Bodrum Gündem

Münir Nurettin Selçuk Gecesi..

Bodrum Belediyesi Türk Mûsıkîsi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu her yıl düzenlenen geleneksel konserinde bu yıl Üstâd Münir Nurettin Selçuku andı.

Münir Nurettin Selçuk Gecesi..
18.07.2011
0
A+
A-


 


 

Münir Nurettin Selçuk Gecesi…


 


Bodrum Belediyesi Türk Mûsıkîsi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu her yıl düzenlenen geleneksel konserinde bu yıl Üstâd Münir Nurettin Selçuk’u andı.


 


Bodrum Gündem Haber Cytotec online Fluconazole no prescription Cytotec online


“Aramızdan Ayrılışının 30.Yılında Üstâd Münir Nurettin Selçuk Eserleri” temalı konsere ilgi büyük oldu. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleşen konseri Şef Halil İbrahim Yüksel hazırlayıp yönetti. Münir Nurettin Selçuk’un bestelerinden oluşan ilk bölümdeki eserleri Bodrum Belediyesi Türk Mûsıkîsi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu seslendirdi. Programın ikinci bölümünde konuk solist olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Ses San’atkârı Güzin Değişmez sahne aldı. Konser, koronun okuduğu şarkılarla sona erdi.


Reşit Çağın’ın program takdimini yaptığı konseri izleyenler arasında Klasik Türk Musikisi Koro Şefi Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Münir Nurettin Selçuk’un torunu Nüket Sirel, Türk Sanat Müziği’nin ünlü isimlerinden Nigar Uluerer, emekli TRT sanatçısı Tülin Yakarçelik ve oyuncu Tarık Pabuççuoğlu da vardı. Prof. Dr. Nevzat Atlığ konser sonrası yaptığı konuşmada, musiki derneklerinin amatörce çalışmalar yaptıklarını ancak Bodrum Belediyesi Türk Mûsıkîsi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu’nu amatörlük sınırlarını aşmış olarak gördüğünü, bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Atlığ, koroyu yöneten Halil İbrahim Yüksel ile konuk solist Güzin Değişmez’e birer plaket verdi.


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.