Bodrum Gündem

ŞİMDİ NE OLACAK?

01.07.2011
0
A+
A-

27 Haziran sabahı Bodrum güne yeni bir operasyonla uyandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonuyla yaptığı bu operasyonda bir çok belgeye el koyarak incelemeye aldı.

generic Lithium  


cheapest Asacol Bir çok ihbar ve iddia var.İnceleme sonuçlanmadan yorum yapmak ve insanları  töhmet altında bırakmak doğru olmaz,hassas davranmak gerekir.Bu tür olaylar karşısında insaf ve izan sahibi herkes gibi benim de tavrım bellidir.Şayet şu üç günlük fani dünyada tüyü bitmemiş yetimin hakkını yeme,haram lokma yutma veya haksız kazanç elde etme gibi ahlaksızlıklara bulaşan varsa her kim olursa olsun cezasını çekmelidir.Bundan sonra da siyaset gibi ulvi bir vatan görevine talip olanlar bilsin ki artık hiçbir şey gizli kalmıyor,kimsenin de yaptığı yanına kar kalmıyor.Nefsinden ve kendinden emin olmayanlar lütfen siyaset meydanını kirletmesin ve toplumu hayal kırıklığına uğratmasın.


    Eğer bu incelemeden usulsüzlük, yolsuzluk ve tutuklama  gibi bir sonuç çıkmazsa arkadaşlarımız aklanmış olacaklar ve alınlarının akıyla,göğüslerini gere gere güven tazelemiş olarak hizmetlerine devam edeceklerdir.


     Gelelim “şimdi ne olacak “ sorusundaki asıl mesaja. Biliyorsunuz nüfusu 750.000’i geçmiş olduğu için  MUĞLA İLİMİZ Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlere BÜYÜK ŞEHİR olarak girecek. Bodrum Yarımadasında ise tek ilçe belediyesi kalacak. Belde belediyeleri ilçeye bağlı mahalle statüsüne girecek .Sayın Başbakan’ın açıklamaları ışığında beklenti bundan ibaret.


     Bu durumda Bodrum’un yeniden yapılanması kaçınılmaz olacaktır.BOSİAD’ın 2007’de yaptığı “Vizyon 2023 Bodrum,Yeniden Yapılanma ve Yeni Açılımlar” konulu sempozyumu ve aynı adlı kitabı yeniden gündeme almanın zamanı gelmiştir.Bu yeni süreçte eski alışkanlıklarımızı terk edip sorunun değil çözümün parçası olmak zorundayız.


    11 belediyenin  ayrı imar ve büyüme politikası,üstyapı,altyapı ve turizm konularında 11 ayrı bakış açıları ve projeleri var.Eksiği ile fazlasıyla şimdi yürüyen bir sistem var.Anlaşılıyor ki üç yıl sonra makas ve statü değişikliği kaçınılmaz.Gafil yakalanmamak adına hazırlıklarımızı şimdiden yapmalıyız.


     Bunun için neler yapılabilir? Her şeyden önce Belediyeler Birliği önderliğinde veya yeni oluşturulacak bir komisyon çalışmasıyla bilgi,birikim ,proje ve kaynakların ortak bir havuzda toplanmasıyla işe başlanabilir.Bütüncül bir bakış açısıyla yarımadanın tüm sorunları,beklentileri ve planları yeniden değerlendirilmeli,yeniden ele alınmalıdır.Anlaşılan o ki,Yarımada bundan sonra tek merkezden,tek imar üssünden şekillenecek ama ortak akılla,katılımcı, demokratik anlayışla…Herkes bu sürece destek verirse bu yeni yapılanmayı lehimize çevirebiliriz.Bir başka deyişle Bodrum artık kaynak israfından ve beldeler arası lokal kısır çekişmelerden uzak bir orkestra mantığıyla yönetilecek.


     Mavi yolculuk başta olmak üzere Bodrum’un çevre değerleri,koruma-kullanma dengesi ve taşıma kapasiteleri gözetilerek planlama çalışmaları sil baştan yapılacak.Acaba merkezi yönetimin teorik hazırlıkları yerel duyarlılık ve katılımla “ pratik fırsat”a dönüştürülebilecek mi? purchase Prozac


    Diyebilirim ki,Bodrum bu yeni yapılanmayla tarihinin en büyük fırsatını yakalayacak.Tabii ki,siyasi saplantılar ve ideolojik yaklaşımlarla mektubu tersinden okumazsak…


    Her şeyden önce üzerinde çalışılması gereken birinci konu,”BODRUM YARIMADASI STRATEJİK PLANI” olmalıdır. Stratejik Plan,Yarımada’nın anayasası niteliğindedir.O halde yol haritamız bellidir.İlk yapılacak iş ;Bodrum’u yeni statüye hazırlayacak bir komisyonun kurulması ve bu komisyonun öncelik sırasına göre çalışma takvimi hazırlamasıdır.Stratejik plan ise tüm çalışmalara ve sürece ışık tutması için öncelikle ele alınmalıdır.


Hoşçakalın…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.