Bodrum Gündem

Wolff ve Yazıcı Büyüledi..

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik festivali, Bodrum Kalesindeki açılış konserinin ardından Gümüşlük Eklisiadaki ilk konserle devam etti.

Wolff ve Yazıcı Büyüledi..
12.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

Wolff ve Yazıcı Büyüledi…

 


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik festivali, Bodrum Kalesi’ndeki açılış konserinin ardından Gümüşlük Eklisia’daki ilk konserle devam etti.


 


Bodrum Gündem Haber


Alman Soprano Christine Wolff ve Şef – Piyanist İbrahim Yazıcı’nın tarihi mekanda verdikleri konser, klasik müzikseverlerce ilgiyle izlendi. Dünyanın birçok yerinde konserler veren, kapsamlı ve geniş repertuarıyla başarılı bir kariyer sahibi olan Soprano Christine Wolff’un, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın şefliğini de yapan ve başarılarıyla tanıdığımız piyanistimiz İbrahim Yazıcı’yla birlikte verdikleri konseri 500 civarında müziksever izledi. Eklisia’nın doğal akustiğinde seslendirilen operalar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.


 


Konser öncesinde sahneye gelen Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, müzisyenlere plaket ve çiçek verdi. Başkan Mehmet Tire, festivali ve Gümüşlük’ü onurlandırdıkları için sanatçılara teşekkür etti.


 


Operalardan Seçme Eserler Seslendirdiler


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik festivali kapsamında konser veren ikili, programda çeşitli operalardan seçme eserler seslendirdiler.


 


Bir buçuk saat süren konserin ilk yarısında sanatçılar, H. Von Bingen’in “O. Vis Aeternitatis – a capella”; A. Stradella’nın “Il Floridor – Silandra ‘Col mio cor/per pieta”; W.A Mozart’ın “Titus – Servilia”; R. Schumann’ın “Es Grünet ein nussbaum vor dem haus”; F. Schubert’in “Gretchen am spinnrade”; G.F. Handel’in “Samson, Arie der İsraelitin – Let the bring Seraphim”; G. Puccini’nin “Turandot, Liu – Signore ascolta”; W. Korngold’un “Die tote stadt, Lied der Marietta – Glück, das mir verblieb” ve A. Dvorak’ın “Rusalka, Lied der Rusalka – Mesicku na nebi blbokem” adlı eserlerini seslendirdiler. Programın ikinci yarısında ikili şu eserlere yer verdi: W.A Mozart’ın, “Die Zauberflöte, Pamina – Ach, ich fühl’s”; J. Haydn’ın L’İnfedelta desula, Vespina – Ho un tumore in un ginoccio”; G. Bizet’nin “Carmen, Micaela – Ich sprach, das ich furchtlos mich fühle”; G. Puccini’nin “Suor Angelica – Senza mama”; F. Lehar’ın “Der Zarewitsch, Lied der Sonja – Einer wird kommen” ve V. Bellini’nin “Norma – Casta Diva”. İkili, geçtiğimiz yılda da Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, Eklisia’da bir konser vermiş ve sanatseverlerin büyük ilgisini çekmişlerdi.


 


Kariyerleri Başarılarla Dolu


Yüzlerce performans ve sahip olduğu kapsamlı repertuarıyla yüksek profilli bir konser kariyerine sahip olan Alman Christine Wolff, başarılarıyla dünyanın sayısız müzik festivallerinden davet almış bir sanatçı. Dünyanın dört yanında konserler veren Wolff’un, sanatsal yeteneğinin içe işleyen derinliği ve müzikalitesi, onu çağdaş müziğin aranılan bir yorumcusu haline getirmiş. Sanatçının kayıtları, geniş bir yelpazede, Barok ve Klasik’ten Çağdaş müziğe uzanıyor. Bunların arasında bütün opera kayıtları, daha az tanınan Romantik bestecilerin eserleri ve Joaquin Rodrigo’nun İspanyol şarkıları da bulunuyor. Sanatçı, halen Halle Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor ve masterclasslar veriyor.


 


Müzik kariyerine küçük yaşlarda başlayan İbrahim Yazıcı, Türkiye′nin önde gelen tüm orkestraları ile konserler verdi. Yazıcı, Berlin Filarmoni, Hamburg Musikhalle, Seul Art Center, Stuttgart Liederhalle, Tel Aviv Performing Arts Center, Palau dela Musica Valencia gibi önemli müzik merkezlerinde aralarında bulunduğu Deutche Symphonie Orchester Berlin (Eski RIAS), Den Haag Het Residentie, Ensemble Rezonans, Camerata de France gibi pek çok toplulukla konserler verdi ve yurt dışında basında konserleri hakkında övgü dolu kritikler aldı. CD ve DVD kayıtları bulunan İbrahim yazıcı aralarında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından verilen “Cavalleria della Soliderita” şövalyelik unvanının yanı sıra sayısız ödülün de sahibi. Birçok genç bestecimizin eserlerinin ilk seslendirilişini de gerçekleştiren sanatçı Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde ders verdi. 1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosunun şefliğini yapan Yazıcı, halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının Müzik Direktörü.


 


 


8.  Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı


 


14 Temmuz –  Eklisia Yaz Müzik Okulu Şan Konseri


15 Temmuz –  Misha Dacic –  (Piyano) ‘Bir Lizst Gecesi’. Lizst’in 200. Doğum Yılı Konser

prices of Combivent

17 Temmuz – Bodrum Kalesi – Zeynep Tanbay Modern Dans Topluluğu


23 Temmuz – Julian Gorus – (Piyano)


29 Temmuz-   Eklisia Yaz Müzik Okulu Piano Konseri


30 Temmuz – Ilya Itin – (Piyano)


3 Ağustos   –  Ilya Itin – Gülsin Onay  – (Piyano) ‘2 konçerto-2 virtüöz – 2 piyano’. Lizst’in 200. Doğum yılı Konser


5 Ağustos      Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri


6 Ağustos      Burcu Uyar (Soprano) İbrahim Yazıcı ( Piyano)


8 Ağustos      Peter Katin  – (Piyano)


10 Ağustos –  Hakan Dinekli – Doğaçlamalar (Piyano)


12  Ağustos  – Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser


13 Ağustos –   Gülsin Onay –  (Piyano)


17 Ağustos –  Jackie Jaekyung Yoo  – (Piyano) order metoclopramide online


19 Ağustos    Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri


20 Ağustos –   Gülşen Tatu – Ümit İşgörür – Eren Levendoğlu


4 Eylül             Alexander Baillie –  (Viyolonsel)


7 Eylül            Bodrum Kalesi – Burhan Öçal ve Paganini Trio


8 Eylül            Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri


13 Eylül          Escher Quartet


14 Eylül          Escher Quartet


 


 


Bilet Satış


Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68


Biletix – www.biletix.com


 


Bilet fiyatları


buy cheap Viagra

25tl – 20tl – 15tl – 10 tl


 


İletişim


0 507 349 59 68


www.gumuslukfestival.org


[email protected]


 


Konserlerin başlama saatleri 21:30


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.