Bodrum Gündem

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Başlıyor..

8. Uluslar arası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin basın toplantısı Gümüşlük Yalı Mevkiinde bulunan Amavi Restoranda yapıldı. Başkan Mehmet Tire Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Bodrum Basının verdiği desteği çok önemsediğini belirtti.

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Başlıyor..
05.07.2011
0
A+
A-

 


 


 


  


 


8. Uluslararası Gümüşlük


Klasik Müzik Festivali Başlıyor…


8. Uluslar arası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin basın toplantısı Gümüşlük Yalı Mevkiinde bulunan Amavi Restoranda yapıldı. Başkan Mehmet Tire Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline Bodrum Basının verdiği desteği çok önemsediğini belirtti.



Bodrum Gündem Haber

Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısına; Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Festivalin Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Festivalin kurucusu ve Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu, Şef – Piyanist İbrahim Yazıcı ve Gümüşlük Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Rüştü Tuncay ve Mehmet Ali Öztaşkın da katıldı. diflucan online


Gümüşlük’e Konservatuar Çok Yakışır…


Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, 2004 yılında başlayan festivale sadece yerel bir festival olarak bakılmaması gerektiğini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sn. Gülsin Onay ve Sn. Eren Leventoğlu’nun insanüstü gayretleri ve çalışmalarıyla can bulan festivalimiz, kapsamı nedeniyle Türkiye’de benzeri olmayan bir festivaldir. İki buçuk aya yayılan süresi, bünyesinde yer alan dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilerin katıldığı müzik okuluyla dünyada da sayılı festivaller arasında yer almaktadır. Geçen yıl katıldığım pek çok yurtdışı fuarında standımızı ziyaret eden yabancıların, bana festivali sorması, tatillerini festival tarihlerine göre ayarladıklarını söylemeleri festivalimizin dünyada gördüğü ilginin en somut göstergesidir. Gümüşlük Belediyesi olarak her türlü olanağımızla Festivalimizin arkasındayız, bu yıl da çok başarılı ve çok doyurucu bir festival yaşayacağız. Düzenlediğimiz bu başarılı festivallerimizle gelecek yıllarda Gümüşlük’te bir konservatuar kurulmasını hayal ediyoruz”. Yerel, ulusal ve uluslararası basında, ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Başkan Tire, “Festivalimize bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destek vermesi de Festivalimizin gelenekselleştiğinin ve başarısının bir kanıtıdır” dedi. Belediye başkanı Mehmet Tire basın mensuplarına festivale verdikleri haber desteği için teşekkür etti, festivalin başarısında basın mensuplarının katkısının büyük olduğunu belirtti.


Bu Sene Kültür Bakanlığı da  Destek Veriyor…


Festivalin sanat direktörü piyanist Eren Levendoğlu, Bu yıl ilk defa Kültür Bakanlığı’nın da festivale destek vermesinin kendilerini onurlandırdığını dile getirerek, “Gümüşlük Belediyesi’nin festivali bu kadar benimsemesi Gümüşlük için önemli kılması bizi çok mutlu ediyor. Festivale inancını hiç esirgemediği ve verdiği maddi ve manevi desteğiyle hep yanımızda duran Bodrum Ticaret Odasına ve Bodrum Belediyesine de teşekkür ediyoruz” dedi. Eren Levendoğlu festivalin yaşamasına katkı koyan diğer sponsorlara da teşekkürlerini iletti.


Liszt’in Doğumunu 200.Yılı… cheap Viagra Gold Buy Toradol online


Festivalin Sanat Danışmanı Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ise 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline bu yıl katılacak olan müzisyenler hakkında detaylı bilgi verdi. Ünlü Macar piyanist ve besteci F. Liszt’in bu yıl doğumunun 200. yılı olduğunu belirten Onay, festivalinde de ağırlıklı olarak Liszt konserlerine yer verileceğini sözlerine ekledi. Gülsin Onay, festival kapsamında kendisinin vereceği konserin büyük bir özellik taşıdığını belirtti. Donizetti Paşa’nın Sultan Abdülmecit’e bestelediği marşı Liszt’in, İstanbul’a geldiğinde verdiği konserde doğaçlama olarak seslendirdiğini ve ülkesine döndükten sonra eseri notaya döktüğünü belirten Onay, festival kapsamında “Donizetti Paşa’nın Abdülmecit Marşı”nı çalacağını söyledi. Onay son olarak, “Zengin bir programla Gümüşlük ve Bodrum’da müziği yaşayacağız” diyerek sözlerini bitirdi.


6 Temmuz’da Açılış Kokteyli


Bu yıl festivalin açılış konserini verecek olan Viyolonselci Frank Wakelkamp’ın solist olarak yer alacağı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nı yönetecek olan Şef İbrahim Yazıcı ise Bodrum’a orkestrayla gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek desteklerinden ve konukseverliğinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Tire’ye teşekkürlerini iletti. İbrahim Yazıcı, festival boyunca 3 konser ve masterclass verecek.


Bu yıl 8.’si düzenlenecek olan, her yıl 2 aylık bir süre içersinde birbirinden önemli müzisyenleri bünyesinde konuk eden ve on bin civarında müzikseverle buluşan Gümüşlük Uluslar arası Klasik Müzik Festivali yarın tarihi mekân Eklisia’da düzenlenecek açılış kokteyliyle başlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.