Bodrum Gündem

Dibeklihan Sanal ve Sabık Muhtarından Mektup Var…

Dibeklihan kapanma kararı bir çok sanatseverin üzülmesine neden olurken. Kurucusu Cenap Tezer tarafından mail üyelerine gönderdiği mektup çok ses getireceğe benziyor.

Dibeklihan Sanal ve Sabık Muhtarından Mektup Var…
02.07.2011
0
A+
A-


Sevgili Dibeklihan dostları,
buy Nexium

   Daha önce Dibeklihan kültür ve sanat köyünde yapılacağını duyurduğum, son derece önemsediğim ve sonuçları kültür köyümüze çok yakışan camaltı kursları ile ilgili çalışma, oğlum ve annesinin bu kültür köyünün yasal sahipleri olarak verdikleri kararla kapatılmış, böylece camaltı kursları da doğal olarak son bulmuştur.


   Şu anda aldığım ve 3 yıl içinde özenle oluşturduğum, sanatçı ve sanatsever 3000 üyeli Dibeklihan google gruptan yayınlanan bir mail ile bu kursların Gündoğan’daki bir otelde ve de Dibeklihan’dan ayrılan bir kahveci grubunun çalışmakta olduğu bir otelde, devam edeceğini bizzat oğlumun mail adresi ile öğrenince çok üzüldüm.


   Öncelikle mirasyedi bir evladın kendisine kalan mirası özenle saklamak yerine harvurup harman savurmasına benzettim bu duyuruyu.


   Benim inancım ve dünya görüşüm, kültürel faaliyetler bir özveri işidir, hiçbir şekilde maddi kazanç ön plan çıkmaz, bir amaç vardır bütün bu eylemde, bir de sonuç.


   Yıllardır çağdaş ve geleneksel kültürümüzün, Bodrum’da, bu vesile ile iş yapmak isteyen lokanta ve otel köşelerinde sırf ticari kaygıyla kullanılmasına gönlüm razı olmadığı için son kuruşuma kadar yatırım yaptığım Dibeklihan’ın şu an bile aileden habersiz olduğunu zannettiğim bir mail ile amaç dışı kullanılmasını içime sindiremiyorum.


how to buy Plavix    Çok yakından tanıdığım sanatçı arkadaşım vede cam altı sanatında çok önemsediğim Sabri Nuray Gencel’in de böyle bir kurguya habersiz olduğunu biliyor ve de ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum.


   Dibeklihan konusunda, tekrar amacına uygun eylemler içinde olabilmesi için bir hukuk mücadelesini aile içinde başlatmış bulunuyorum. Dilerim bu güzel ve saf duygu ve amaçlarım bir sonuç verir.70 yaşına yaklaşan köyünüzün bu yaşlı sabık muhtarı tekrar, öyle, önce kendimize, sonra Bodruma, en önemlisi de ülkemize, çirkinleşen bu siyasal oluşumlar karşısında, benliğimizi hatırlatmada, gerek geleneksel, gerekse, çağdaş sanatımızın tanıtılması konusunda doğru sonuçlar verecek bir statüye kavuşur.


   Son olarak bildiğiniz gibi Dibeklihan bir “fenomen” idi kültür ve sanat konusunda,ve gün geçtikçe  uluslar arası açılıma büyük bir hızla ilerlerken kapandı.Bu saatten sonra ancak özenle korumaya çalıştığım  Dibeklihan prensip ve amaçlarına uygun mekan ve kuruluşlara yardımcı olabilir. Kaldı ki ilerde tekrar açılması durumunda, camaltı ve benzeri sanat kolları eğitimlerine o çok beğendiğiniz mekanlarda devam edip karşılık beklemeksizin ülkeye olan bu borcunu ödemeye devam ettireceği umudundayım.


   Ayrıca yıllardır gönüllü olarak Bodrumda sanata ve sanat duyurularına önem vermiş bir arkadaşımızın da kahveci reklamı yaparken, purchase esomeprazole *tıpkı kuaförden ayrılan ayşe …* örneği gibi, facebook sayfalarında Dibeklihan ı refarans göstermesini de içime sindiremiyorum. Dibeklihan’daki hizmet birimleri bir amaç değil araçtır ve de Dibeklihan ancak kendi özverisi ve prensipleri ile ülkemizde yalnızca sanata hizmet etmeye kendini adamış kuruluşlara, (o da amaçları doğrultusunda) referans olabilir.


   Sağlıkla kalın sizleri özledim bile, bir gün tekrar buluşmak umuduyla…


 


 


Cenap Tezer


Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü


Sanal ve Sabık Muhtarı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.