Bodrum Gündem

Bodrumda Hatip Dicle İçin Eylem..

Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğunun destekçileri, YSKnın Hatip Diclenin vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili Bodrumda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Bodrumda Hatip Dicle İçin Eylem..
23.06.2011
0
A+
A-

 


 


 


Bodrum’da Hatip Dicle İçin Eylem… fluconazole without prescription


 Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun destekçileri, YSK’nın Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili Bodrum’da toplanarak basın açıklaması yaptı.


Bodrum Gündem Haber


Açıklama için ellerinde pankartlarla toplanan grup, sloganlar atıp, açıklamanın ardından oturma eylemi yaptı. Grup sözcüsü olarak açıklama yapan Şehbal Şenyurt Arınlı, Hatip Dicle’nin meclise girmesini engellemek isteyen zihniyetin, barışın demokrasinin önünü tıkamak isteyen zihniyet olduğunu belirterek, “Dicle’nin halkın vekili olduğu defalarca kanıtlanmıştır. Halk iradesinin meclise yansımasını istemeyenler, Hatip Dicle hakkında YSK eliyle verilen bu son kararla siyasi soykırım çabalarına bir adım daha eklenmiştir” dedi.




buy brand Kamagra online

“Ya demokratik bir çözüm, ya da görkemli bir direniş”

Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun destekçileri, Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanarak, Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılanlar ellerinde, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Ya demokratik bir çözüm, ya da görkemli bir direniş” , “İrademize uzanan eller barışa ve kardeşliğedir”, “ Barış ve kardeşlik kazanacaktır”, “77.709 seçmene ayıp değil mi?”, “Vekilime dokunma, irademle oynama” ve “ Düşünüyoruz, öyle ise suçluyuz”  yazılı pankartlar taşıdı. Basın açıklamasını yapan Grup sözcüsü Şehbal Şenyurt Arınlı’nın konuşması sık sık “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Vekilimden elini çek”, “Özgürlük Dicle’nin hakkıdır” ve Vekilime dokunma irademle oynama” sloganları ve alkışlarla kesildi. Grup içinde 10 yaşındaki Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Hiva Karaç da elinde pankart taşıması ve sloganlara eşlik etmesi ile dikkat çekti.



Cialis super active online



Hatip Dicle’nin halkın vekili olduğu defalarca kanıtlandı…

Arınlı, Hatip Dicle’nin halkın vekili olduğunun defalarca kanıtlandığını ve bu anayasa ve yasalarla halkın vekillerinin sesini kasamayacaklarını belirterek, “Bir kararın yasal olması, hukuki olduğu anlamına gelmez. Hatip Dicle’yi meclise sokmayan YSK’nın gerekçesini dayandırdığı anayasa, tüm tarafların değiştirmek için fikir birliğine vardığı bir anayasadır. Dicle’nin tutuklanmasına neden olan Terörle Mücadele Kanunu bu darbe anayasası ve sade ve kendine demokrat, vesayet sistemi ile uzlaşan AKP’nin anti demokratik yasasıdır. Bu anayasa ve yasalarla halkın vekillerinin sesini kasamazsınız. Tüm engelleme ve baskılara rağmen 36 blok adayımız milletin vekilliğini almayı başarmıştır. Dicle’nin vekilliğinin düşürülmeye çalışılması bir blok halinde hareket eden tüm blok vekillerinin ve silahlar gömülsün diyen bütün halkı karşılarına almak demek olacaktır. Demokratik sürecin önünü açmak isteyen Kürt Halk Önderliğinin sürece yeniden bir şans tanıyan açıklamalarına rağmen yapılması, barışın önünü kimlerin tıkamak istediğini ve bir bölünme korkusu var ise, bunu kimlerin beslediğini bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır. Halkın iradesini yok sayan, adalet duygusunu yaralayan, bu hukuksuz kararın bir an önce geri alınmasını talep ediyoruz. Ve YSK’ya vekilimizden elini çek diyoruz. Hatip Dicle’nin meclis kürsüsünden bizleri selamlamasını, haklarımızı savunmasını engelleyemeyeceksiniz. Halkların iradesi önüne konulan tüm engeller kaldırılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.


Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan yaklaşık 30 kişilik grup, sloganlar atıp, alkış yaparak basın açıklamasına son verdi.


Polisinde geniş güvenlik önlemleri aldığı etkinlik, olaysız bir şekilde sona erdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.