Bodrum Gündem

İnadına Görmek

Görme engelliler, dünyada bir ilke imza atarak kamera çekimlerini kendilerinin yapacağı bir belgesel çekmeye hazırlanıyor.

İnadına Görmek
13.07.2011
0
A+
A-

 
 

İnadına Görmek

 

 

 Görme engelliler, dünyada bir ilke imza atarak kamera çekimlerini kendilerinin yapacağı bir belgesel çekmeye hazırlanıyor.

 

Bodrum Gündem Haber

Buy Fluoxetine Bakmak ve Görmek arasındaki farkı vurgulamak, Gözün Önemi, Göz ve Görme Sorunları, Görme Engellilerin Sosyal ve Sportif Alanlarda Önlerindeki Engelleri Kaldırmak, Sportif, Sağlıklı, Çevreci Bisikletli Yaşamı yaygınlaştırmak alanlarında kamuoyu oluşturmak amacıyla 9 Temmuz -21 Temmuz 2011 tarihleri arasında 13 günlük bisiklet turundan oluşan bir belgesel çekilecek. MTS Yapım Organizasyon tarafından hazırlanan proje, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi ile birlikte hayata geçirilecek. Projeye, Şişli Belediyesi, Delta Bisiklet, Kalkar İnşaat, Leman Dergisi, Royal Mar, Brialle Teknik, Ortaköy Bilişim destek verecek.

 

Görüntü Yönetmenliğini görme engellilerin yaptığı belgesel; İstanbul Film Festivali, Altın Portakal ve Cannes başta olmak üzere Yurtiçi ve Yurtdışı Belgesel Film Yarışmalarına katılacak. Belgeselle engellilerinde bisiklet kullanabileceklerine, kamera çekimleri yapabileceklerine dikkat çekilecek, sadece fiziksel sorunları olanlar için değil bisiklet kullanıcıları içinde “Engellerin Kaldırılması” gündeme getirilecek.

 

Farklı çevre, farklı dünya bakış açıları, farklı sosyal çevreye sahip dört kişinin bisikletle İstanbul’dan Antalya’ya uzanan yol macerasının konu alındığı belgeselde, bu kişilerin bisikletle yolculuk esnasındaki herkese kendi bakış açılarıyla gördüklerini anlatmaları ‘bakmak ve görmek’ arasındaki farkı ortaya koyacak. Bisikletle yolculuk yapanlar arasında ise, “Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat DEMİROK”ta yer alacak.

 

Belgesel Yurtdışında Yayınlanacak

Belgesel DVD formatın da Kültür Hizmeti olarak hazırlanacak. Belgesel Yurtiçi ve Yurtdışı Tv kanallarında gösterime sunulacak. Turun 5 bölümlük uzun versiyonu Tv’lerde yayınlatılacak, internet ortamında paylaşımlara sunulacak. Yol anıları ve fotoğraflarla hazırlanan kitap Kültür Hizmeti olarak hazırlanacak.

 

Etkinlikler Düzenlenecek

13 günlük bisiklet turunun her etabında; bisikletliler ve görme engellilerle birlikte şehir turu yapılacak, şehir merkezlerinde standlar kurulacak. Bisiklet ekibinin yol boyu yaşadıklarını paylaştıkları söyleşi ve “Bisiklet kullanımı, Göz Sağlığı, Görme Sorunları, Görme Engellilerin ve Bisiklet kullanıcılarının önlerindeki “Engelleri Kaldırmak” konusunda topluma düşen görevler konularında paneller düzenlenecek. Görme Engellilerin çektikleri fotoğraflar sergilenecek.

 

Organizasyonun Bodrum Etabına Ait Program

 

 

7. gün

Tarih:            15 Temmuz Cuma

Güzergah:   Didim – Bodrum

Program:      18:00 Bodrum Varış. Basın Açıklaması. Şehir Turu. Etkinlik

 

 

8. gün

methotrexate online Tarih:            16 Temmuz Cumartesi

Güzergah:   Bodrum – Ula – Muğla (Merkez)

Program:      18:00 Muğla Varış. Basın Açıklaması. Şehir Turu. Etkinlik. order Lasix

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.