Bodrum Gündem

Yeşilbağcılar Fotoğraf Sergisi Bodrumda..

Yeşilbağcılar beldesini fotoğraflarla belgeleyen Bodrum Fotoğraf Kulübü üyeleri Fotoğraflarla Yeşilbağcılar sergisi düzenledi.

Yeşilbağcılar Fotoğraf Sergisi Bodrumda..
19.07.2011
0
A+
A-

 


Order Clonidine Online  


 



Yeşilbağcılar Fotoğraf Sergisi Bodrumda…


buy cheap Lithium  


Yatağan Termik Santrali için yapılan kömür arama çalışmaları nedeniyle evleri hasara uğrayan ve sakinleri göç etmek zorunda bırakılan Yeşilbağcılar beldesini fotoğraflarla belgeleyen Bodrum Fotoğraf Kulübü üyeleri  “Fotoğraflarla Yeşilbağcılar” sergisi düzenledi.



Bodrum Gündem Haber


Yeşilbağcılar Beldesi Muğla ilinin, Yatağan ilçesine bağlı 5 beldeden biri… Yaklaşık 600-700 haneye sahip Yeşilbağcılar beldesinin bir belediye başkanlığı ile üç muhtarlığı bulunuyor.  1984′dan beri kömür çıkartılan Yeşilbağcılar Beldesi′nde patlatılan dinamitler nedeniyle çok sayıda evin duvarlarında ve yollarda çatlaklar meydana gelmiş. Evlerine karşılık devlet tarafından ödenek verilen köylüler başta Yatağan olmak üzere çevredeki yörelere yerleşmişler. Köylülerin bir kısmı TOKİ’nin Termik Santral yakınında inşa ettiği dairelere taşınmayı bekliyor. Ellerindeki para yeni bir yerleşime yetmeyen yaşlı, yoksul birçoğu ise henüz ne yapacaklarını bilemeden evlerini en geç boşaltmaları gereken sonbahar aylarına kadar köylerinde kalmaya devam edecek.


order retin-a


Bodrum Fotoğraf Kulübü üyeleri, gerek beldenin doğal güzelliklerini gerekse evlerin kendine özgü yapılarını ve burada yaşayanları görüntüleyerek sonraki nesillere taşımak amacıyla, bahar aylarında bu bölgeyi üç kez ziyaret ettiler. Camları kırık, içleri tozlu boş mekânların, kepenkleri çekilen, kapıları kilitli dükkânların resimlerini çektiler ve henüz evlerinden ayrılmamış olan köylüler ile sohbet ederek onları sokakta, kahvede, kapı önlerinde veya kendi evlerinde değer verdikleri eşyaları ile birlikte görüntülediler.  Bu fotoğraflar 20 Temmuz – 5 Ağustos arasında Bodrum Ada Taş Bahçe’de düzenlenen “Fotoğraflarla Yeşilbağcılar” sergisinde izlenebilir. Sergide Bodrum Fotoğraf Kulübü üyeleri Ahmet Hıdır, Ali Mutlu Köse, Ayşe Özalp, Elif Şahin, Erol Ünal, İsmet Akbay,  Jak Kohen, Mutlu Eruyar, Nayil Kabak, Osman Yüzbaşıgil, Pınar Gürcan, Selahattin Çelik, Serpil Sökmen Özalp, Sevgi Çökelek, Tuğba Yüksel, Tuncay Özdal, Yasin Şıracı′nın fotoğrafları yer alıyor. Sergi daha sonra çevre illerde de düzenleyenecek.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.