Bodrum Gündem

D-Marin Turgutreis Uluslar arası Klasik Müzik Festivali

D-Marinde kulağınızın pasını silecek ve size keyifli akşamlar yaşatacak olan klasik müzik festivali başladı.

D-Marin Turgutreis Uluslar arası Klasik Müzik Festivali
11.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

D-Marin Turgutreis


Uluslar arası Klasik Müzik Festivali

 

D-Marin’de kulağınızın pasını silecek ve size keyifli akşamlar yaşatacak olan klasik müzik festivali başladı.

 


Dilek Cebeci/Bodrum Gündem


D-Marin Klasik Müzik Festivali 1.Gün


Kurucu destekçiliğini Doğuş gurubunun üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslar arası Klasik müzik festivalinin yedincisi dünyaca  ünlü çellistlerinden  Mischa Maisky solistliğinde dünyanın en iyi orkestralarından biri olarak kabul edilen Moskova Tchaikovsky Senfoni Orkestrası tarafından verilen muhteşem konseri ile başladı. Doğuş Holding kurumsal iletişim Bölüm müdürü Deniz Bayel Feyizoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan geceyi yaklaşık 5000 kişi izlerken sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandılar.


Şef Vladimir Fedoseyev yönetiminde Moskova Tchaikovsky Senfoni orkestrası  gecenin  birinci bölümünü Cemal Reşit Rey’in Türkiyem adlı eseri ile bitirdi.


Daha sonra  Şef Vladimir Fedoseyev yönetiminde Moskova Tchaikovsky Senfoni orkestrası  ile   sahneye çıkan Mischa Maisky , izleyicilerden çılgınca alkış aldı.


İki Bölümden oluşan konserde ağırlıklı olarak Tchaikovsky eserleri icra edilirken Max Bruch/Kol Nidrel ve M.I.Glinka/Waltz-Fantasy,Aleksander Borodin/Poloveç dansları adlı eserleri de seslendirildi.







Purchase Retin-A
D-Marin Klasik Müzik Festivali 2.Gün

D-Marin Turgutreis 7.Uluslar arası Klasik Müzik Festivalinin ikinci gününde izleyenler müziğin keyfine vardılar.

Yaklaşık 500 kişinin izlediği Günbatımı konserinde Çello da  Rahşan Apay ve Piyanoda S.Tuluğ Tırpan vardı. Dinleti “Beethoven’in  Op.69 La majör 3 nolu sonatı” ile başladı. Armağan Durdağ’ın “Katibim “ teması üzerine çeşitlemelerden sonra S.Tuluğ Tırpan’ın “Tango macabre II” ,ve A.Piazzola’ın “Le Grand Tango” su ile Günbatımı konseri sona erdi.


Bu kez yine 5000 e yakın sanat sever  The Academy of St.Martin in The Fields orkestrasını şef solist Julian Rachlin (keman)  ile birlikte izledi. Julian Rachlin’in çok değişik bir tekniği var ,adeta kemanı çalarken yoğurup bir su gibi insanın içine akıtıyor. The Academy of St.Martin in the Fields orkestrası ise kusursuz  ve adeta damıtılmış bir şekilde müziği size aktarıyor. Sanatçılar Konserin birinci bölümünde Antonio Vivaldi’nin “Mevsimler Konçerto Dizisi”ni yorumladılar. Konserin ikinci yarısında ise Astor Piazzola’nın “ Boenos Aires’de Dört mevsim” adlı eserini yorumladılar. İzleyicilerden dakikalarca alkış alan ASMF ve Julian Rachlin iki kez bis yaptı. Böylece Festivalin ikinci gününde de  izleyiciler müzik ile dopdolu bir gece geçirdiler buy Alesse Disulfiram online


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.