Bodrum Gündem

2 Temmuz 93

Madımak katliamının üzerinden 18 yıl geçti.

2 Temmuz 93
01.07.2011
0
A+
A-


 

2 Temmuz 93

 


 


Madımak katliamının üzerinden 18 yıl geçti.



 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas′ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli′nin yakılması ve 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan ve tarihimize “Madımak Katliamı” olarak geçen olaylar yaşanmıştı.


 


2 Temmuz olaylarının yıldönümü sebebiyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Merkezi ve tüm şubeleri adına  genel başkan Prof. Dr. Aysel Çelikelden Çağdaş Yaşamın  şubelerine ve basın kuruluşlarına bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıda Madımak katliamının bugün de yüreğimizi yakan bir kor olduğu, tarihimizin kara lekelerinden biri olarak kayda geçtiği ifade edilirken, bu tür cinayetleri unutmamızı isteyenlerin aydınlığa giden umutlarımızı yitirmemizi isteyen kişiler olduğu ifade edildi. Prof. Dr. Aysel Çelikel  Biz, tüm farklılıklarımızın zenginliğinde, sevgi ve kardeşlik duygularıyla, barış içinde, her türlü bağnazlıktan uzak yaşamak isteyenler, umutlarımızı yaşatmak için, yitirdiğimiz canları her zaman, her koşulda anımsayacak, anacak ve yaşatacağız. Accutane cost dedi.


  generic Cialis Professional


 


 


ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE


TÜM ŞUBELERİNDEN


 


2 Temmuz 1993’te, Sivas’ta Madımak katliamında yitirdiğimiz 37 canımızın acısı, bugün de yüreğimizi yakan bir kordur.


Madımak katliamı; Kubilay olayında, Kahramanmaraş’ta, Çorum’da yaşananlar gibi tarihimizin kara lekelerinden biridir.


Bunları ve benzeri cinayetleri unutmamızı isteyenler, aydınlığa gitme umutlarımızı yitirmemizi isteyenlerdir.


misoprostol no prescription Biz, tüm farklılıklarımızın zenginliğinde, sevgi ve kardeşlik duygularıyla, barış içinde, her türlü bağnazlıktan uzak yaşamak isteyenler, umutlarımızı yaşatmak için, yitirdiğimiz canları her zaman, her koşulda anımsayacak, anacak ve yaşatacağız.


ÇYDD Genel Merkez ve Tüm Şubeleri adına Prof. Dr. Aysel Çelikel Genel Başkan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.