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Konya hâkim adaylığı sonrası, sırasıyla Samsun, Lice, Araç, Niksar ve Fethiye cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu.


2001 yılında Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Bu mahkemenin 2004 yılında kapanması üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu’nda çalıştı. Adalet Akademisi’nde öğretim üyeliği yaptı. 16 Mart 2009 tarihinde kendi isteğiyle emekli oldu.


Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı dönemde, başta sosyal güvenlik alanında yapılan yolsuzluk ve yargı görevlilerine yönelik baskı girişimlerine ilişkin olarak kamuoyunda “Neşter1-2” adlarıyla bilinen soruşturmalarla birlikte, ihaleye fesat karıştırmak, insan ticareti, kara para aklama, kredi kartı sahteciliği, akaryakıt kaçakçılığı gibi suçlara dair “Damga”, “Manyetik”, “Bahar Temizliği” gibi adlarla bilinen soruşturmaları gerçekleştirdi. PKK, El Kaide ve TİKKO gibi örgütlere dair soruşturmalarda cumhuriyet savcısı olarak görev aldı.


2005 yılında, DENETDE tarafından “Temiz Topluma Katkı Ödülü” ile Toplumsal Saydamlık Hareketi (Transpararency International-Turkey) tarafından da “Yolsuzlukla Mücadele ve Dürüstlük Ödülü”ne layık bulundu.


Terörle mücadele, yolsuzluk, kara para aklama, insan ticareti, kredi kartlarında sahtecilik gibi konularda gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeydeki pek çok projede görev aldı. Bu konulara ilişkin olarak konferanslar verdi.


Ömer Süha Aldan Evli ve iki çocuk babası.



Prof. Dr. Yüksel Özden Ak Parti Muğla Milletvekili


 (NATO Parlamenter Asamblesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi)


1963 yılında Muğla’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Muğla ve Burdur’da, lisans eğitimini 1982-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde tamamladı.


Devlet bursu ile gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek lisans ve doktora eğitimi yaptıktan sonra bir yıl araştırmacı olarak çalıştı.


1994 sonunda Türkiye’ye döndü. 1995’te yardımcı doçent, 1998’te doçent, 2003’te profesör unvanlarını aldı. Kırıkkale ve Balıkesir üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı. Akademik hayatı boyunca, kitap ve makaleleriyle eğitim ve öğretime ilişkin yeni birçok kavram ve yaklaşımın Türkiye literatürüne girmesine öncülük etti. Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı.


22 Temmuz 2007 seçimlerinde Ak Parti Muğla Milletvekili olarak Parlamento’ya girdi. TBMM’de milli eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Avustralya Dostluk Grubu Başkanlığı ve Ak Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyor.


Evli ve 3 çocuk babası.



Ali Boğa Özden Ak Parti Muğla Milletvekili


Dış Ticaret İşlemleri Çalışma Grubu Başkanı


 Muğla’nın Fethiye İlçesi Karaçulha Köyü’nde Yörük çadırında 1949 yılında doğdu. İlköğrenimini 1961 yılında Çaltıözü İlkokulu’nda, ortaöğrenimini 1970 yılında Konya Erkek Lisesi’nde tamamladı. 1975 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini 1976-1977 yıllarında deniz yedek subayı olarak yaptı.


Yatırımları teşvik uzman yardımcısı olarak görev yaptı. 1977’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

order Orlistat

Kapalı ekonomiden ihracata dönük rekabetçi ekonomiye geçişte görev aldı. 1980 yılında “24 Ocak Kararları”yla Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’na geçti. 1987 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda İhracat Proje Değerlendirme Grup Başkanlığı’na, 1992 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Proje Değerlendirme Daire Başkanlığı’na, 1995 yılında İhracat Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 1987 yılından itibaren ihracat teşvik tedbirlerinin mevzuat çalışmalarını koordine etti.


İhracatı teşvik mevzuatını AB Gümrük Birliği’ne uyumlaştırdı. 24 Ocak 1980’den itibaren uygulamaya konulan “İhracatı Teşvik Mevzuatı”nı 1 Ocak 1996’dan itibaren uygulanmak üzere Gümrük Birliği’ne uyumunu yaparak bugün halen uygulanmakta olan Dahilde ve İşleme ve Hariçte İşleme Rejimleri’ni uygulamaya koydu. 1996-1997 yıllarında Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yürüttü.


Avustralya Melbourne Ticaret Ateşesi oldu. 1997 yılında Avustralya Melbourne Ticaret Ataşesi olarak görevlendirildi. 1997-2000 yılları arasında Kurucu Ticaret Ataşesi olarak görev yaptı. Avustralya’daki görevi esnasında lise son sınıflar için Türkçe kitap yazdı. “Avustralya’da Ticari ve Ekonomik Konularla Türkçe” isimli kitabı Avustralya Milli Eğitimi’nde lisans eğitiminden sorumlu olan “VSL” ve “NSWSL” tarafından yardımcı ders kitabı olarak kabul edildi.


2003 yılında getirildiği İhracat Genel Müdürlüğü döneminde ihracat 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıktı. Kamuda ilk stratejik planı hazırladı. Türkiye’de hayata geçirilen ilk stratejik plan olan “İhracat Stratejik Planı”nın hazırlanması ve yürürlüğe konulmasını sağlayarak, “Sürdürülebilir İhracat Altyapısı”nın oluşturulması çalışmalarını koordine etti. Özel İhtisas Komisyonu’na başkanlık yaptı 2003 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nca kurulan “Devlet Yardımları Özel İhtisas Komisyonu” başkanlığını da yürüttü. Türkiye’nin ilk elektronik imza otomasyonunu gerçekleştirdi Kamuda ilk e-imza uygulaması olan ve 1 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren “Dahilde İşleme Rejimi Otomasyon Projesi”, çeşitli ülkeler için “Pazara Giriş Eylem Planları” çalışmaları, dünyada devlet destekli tek markalaşma programı olan “TURQUALITY” projesi, “Moda ve Tekstil İş Kümesi” projesi ve “Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi” projesi yürütmüş olduğu projelerden bazıları. Bürokratik engellerin kaldırılması çalışmalarına başkanlık yaptı. Başbakanlık Müsteşarlığı’nca “Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Çalışmaları” kapsamında oluşturulan “Dış Ticaret İşlemleri Çalışma Grubu”na başkanlık yaptı.


Evli ve üç çocuk babası.



Mehmet Erdoğan MHP Muğla Milletvekili

Bürokrat ve Hukuk Müşaviri


1964’te Muğla’nın Ortaca ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ortaca’da tamamladıktan sonra 1981’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı ve 1985’de mezun oldu.

Aynı yıl girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak 1986’da Edirne’de kaymakam adayı olarak İçişleri Bakanlığı’nda memuriyete başladı. 1987’de yabancı dil eğitimi ve İngiliz idari sistemini yerinde görmek için 1 yıllığına İngiltere’de bulundu.


Sırasıyla Amasya-Göynücek, Bitlis-Güroymak, Elazığ-Baskil kaymakamlıkları görevlerinde bulunduktan sonra; Artvin Vali Yardımcılığı ve Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği yaptı. Daha sonra Kayseri-Pınarbaşı ve Ankara-Kazan’da tekrar kaymakamlık yaptı. 2002’da İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak göreve başladı. 2007 Genel Seçimi’nde MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı oldu. Aynı yıl içinde tekrar mülki idareye dönerek, 2009’a kadar Hukuk Müşavirliği görevini yerine getirdi.


2009’da İzmir Vali Yardımcısı ve Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amiri olarak göreve başladı. Bu görevi sürdürmekteyken 12 Haziran 2011′de yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde MHP Muğla Milletvekili Aday Adayı oldu.


Evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.