Bodrum Gündem

Ya Emsal Gösterilirse? Kaygımız Bu…

Gündoğan Küçükbükte 5 parseli kapsayan 2. Derece Doğal Sit Alanı için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planının Genel Hükümleri bölümünün 4-1 maddesinin plan notu tadilatı ile ilgili toplantı tartışmalı geçti.

Ya Emsal Gösterilirse? Kaygımız Bu…
15.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

KAYGIMIZ BU,

YA EMSAL GÖSTERİLİRSE?
BuyNoRx1.com

 


Gündoğan Küçükbük’te 5 parseli kapsayan 2. Derece Doğal Sit Alanı için hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planının Genel Hükümleri bölümünün 4-1 maddesinin plan notu tadilatı ile ilgili toplantı tartışmalı geçti.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Gündoğan Belediyesi Plan Notu Tadilatı ile ilgili olarak Haziran ayında yapılan ilk bilgilendirme toplantıdan sonra ikincisi de Gündoğan Belediye Meclis salonunda yapıldı. Başta Peynir Çiçeği Derneği ile Mavi Yol Girişimi Platformu üyelerinin karşı görüşleri ile söz konusu parsel üzerinde bulunan Gliss Otel Avukatı Güneş Özatalay görüşlerini dile getirdiler. Şehir Plancısı Bircan Kıvrak ve Belediyenin yeni Fen Amiri Özgür Şahin ile Belediye Teknikeri Ercan Zorbozan tarafından yönetilen toplantıda Peynir Çiçeği ve Mavi Yol girişimi Platformu üyeleri tarafından 26 imzalı öneri ve değerlendirmelerin yapıldığı bir itiraz dilekçesi verildi.


EMSAL GÖSTERİLMESİNDEN KAYGI DUYULUYOR…


Önerilen Plan Notunda “4.1. Planlama alanında bu plandan önce onaylı bulunan imar planlarında belirtilen yapılanma koşullarına göre ve 3194 sayılı mevzuata uygun olarak yapılaşması gerçekleşmiş en az su basman seviyesi tamamlanmış yapıların müktesap hakkı saklıdır. Yıkılıp yeniden yapılan veya emsal artışına tabi tadilatlar yeni plan hükümlerine göre yapılacaktır. Ancak yapıların yüzölçümünde yüksekliğinde herhangi bir artış olmaksızın talep edilen tadilatlar inşaat ruhsatını aldığı dönemdeki plan ve plan notlarına uygun olarak yapılacaktır”  deniliyor.


Ancak bu önerinin başka binaların yapılmasına emsal gösterileceği kaygısını dile getiren Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek ve üyeler kaygılarını dile getiren bir itiraz dilekçesi sundular.


Where to buy Xenical Avukat Güneş Özatalay ise görüşünü yazılı olarak ilgililere sunarken katılımcılardan Ayla Gürpınar inşaatın m2 artışı olacağı endişesini yaşadığını belirterek “İnşaat ruhsatına göre, bir önceki kat yüksekliği ile yeni oluşacak kat yüksekliğinde fark olacaktır. Bu durumda imara aykırıdır” dedi. Cüneyt Karaloğlu ise Arkeolojik rapor, Anıtlar Kurulu raporu ile çeliştiğini belirterek “Sualtı Müzesi ile hazırlanan rapor çelişkilidir” dedi. Karaoğlu iddia ettiği çelişkilerin raporunu ilgililere vererek tutanağa geçirilmesini talep etti. Karaoğlu tarafından verilen raporlar toplantı tutanağına eklendi.


TOPLANTI İPTAL EDİLSİN…


Peyzaj Mimarları Odası Bodrum Temsilcisi Ahu Duran toplantının iptal edilmesi gerektiğini savundu. Duran Peyzaj Mimarları Odası bu konuda bilgilendirilmediğini ifade ederek “Daha detaylı raporlar hazırlanması gerekir” dedi. Bu detaylı raporların incelenmesi ve görüş bildirilebilmesi için de bu toplantının iptal edilerek daha ileri bir tarihte yinelenmesi gerektiğini kaydetti.


Mavi Yol Girişimi Platformu kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar’da toplantının iptal edilmesi yönünde görüş bildirdi. Dizdar “Plan tadilatının ruhsata aykırı yapılan turizm tesisinin yasallaştırılmasına yönelik hazırlandığını düşünüyoruz. Bu nedenle plan tadilatına karşıyız” dedi.


KATILIMCILAR ÇARPITIYOR…


Toplantıya katılan Harita Mühendisi Süleyman Baykal ise burada tartışılan konuların çarpıtıldığını ifade ederek “Söz konusu alanda imara aykırı olduğu söylenen otelin hazırlanan plan değişikliği ile ilgisi yoktur. Bu konu katılımcılar tarafından çarpıtılıyor. Plan hükmü ile yeni haklar kazanılmıyor” dedi. Plan tadilatına itiraz eden katılımcılardan Aydın Öncel ise yatırımlara ve yatırımcılara karşı olmadıklarını, ancak buranın insanların üzerlerine basılarak ve yok sayılarak yatırım kararlarının alınmasının engellenmesini dile getirdi. buy Premarin


GLİSS OTEL İMARA AYKIRI BİR DURUMUMUZ YOK…


Konu ile ilgili olarak görüşlerini sorduğumuz ve toplantıya katılmayan Gliss Otel sahiplerinden Yasemin Tutal ise yeni bir şey yapmadıklarını ifade ederek. Planın bütününe bakılması gerektiğini ve otelin bulunduğu tek bir parsel için neden bu kadar tartışıldığını anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Tutal “Burası bir turizm işletmesidir. Bütün belgelerimiz de tamdır. Otelin alt kısmından 7 metrelik bir yol geçirilmesi talep ediliyor. O yol sadece otelin önünden mi geçiyor? Plana bir bütün olarak bakılması gerekir. Bizim oteli büyütmek, kat çıkmak gibi bir talebimizde yok.” dedi. Sahil kısmına herkesin rahatlıkla girebildiğini de ifade eden Tutal “Halkın sahiline giremediği bir çok otel varken neden burası ile uğraşılıyor, çok manidar” diyerek tepkisini de dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.