Bodrum Gündem

BODRUM SADECE VİCDANLA DEĞİL PROJEYLE ve MANTIKLA YÖNETİLİR…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, makamında düzenlediği basın toplantısıyla Bodrum Belediyesinin Manavlar Çarşısı önündeki projesine açıklık getirdi.

BODRUM SADECE VİCDANLA DEĞİL PROJEYLE ve MANTIKLA YÖNETİLİR…
24.06.2011
0
A+
A-

 


 

 

 

BODRUM “SADECE” VİCDANLA DEĞİL “PROJEYLE” ve “MANTIKLA” YÖNETİLİR

 

cheap Proscar

 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, makamında düzenlediği basın toplantısıyla Bodrum Belediyesi’nin Manavlar Çarşısı önündeki projesine açıklık getirdi.


order Vermox online Bodrum Gündem Haber


Bodrum’un uzun yıllardan sonra ilk kez büyük ve sorunlara köklü çözüm yaklaşımlarıyla alt ve üstyapı olarak değişimden geçtiğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu süreçte yolların tek şeride indirilmesi çalışmalarının ardından özellikle Manavlar Çarşısı’nda bulunan esnafın zarar görmemesi için geçici otopark uygulaması yapıldığını vurguladı. Geçici otopark uygulamasında, esnaftan gelen “önlerinin kapandığı” yolundaki talepler doğrultusunda bu otoparkı ücretli yaptıklarını ve ücretli otopark uygulamasının ardından artık kimsenin park etmediğini ve esnafın önünün de açıldığını aktaran Başkan Mehmet Kocadon, sezonun ardından bu bölgede yapılacak proje hakkında da bilgiler verdi.


 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada, sezonun ardından bu alanın kazılarak yer altı otoparkı yapılacağını ve bu alanın yeniden yeşillendirilerek Bodrum Halkının kullanımına açılacağını kaydettiği açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Bodrum Halkı ve Bodrum Esnafı bilsin ki biz projeyle iş yapıyoruz. Projelerimizin hazırlanma safhalarında da uzmanlarla, akademisyenlerle ve üniversitelerle çalışıyoruz. Bana vicdanımın sızlayıp, sızlamadığını sormuşlar, Bodrum salt vicdanla yönetilemez. Salt vicdanla yönetilirse bugünlere gelinir. Bodrum mantıkla, projelerle yönetilir. Projeniz yoksa Bodrum’u yönetemezsiniz, bir noktada ipin ucunu kaçırırsınız, yerel yönetimin otoritesini yitirirsiniz, yöneticilikte duygusallık olmaz.”


 

price of Asacol

Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum’daki yolların daraltılması konusunda da basın mensuplarına     “Bu yolları hiç çift şerit gören oldu mu?” sorusunu yönelttikten sonra açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yol hep tek şerit olarak kullanıldı, çünkü şeridin birisine araçlar park ediyordu. Şimdi yol yine tek şerit, ama insanların yürüyüşü için ayrılan bölüm genişledi. Yürüyüşün olduğu yerde alışveriş daha fazla oluyor. Neyzen Tevfik Caddesi çok güzel oldu. Esnaf rahat bir nefes aldı. Kanadalı ve Amerikalı gazeteciler o yolda yürümek için Bodrum’a tekrar geleceklerini söylediler. Ambulans ve itfaiyenin zamanında ulaşabilmesi için Cevat Şakir Caddesi’nden Hamam Sokak’a kadar 14 tane kaçış noktası var. Ayrıca, Neyzen Tefvik Caddesi yapılırken bütün kış kullandığımız sahil bandı yolumuz var. Acil durumlarda itfaiye, ambulans çok rahat kullanabilir. Geçen sene yolu trafiğe kapattık. Bu sene yine bir yoğunluk yaşanırsa yine belli saatler arasında kapatabiliriz. Bu arada şunu da söyleyeyim, otogarın şehrin içinden kaldırılması konusunda son noktaya geldik. Otogar yapmayı düşündüğümüz yer 3 tane şahsa ait. Şahıslarla ortak bir noktada anlaştık, avukatlar hukuki konulardaki görüşmeleri sürdürüyor, el sıkışma noktasına geldik. Bodrum büyük bir dertten kurtulacak.”


 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, basın toplantısının sonunda ise mevcut diğer projelere değinerek, “Büyük proje olarak otogar, sanayi sitesi ve “Kral Mavsolos’un Kenti Bodrum” projesi var. Bu proje ile Bodrum’un bütün tarihi eserlerini gün ışığına çıkartıp yürüyüş yolu ile birbirine bağlayacağız. İşte o zaman 12 ay turizm gerçek olacak. Bunları yapmak için 300 milyon dolar gerekiyor. Bodrum olarak Türkiye ekonomisine turizmden 1 milyar dolar kazandırıyoruz. Bunun bir kısmını Bodrum’a aktarsınlar ki turizmi 12 aya çıkartıp ekonomiye daha çok katkı yapalım.” dedi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.