Bodrum Gündem

Balbay ve Haberal İçin İlk Tepki Bodrum İlçe Başkanından..

İzmirden Milletvekili seçilen Gazeteci Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili seçilen Prof.Dr.Mehmet Haberalın tahliye isteklerini kabul edilmemesine ilk tepki Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürkten geldi.

Balbay ve Haberal İçin İlk Tepki Bodrum İlçe Başkanından..
24.06.2011
0
A+
A-

 


 

Balbay ve Haberal İçin İlk Tepki Bodrum İlçe Başkanından…

İzmir’den Milletvekili seçilen Gazeteci Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili seçilen Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın tahliye isteklerini kabul edilmemesine ilk tepki Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’ten geldi.




Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Dapoxetine online


Ergenekon Davasından tutukluluğu süren, İzmir’den CHP Milletvekili seçilen Gazeteci Mustafa Balbay ve Zonguldak’dan CHP Milletvekili seçilen Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın tahliye isteklerini kabul edilmemesine tepki veren Bodrum CHP İlçe Başkanı bundan sonra daha vahim şeyler olacaktır dedi.


Tahliye taleplerini ret olduğu haberi üzerine CHP MYK’da olağanüstü toplanarak nasıl bir tavır takınılacağı ve nasıl bir strateji izleneceği konusunda karar alacak.


Bodrum’dan İlk Tepki CHP İlçe Başkanından… Colchicine without prescription


Seçim sürecinde kahvelerde ve mitinglerde Mustafa Balbay’ı en çok savunan ve özellikle Balbay’ın kızı Yağmur ile ilgili bir çok söylemi olan CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, bu olaya şaşırmadığını, şoke olmadığını ifade etti. Öztürk bu olaydan sonra bazılarının şoke olmasına ve şaşırmasına sevinmek istiyorum diyerek şunları söyledi; “Bazı sözümona solcuların, sözümona demokratların, aydın geçinenlerin, sosyal demokratların, utanmaz AKP’lilerin, utangaç AKP’lilerin, yetmez ama evetçilerin, dün belediye önünde Hatip Dicle için eylem yapanların irkilip kendilerine geldiklerini umuyorum. Bu olayın hiçbir savunulur tutulur tarafı yoktur. Bu günlerin daha da kötü günlere gideceğini hep söyleyegeldim. Çünkü beni hiç kimse Mustafa Balbay’ın darbe yapacağına ikna edemez”


12 Haziran seçimlerinde halkın oyu ile seçilmiş olmalarına ve Anayasada bu konuda bir maddenin de olduğunu vurgulayan Öztürk; “Milletvekili seçilenlerin davaları devam eder, davalardan da ceza almışlarsa da cezaları dönem sonuna ertelenir. Buna rağmen Balbay ve Haberal’ın tahliye edilmeyeceklerinden emindim.” dedi. Öztürk bu ülkeye faşizmin bağıra bağıra geldiğini de sözlerine ekledi.


order Topamax Bu ülkede namus erbabının, en az namussuzlar kadar cesur olmasının zamanı gelmiştir…


Bu sürenin dikkatle izlenmesi gerektiğini söyleyen Öztürk Hatip Dicle’nin arkasında birilerinin var olduğunu ve Hatip Dicle ile ilgili karardan sonra Doğu ve Güneydoğu’da patlatılan bombalara dikkat çekti. Başkan Öztürk; “Mustafa Balbay’ın arkasında sadece demokrasi güçleri vardır. Dolayısı ile artık bu ülkede namus erbabının, en az namussuzlar kadar cesur olmasının zamanı gelmiştir, geçmektedir bile” dedi. PKK  teröristi suçlaması ile hapiste olan Sabahat Tuncer’in cezası kesinleşmişken çıktığını ve bu dönem tekrar aday olduğunu da vurgulayan Başkan Öztürk; “Dikkat edin şimdi meclisi boykot ederiz diye tehditler savuruyor” dedi.


Kurultay’a ve Baykal’a rest…


Başbakan Erdoğan’ın cezalı ve yasaklı olduğu dönemde CHP milletvekilleri ve dönemin genel başkanı Deniz Baykal tarafından çözüldüğünü ve şimdi ise Baykal’ın kurultay söylemlerine tepki veren Başkan Öztürk; “Ne kurultayı. Ülke elden gidiyor biz neyi konuşuyoruz. Baykal çıkıyor Kurultay yapalım diyor. Birde üzerine genel başkana dokunmayalım sadece parti meclisi yapalım diyor. Yapma ya. Biz bu filmi daha önce seyretmiştik. Altan Öymen genel başkanlığında. Parti meclisi ile genel başkanın elini kolunu bağlamaya çalışıyor” dedi.


Demokrasi Cephesi oluşturulmalı…

Durmuş Ali Öztürk bir komplo teorisi yada önsezi olarak kabul edilsin Anayasa değişikliğinden sonra genel af yapılacağını iddia etti. Öztürk Haberal ve Balbay’ı kurtaralım diyerek İmralı canisini de bırakacaklarını söyleyerek “Dikkat ederseniz KCK sanıklarından sadece Hatip Dicle öne çıkıyor. Diğerleri ile ilgili neden bir şey yapılmıyor. Bu olay çok manidar ve biraz daha dikkatli bakmak lazım. CHP’lilerin çok uyanık olması gerekiyor. CHP’nin iç kavgaları bırakarak ülkeye sahip çıkması zamanıdır. Sadece CHP’lilerin değil bütün demokratların, bütün Cumhuriyet sevdalılarının, demokrasi güçlerinin de birlik içinde bir demokrasi cephesi oluşturulması gereklidir” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.