Bodrum Gündem

CHP Bodrum: Yakanların Adının da Yazılması Endişe Vericidir..

Cumhuriyet Halk Partisi 2 Temmuzda Madımak Otelinde 37 aydının yakılması ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Bodrum: Yakanların Adının da Yazılması Endişe Vericidir..
02.07.2011
0
A+
A-

 


 


  vardenfil online


 


 


buy Vermox for child CHP Bodrum: Yakanların Adının da Yazılması Endişe Vericidir…


Cumhuriyet Halk Partisi 2 Temmuz’da Madımak Otelinde 37 aydının yakılması ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.




Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


CHP Bodrum Madımak Oteline konan anı panosuna yanan aydınların isimleri ile birlikte, yakanlardan iki kişinin adının da yazılmasını protesto ederek kınadıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı basın toplantısında bildiriyi okuyan Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk o isimleri oraya yazdıranların, 2 Temmuz 1993’de 37 aydının yakılması talimatını veren Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ile aynı zihniyette sahip olduklarını iddia etti. Başkan Öztürk “Bu gün Sivas’ta Madımak Otelinde 37 canın insanlığın, özgür düşüncenin yakıldığı günün yıldönümüdür. Yıllarda beri müze olması için verilen uğraşların sonunda dün itibarı ile “Bilim ve Kültür Merkezi” yapılmış. Dün Sivas Valisi söz konusun bilim ve Kültür Merkezini basın mensuplarına gezdirmiş. Bir de ne gördükki ki orada güpegündüz cayır cayır yakılan aydınlarımızın isimlerinin yazılı olduğu panonun tam başına, evet tam başına katliamı yapan katilin adını yazmışlar” dedi.



buy isotretinoin online
18 yıl önce yakılan aydınları özlemle andıklarını kaydeden Öztürk “İleri demokrasi adı altında, ileri faşizme hızla sürüklenen ülkemizde demokrasinin ve aydınlanmanın şehitlerini saygıyla yad ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 


YARGILANAN MİLLTVEKİLLERİ…


2 Temmuz açıklamasının yapıldığı basın toplantısında CHP milletvekillerinin yemin etmemesi ile ilgili olarak Bodrum CHP örgütü olarak onurlu ve saygın bir karar olduğunun altı çizilerek desteklediklerini kaydettiler.


Öztürk konu ile ilgili olarak şu görüşlere yer verdi. “Partimiz 2002’de nasıl demokrasinin, milletin seçme ve seçilme hakkının nsavunucusu olarak hakkında kesin yargı kararı bulunduğu için milletvekili olamayacak sayın Recep Yayip Erdoğan’ın milletvekili olmasını sağlayan yasal düzenlemelere destek verdi, katkı sağladıysa, bu günde aynı anlayışla milletvekili seçilen ve haklarında hiçbir mahkumiyet kararı bulunmayan milletvekillerimizin yemin etmelerini, diğer 133 milletvekillerimizle aynı sırada oturmalarını ve yasama görevine katılmalarını istiyoruz”


Açıklamada CHP olarak milletvekili seçilmişler için ek bir ayrıcalık veya dokunulmazlık istemediklerinin üzerini özellikle kalın çizgiler ile vurguladılar. Açıklamada yargılanmalarını istedikleri gibi af dileklerinin de olmadığını sözlerine ekledi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.