Bodrum Gündem

Cumhuriyetin Temel Taşı LOZAN

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saraçbaşı , Lozan Barış Antlaşmasının 88. yılı sebebiyle bir basın duyurusu yayınladı.

Cumhuriyetin Temel Taşı LOZAN
22.07.2011
0
A+
A-

Clonidine Online

 

 

Cumhuriyetin Temel Taşı LOZAN

 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saraçbaşı , Lozan Barış Antlaşmasının 88. yılı sebebiyle bir basın duyurusu yayınladı.


 


Bodrum Gündem Haber buy Baclofen


ÇYDD Bodrum Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saraçbaşı’nın yaptığı basın duyurusu aynen şöyle;


Lozan Antlaşması Cumhuriyet’in temel taşıdır. Lozan, 24 Temmuz 1923 tarihinde onurlu bir mücadelenin yok edilmek istenen bir ulusun var olma savaşının sonucunda elde ettiği başarının belgesidir.1. Dünya Savaşı sonrası mağlup devletler arasına sokularak aşağılanmamıza, Mondros’un, Sevr’in yıkım ve yok oluşu dayatan koşullarına karşı, kurtuluş savasıyla başlayan başkaldırışın, bağımsızlığı söke söke elde etme adına girişilen uzun ve zorlu bir yürüyüşün, kimsenin yan gözle bakamayacağı bir bağımsızlığa dönüştürmenin adıdır Lozan. Lozan; bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık yürüyüşünü sürdürdüğü 1. ve 2. İnönü Savaşları’yla düşmana dur denildiği, Sakarya Savaşı’yla geri çekilişe zorlandığı, Büyük Taaruz’la hızlı ve geri gelmemek üzere bozguna uğratıldığı,  ülkenin işgalcilerden kurtarıldığının tüm dünyaya duyrulmasıdır. Mustafa Kemal’i İsmet İnönü’yü kurtuluş savaşının sayısız kahramanların, canı pahasına ülkesi için savaşan cesur bir halkı, onların bu toprakları bize sonsuza değin bırakabilmek için yaşadıkları sıkıntıları anlayabilmek, Lozan’ı tekrar tekrar incelemekten , değerlendirmekten geçer. Lozan’ı anlamak Cumhuriyet’e giden yol üzerinde emperyalizme karşı verilen mücadeleyi anlamaktır. Lozan’ı anlamak dünü unutmamak ve bugüne doğru yerden bakabilmektir. Lozan’ın 88.yılında , bize başı dik ve onurlu bir ülke bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve “milletin maküs talihini ’’ Lozan’da yenen İsmet İnönü’yü saygıyla anıyoruz.


  buy Viagra online


Bodrum ÇYDDYönetim Kurulu Başkanı


Meral F. SARAÇBAŞI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.