Bodrum Gündem

Rus Rehberlerin Ölümü İle İlgili Önemli Açıklama..

Geçtiğimiz haftalarda 4 Rus rehberinin ölümü ile sonuçlanan ve Bodrum Gündem Gazetesinde manşetten verilen olayla ilgili olarak Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Denizciler Derneği bir açıklama yayınladı.

Rus Rehberlerin Ölümü İle İlgili Önemli Açıklama..
15.06.2011
0
A+
A-

order diflucan  


 


 


 


 


 


Rus Rehberlerin Ölümü İle İlgili


Önemli Açıklama

Geçtiğimiz haftalarda 4 Rus rehberinin ölümü ile sonuçlanan ve Bodrum Gündem Gazetesinde manşetten verilen olayla ilgili olarak Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Denizciler Derneği bir açıklama yayınladı.


Bodrum Gündem Haber Proscar buy


Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Denizciler Derneği’nin yaptığı açıklamada “Olayın üzerinden geçen bir hafta içinde farklı söylentilerin ortaya çıkması, özellikle de olay Bodrum′da ve bir günlük gezi teknesinde gerçekleştiği için Türkiye′nin en önemli turizm markalarından olan Bodrum ve Deniz Turizm Sektörünün ziyadesiyle yıpranmasına sebep olmuştur. Konuklarını özenle ağırlama konusunda son derece hassas olan Deniz Turizmi Sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz gelişmelerden büyük rahatsızlık duymaktadırlar” deniliyor.Bodrum turizminde çok önemli bir yer tutan “Mavi Yolculuk” ile karıştırılması ve olayın Bodrum’a mal edilmesinin doğru olmadığı vurgulanıyor.


 


Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Denizciler Derneği’nin yaptığı açıklama şu şekilde;


  buy Accutane


Sayın Basın Mensupları ve Kamuoyuna duyurulur


 


28 Mayıs 2011 tarihinde 113-Alanya Bağlama numaralı Orkan-5 isimli tenezzüh teknesi bir seyahat acentesinin organizasyonu çerçevesinde yapılan Acente Rehberlerine tanıtım gezisinde Rusya Federasyonu′na bağlı acentelerin rehberlerini alarak Bodrum Yarımadası çevresinde kısa süreli bir tanıtım gezisine çıkarmıştır. Orkan-5 isimli teknede gezi sonrasında geziye katılan rehberlerde bir takım rahatsızlıklar tespit edilmiş ve bu rahatsızlıkların, alınan alkollü içeceklerden kaynaklandığı varsayılmaktadır. Bu olay maalesef bugüne kadar dört rehberin ölümüyle sonuçlanmıştır. Ayrıca hala da hayati tehlikeyi atlatamamış veya yaşam boyu sakat kalma riski taşıyan hastalar endişeyle izlenerek kurtarılmaya çalışılmaktadır.


 


Öncelikle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm yakınlarına, Rusya Federasyonuna ve halkına başsağlığı, halen tedavisi sürmekte olanlara da acil şifalar dileriz.  Türkiye′de, Bodrum liman sınırları içinde gerçekleşen olay bizleri son derece üzmüştür. Acıları acımızdır.


 


Olayın üzerinden geçen bir hafta içinde farklı söylentilerin ortaya çıkması, özellikle de olay Bodrum′da ve bir günlük gezi teknesinde gerçekleştiği için Türkiye′nin en önemli turizm markalarından olan Bodrum ve Deniz Turizm Sektörünün ziyadesiyle yıpranmasına sebep olmuştur. Konuklarını özenle ağırlama konusunda son derece hassas olan Deniz Turizmi Sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz gelişmelerden büyük rahatsızlık duymaktadırlar.


 


Günlük tanıtım gezisinde gerçekleşen bir olayı çok farklı bir turistik gezi olan Mavi Yolculukla karıştırmak da, genelleştirerek tüm Bodrum′a ve Günlük Gezi Sektörüne mal etmek de doğru değildir.


 


Bu nedenle bizler de olayın nasıl gerçekleştiği ve failleri konusunda incelemenin bir an önce tamamlanarak açıklığa kavuşmasını bekliyoruz. Medyadan edinilen ilk izlenimler doğru ise kaçak ve veya sahte içkiden kaynaklandığı düşünülen olayla ilgili gerekli araştırmanın devlet kurumları tarafından ivedilikle sonuçlandırılması ve suçluların bulunup açıklanarak cezalandırılması gerekir. Türk ve dünya kamuoyu bunu beklemektedir.


 


Biz de, Bodrum′lu Deniz Turizmcilerinin temsilcisi; İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği olarak bir yandan bu olayın aydınlatılma sürecinin hızla sonuçlandırılmasının takipçisi olmayı, bir yandan da bölgemizde ve sektörümüzde böyle olayların tekrarlanmaması için gereken önlemlerin oluşturulmasını görev bildiğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.


 


İnsan hayatı ve sağlığı en yüce değerdir. Sorumsuzca tehlikeye atılamaz.


 


İMEAK DENİZ TİCARET ODASI BODRUM ŞUBESİ


ve


BODRUM DENİZCİLER DERNEĞİ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.