Bodrum Gündem

Ortakent Yahşi de Günübirlik Tekneler Protesto Edildi…

Ortakent-Yahşide bulunan bir tatil sitesinin iskelesine yanaşan teknelerin denizi kirlettiği iddia edilerek site sakinleri tarafından protesto edildi.

Ortakent Yahşi de Günübirlik Tekneler Protesto Edildi…
18.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

Ortakent’e tatile gelenler günlük teknelerin pisliğinden bıktı.

GÜNÜBİRLİK TEKNELER PROTESTO EDİLDİ


Ortakent-Yahşi’de bulunan bir tatil sitesinin iskelesine yanaşan teknelerin denizi kirlettiği iddia edilerek site sakinleri tarafından protesto edildi.


Bodrum Gündem Haber


Ortakent Yahşi’de bulunan bir tatil sitesinin plajına iskele yapılmasını ve iskeleye yanaşan teknelerin denizi ve sahili kirlettiğini iddia ederek protesto eden vatandaşlar, iskelenin üzerinde toplandı.


“Denizimizi geri verin” yazılı pankart taşıyarak iskelenin kaldırılmasını isteyen yaklaşık yüz kişi adına basın açıklamasını okuyan site sakinlerinden İhsan Yalçın, iskele yapılan plajın geçen yıl mavi bayrak aldığını bu sene ise pislenmiş bir mendirek olduğunu ifade ederek sildenafil


“Teknelerin bağlanmasıyla kirlenen bir doğa. Bunun mavi bayrak değil, kara bayrak olması lazım. Bu koy Bodrum yarımadasının hatta Türkiye’nin en güzel koylarından bir tanesidir. Bu koyu buraya bağlı olan tekneler kirletiyor” dedi.

methotrexate online


BEDRİ BAYKAM’DA TEPKİLİ…

Yazları tatilini Bodrum’da geçiren CHP’li Ressam Bedri Baykam da iskele ve mendireğe tepki gösterdi. “Belediyenin hangi partili olduğunun bir önemi yok, CHP’li de olsa aynı şeyleri söylerdim.” Diyen Baykam şöyle konuştu:


“Buraya 25 yıldır yazları geliyorum. Tüm ailemin yazlıkları burada. Burası Bodrum’un en güzel, plajı en temiz kalmış, denize en iyi girilen koyu. Aynen bir Hasankeyf gibi, Zeugma gibi korunması gereken ve dünyaya da Bodrum ile beraber propagandası yapılması gereken bir koy. Üç, beş, on kişinin menfaatini koruyacağım diye bu güzel koy kirletilmemeli.”


Baykam, koyun kirlenmemesi için akıntıyı kesen mendireğin ve iskelenin kaldırılması gerektiğini söyledi.

order Propranolol online

TATİLCİLER DESTEK VERDİ…


Kirlenmeyi protesto edenlere destek veren tatilciler de “Biz buraya büyük şehirlerden tatil için geldik. Bodrum’un temiz ve güzel bir yer olduğunu duyuyorduk. Ama burada yapılan bu olay bizi çok üzdü. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir el atması gerekiyor” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.


Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ise tekne sahiplerinin iskele yapmak için belediyeden izin aldıklarını söyledi. Bu sene bir çalışma yapılamayacağını ancak gelecek sene bir değerlendirme yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.