Bodrum Gündem

Bodrumda Yaşadığınızın Farkındayız…

Bodrumda olduğunuzun farkındayız sloganı ile Bodrum Ticaret Odası tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ünlüler Yemeğine bu sen Amerikalı İşadamları ve Yabancı Ticaret Odalarının temsilcileri de katıldılar.

Bodrumda Yaşadığınızın Farkındayız…
17.07.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


  Order Disulfiram online


Bodrum’da Yaşadığınızın Farkındayız…


 “Bodrum’da olduğunuzun farkındayız” sloganı ile Bodrum Ticaret Odası tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Ünlüler Yemeği”ne bu sen Amerikalı İşadamları ve Yabancı Ticaret Odalarının temsilcileri de katıldılar.


Antibiotics

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem order Indocin online


Bodrum Ticaret Odasının her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Ünlüler Yemeği”ne bu sen Amerikalı iş damları ve Yabancı Ticaret Odalarının temsilcilerinin de katıldı. Sea Garden Otel’de düzenlenen yemekte bir çok ünlü ve tanınmış ismin dışında Amerikalı İşadamlarının da katılmış olması Bodrum Ticaret Odasının Bodrum ekonomisi açısından yeni atılımlar yapıyor şeklinde değerlendirildi. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan yemeğe katılan yeni bir çok isimin de katıldığı gözlendi.



CHP MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ’DE KATILDI…

Yemek öncesi sahilde bulunan iskele üzerinde yapılan kokteyle Muğla CHP Milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof.Nurettin Demir’de katıldı. Çalışmalarının yoğunluğu nedeni ile yemeğe katılamayan milletvekillerinin bu yemek öncesi yapılan toplantının da Bodrum ekonomisi açısından çok önemli olduğunu ifade eden vekiller Bodrum ticareti ve ekonomisi için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini kaydettiler.


Sea Garden Otel’inin çam ağaçları ve çimenlerin üzerinde hazırlanmış yemek organizasyonu özellikle yabancı konuklar tarafından beğeni ile karşılandı. Çok özel bir menü ile konukların damak zevkine hitap edilen yemekte tütsülenmiş balık üçlüsü sızma zeytinyağı ile tatlandırılmış Akdeniz yeşillikleri ve balık yumurtası ile başladı. Bodrum bölgesi otları ile Karaova’da bir fırında özel olarak hazırlanmış yöresel serpme börek, ege otları ve taze baharatlar ile sotelenmiş yaban mantarı ve tulum peyniri sosu ile servis edildi. Asma yaprağına sarılmış fileto Lagos, krema sos ve rezene ile tatlandırılmış taze patates eşliğinde konukların beğenisine ana yemek olarak sunuldu. En sonunda ise Gaziantepli ustalar tarafından yapılan karamel soslu ve çikolatalı Antep Baklavası, Kahraman Maraş’tan bu yemek için özel olarak getirtilen kesme Maraş Dondurması ikram edildi. Özellikle yabancı konuklar yemek ile ilgili olarak memnuniyetlerini “Bu kadar güzelini hiç tatmamıştık” şeklinde ifade ettiler.


TÜRK AMERİKAN TİCARETİNDE DÖNÜM NOKTASI…


Yemek öncesi açış konuşmasını yapan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un memnuniyeti konuşmasına da yansıdı. Bodrum’da yaşadığınızın farkındayız diyerek başladığı konuşmasında özellikle Amerikalı işadamları, yabancı mevkidaşlarına ve bir yanı Bodrum’lu olan ünlü ve tanınmış isimlere hitaben “Sizlerle bir araya gelerek bu dostluğumuzu Bodrum adına bir sinerjiye dönüştürmek istiyoruz. Bodrum’u güzel yerlere taşımak için hep birlikte çalışalım. Sanatçısından politikacısına , bilim adamından sporcusuna dünyanın en değerli insanları Bodrum′da yaşıyor. Bu nedenle yaşadıkları Bodrum′un sorunlarına sahip çıkmalarını, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine örnek olacak projelerde destek vermelerini ve önemli konuları ulusal ve uluslararası platformlara taşımalarını istiyoruz. Yaşanabilir bir dünya kenti için Bodrum′un sorunları ve geleceğinin planlamasını birlikte yapmak için bir araya geldik. Bu platformu ilerleyen günlerde geliştirerek farklı sorunlar için ilgili çalışma komisyonları kuracağız”  dedi.


İkinci sözü alan Can Pulak ise geçtiğimiz yıldan bu yana bilgi, birikimleri paylaşabilecekleri bir iletişim ağını kurmaya çalıştıklarını ancak tam olarak gerçekleştiremediklerini ifade ederek, önümüzdeki yıla kadar bu iletişim ve bilgi ağını oluşturacaklarını kaydetti.


Son olarak söz alan Amerikan-Türk Konseyi Başkanı, Emekli Büyükelçi Richard Armitage yemek öncesi yapılan toplantıyı ve bu yemeği çok önemsediğini ifade ederek, daha güzel çalışmalar ve işbirlikleri yapılacağını, bu toplantının bir milat olarak kabul edileceğini kaydetti.


BODRUM’DA YAŞAYAN  ÜNLÜLER ve AMERİKALI İŞADAMLARI BİRARADA…

Yemekte Muğla Valisi Fatih Şahin ve Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile birlikte Bodrum İlçe Emniyet müdürü Niyazi Turgay’da yer aldı. CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof.Nurettin Demir yoğun çalışmaları nedeni ile yemeğe kalamayacaklarını söyleyerek ayrıldılar. Bodrum Sea Garden Otel’de düzenlenen Ünlüler Yemeğine Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı (TABA/AmCham) Uğur Terzioğlu, emekli diplomat Kaya Toperi karikatürist Bedri Koraman, Filiz Akın, Sönmez Köksal, sanatçı İlhan Şeşen, eski Avrupa güzeli Günseli Başar, piyanist Gülsin Onay, gazeteci Can Pulak, yazar Ayşe Sümer, eski bakan Şinasi Altınel, şarkıcı Akrep Nalan, tiyaro sanatçısı Tarık Ünlüoğlu ve eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu, gibi ünlü isimler katıldı. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve Bodrumlu İş adamları da yemeğe katılanlar arasındaydı.


Bir süreden beri rahatsızlığı nedeni ile tedavi gören Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’un sağlığına kavuşmuş, eskisi gibi hareketli ve oldukça dinç olduğu gözlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.