Bodrum Gündem

SBSDE ARTIK TEK TERCİH LİSTESİYLE YERLEŞTİRME YAPILACAK.

Milli Eğitim Bakanlığı SBS de tercih sistemini değiştirdi.

SBSDE ARTIK TEK TERCİH LİSTESİYLE YERLEŞTİRME YAPILACAK.
01.07.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


 


SBS’DE ARTIK TEK TERCİH LİSTESİYLE YERLEŞTİRME YAPILACAK.


 


 


Milli Eğitim Bakanlığı SBS’ de tercih sistemini değiştirdi.


 


 


Bodrum Gündem Haber


Geçtiğimiz yıl okullarda büyük kontenjan açıklarının kalması ve düşük puan alan öğrencilerin bu kontenjanlara yerleştirilmesi ile ortaya çıkan tepkiler sonucunda MEB bu yıl tercih sistemini yeniden düzenledi. Buna göre öğrenciler 8-20 Temmuz tarihleri arasında 12 tercihten oluşan tek bir tercih listesi yapacak. Bu listeyle öğrenciler yedek ve asıl olarak yerleştirme işlemine girecekler. Öğrenciler ek yerleştirme döneminde yeni bir liste yapmayacaklar ve bu liste ile 4 kez yedek yerleştirme işlemi yapılabilecek. Bu durumda öğrencilerin tercih listelerini çok dikkatli yapmaları gerekiyor..


 


Öğrencilerin Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak ?


 


Tercihler 08-20 Temmuz 2011 tarihleri arasında en fazla 12 (on iki) tercih olmak üzere yapılacak. Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu” na bağlı kalarak veli adına yapılacak.


Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.Tercihlerle ilgili  bir düzeltme varsa elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olup, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.


Ayrıca tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.


Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılmalıdır.


Bu Sisteme Göre  Öğrenci Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak ?


      a) OYP′si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecektir.


      b) Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 (on iki) tercihe kadar başvuru yapabileceklerdir. Purchase Retin-A


      c) Yerleştirme işlemi, ortaöğretime yerleştirme puanına (OYP) göre yapılır. Öğrencilerden tercih başvuruları alındıktan sonra puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yerleştirme yapılır. Ortaöğretime yerleştirme puanlarının eşit olması hâlinde 8. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, eşitliğin devamı hâlinde, 7. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı, yine eşitliğin olması hâlinde 6. sınıf seviye belirleme sınavı (SBS) puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilir. Bunların da eşit olması hâlinde tercih önceliği dikkate alınır


      d) Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asıl hakkı kazandıkları tercihlerinin üstündeki tercihlerinde yedek yerleştirme yapılır. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler birden fazla tercihine yedek olabilirler. Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asıl kontenjan sayısının 8 katı alınarak belirlenecektir. Özel okullar için yedek kontenjan belirlenmez. Örneğin Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu lisesinin kontenjanı 80 ise bu okula 640 öğrenci yedek yerleştirilecektir. Bu yedek sırası dördüncü yerleştirmenin sonuna kadar geçerli olacaktır.


      e) Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asıl hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asıl olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asıl ya da yedek olamayabilir.


      Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.


      f) 06 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren boş kalan kontenjanlar ilan
edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası
dikkate alınarak kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı
kazandıkları okullara 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar kayıtlarını yaptıracaklardır.


      Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 08-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.


 


g) 13 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar yaptıracaklardır.


      Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.


 


      h) 20 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek isteye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar yaptıracaklardır.


      Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar kayıt yaptırmamaları durumda bu haklarını kaybederler.


  Propranolol 40mg


      ı) 27 Ağustos 2011 saat 15.00′ten itibaren ilan edilir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar yedek listeye göre sıradaki öğrencilere kayıt hakkı verilir. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar yaptıracaklardır.


      Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerden bu hakkını kullanmak istemeyen öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları okula bu haklarını kullanmayacaklarını yazılı olarak bildirmeleri durumunda, bu bilgi okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemine işlenir. Bu durumda sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.


 


Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki (kayıtlı oldukları) okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak silinir. Bu durumda kontenjanı azalan okul için yedek listeye göre sıradaki bir öğrenciye kayıt hakkı sistem tarafından otomatik olarak verilir.


 


Aşağıdaki Tablo Tarihlere Göre Yerleştirme Dönemlerini Göstermektedir!


 









































07 Temmuz 2011


8. SINIF SBS PUANI


ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME PUANI (OYP) İLANI


08-20 Temmuz 2011


Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması (12 tercih)


26 Temmuz 2011


Yerleştirme Sonuçlarının İlanı


01-05 Ağustos 2011


Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt dönemi


06 Ağustos 2011


I. Yedek yerleştirme Dönemi


08-12 Ağustos 2011


I. Yedek kayıt Dönemi


13 Ağustos 2011


II. Yedek yerleştirme Dönemi


15-19 Ağustos 2011


II. Yedek kayıt Dönemi


20 Ağustos 2011


III. Yedek yerleştirme Dönemi treat erectile dysfunctiГ®n


22-26 Ağustos 2011


III. Yedek kayıt Dönemi


27 Ağustos 2011


IV. Yedek yerleştirme Dönemi


05-09 Eylül 2011


IV. Yedek kayıt Dönemi


    


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.