Bodrum Gündem

Piyanist Julian Gorus, Gümüşlük Festivaline Renk Kattı

Bodrumun Gümüşlük beldesinde devam etmekte olan 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, geçtiğimiz akşam genç Bulgar Piyanist Julian Gorusu ağırladı.

Piyanist Julian Gorus, Gümüşlük Festivaline Renk Kattı
24.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

Piyanist Julian Gorus

Gümüşlük Festivaline Renk Kattı


 


 


Bodrum’un Gümüşlük beldesinde devam etmekte olan 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, geçtiğimiz akşam genç Bulgar Piyanist Julian Gorus’u ağırladı.


 


Bodrum Gündem Haber


Tarihi mekanın etkileyici ortamında L.V. Beethoven, F. Schubert ve F. Liszt’in eserlerini seslendiren Piyanist Julian Gorus, klasik müzikseverlerin beğenisini topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda süren ve bu yılki festivalin konsepti olan, klasik müzik tarihinin en önemli bestecilerinden F. Liszt’in doğumunun 200. yılı nedeni ile programının ikinci yarısını besteciye ayıran Gorus, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.


 


Piyanist Julian Gorus, Eklisia’da verdiği ve iki saat süren konserde ilk olarak L.V. Beethoven’ın, “Sonate Op.31 No.2” ve F. Schubert’in “3 Impromptu Aus Dem Nachlass D946” adlı eserlerini seslendirdi. Sanatçı konserin ikinci yarısında F. Liszt’in iki eserine yer verdi. Bunlardan ilki “Isoldens liebestod from Tristan and Isolde” ve diğeri “Sonate H moll” idi. İzleyicilerin yoğun ilgisi üzerine Gorus, bis yaparak tekrar sahneye geldi.


 


Konser sonunda Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, sanatçıya teşekkürlerini ileterek bir plaket ve çiçek verdi. Ülkemizde, 1995’te katıldığı İstanbul Festivali’nde de bir konser veren genç piyanist, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek “Türkiye’de olmak heyecan verici, ancak değişim beni şaşırttı. Gümüşlük’e ilk defa geliyorum, küçük bir balıkçı kasabası diye duymuştum fakat Gümüşlük’ten ve festivalin ortamından etkilenmemek elde değil” şeklinde konuştu.

order Colchicine

 


Gorus’un kariyeri başarılarla dolu


Avrupa’nın birçok şehrinde konserler veren ve festivallere davet edilen piyanist Julian Gorus, bugüne kadar birçok ödüle layık görülmüş başarılı bir müzisyen. 1978’de Bulgaristan’ın Varna kentinde doğan sanatçı, 4 yaşında başladığı Varna’nın Orta Müzik Okulu’nu 1994’te Elisateva Stuyanova’nın öğrencisi olarak üstün başarıyla bitirdi. 1989’da öğrenci olduğu yıllarda, Usti Nad Laben “Master of the Piano” yarışmasında 2.’lik ödülü ve Slovak müziğinde en iyi performans özel ödülünü kazandı.


 


1995’te katıldığı İstanbul Festivali’nden sonra 1996’da 2 senelik bir süre için Mimar Sinan Konservatuarı’na değişim öğrencisi olarak geldi ve burada Prof. Judith Ulug’un öğrencisi oldu. 1999’da Almanya’nın Mainz şehrindeki Peter Cornelius Konservatuarı’nda Prof. Wolfgang Schamschula’nın öğrencisi olduğu master programından 2003 yılında onur derecesiyle mezun oldu. Aynı yıl Uluslararası Bremen Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü, seyirci ödülü, özel ödüller ve Weimar’da Franz Liszt Yarışması’nda birincilik ödülü, seyirci ödülü ve özel ödüller kazandı.


 


Eğitimini pekiştirmek amacıyla 1992 – 2008 arasında pek çok piyano uzmanının masterclasslarında bulundu: Nikolaus Lahussen, Prof. András Hamary, Prof. Günter Ludwig, Prof. Paul van Ness, Germain Mounier, Prof. Hans Erik Deckert, Ferenc Rados, Leslie Howard, Jerome Rose ve Peter Cossé, Lilya Zilberstein’in. Düsseldorf ‘un A. Rubinstein Akademisi’ndeki eğitimi için Prof. Alla Blatow’dan kazandığı bursun yanında, Oscar ve Vera Ritter Vakfı ile Ottilie-Selbach-Redbach Vakfı’ndan da burs kazandı. Ayrıca Bremen’de Richard Wagner Derneği’nin öğrencisi olduktan sonra, Prof. Arens’in öğrencisi olduğu Weimar kentindeki Franz Liszt Yüksek Okulu’nun sanatçı konseri sınavını başarıyla bitirdi.


 


2004’ten başlayarak çeşitli Avrupa kentlerindeki festivallere davet edildi: 2004’te Avusturya’da Uluslararası Deutschlandsberg Festivali ve Uluslararası Bonn Festivali’ne; 2006’da Utrecht, Budapeşte, Weimar ve Paris’te Avrupa Liszt Geceleri’ne katıldı. 2007’de ABD’de (Ohio) Salt Lake City’de Gina Bachauer Festivali’nin ve 2009’da da Bulgaristan’daki Uluslararası Varna Yaz Festivali’nin misafiri oldu. Aynı yıl Uluslararası Bremen Piyano Yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Mayıs 2011’de Franz Liszt Année de Pèlerinage CD kaydı, Haenssler Yayınları’ndan çıktı.

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 29 Temmuz Cuma akşamı Eklisia Yaz Müzik Okulu Piyano masterclassına katılan genç yeteneklerin vereceği konserle devam edecek.


 


Sponsorlar


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsor olarak destek veriyor.


Ayrıca, Bosch, Salmakis Resort and Spa ve Engel & Voelkers festivalin Etkinlik Sponsorları olarak yer alıyorlar. Festivale sponsorluk yapan diğer kurum ve kuruluşlar ise şöyle: A2  ses, Arion Hotel, Club Hotel Zemda, The Marmara – Bodrum, Amavi – Gümüşlük, Hollanda Kraliyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Çağdaş Peyzaj, Valtur Tatil İşletmeleri, İbak Homes, THY, Yarımada Gazetesi, İge Giysi ve Tasarım ve


Bebek Güzellik Salonu, Günbatımı Restaurant.


 


buy Accutane online 8.  Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı


 


 


29 Temmuz-   Eklisia Yaz Müzik Okulu Piyano Konseri


 


30 Temmuz – Ilya Itin – (Piyano)


3 Ağustos   –  Ilya Itin – Gülsin Onay  – (Piyano) ‘2 konçerto–2 virtüöz – 2 piyano’. Lizst’in 200. Doğum yılı Konser


5 Ağustos      Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri


6 Ağustos      Burcu Uyar (Soprano) İbrahim Yazıcı ( Piyano)


8 Ağustos      Peter Katin  – (Piyano)


10 Ağustos –  Hakan Dinekli – Doğaçlamalar (Piyano)


12  Ağustos  – Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser


13 Ağustos –   Gülsin Onay –  (Piyano)


17 Ağustos –  Jackie Jaekyung Yoo  – (Piyano)


19 Ağustos    Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri


20 Ağustos –   Gülşen Tatu – Ümit İşgörür – Eren Levendoğlu


4 Eylül             Alexander Baillie –  (Viyolonsel)


7 Eylül            Bodrum Kalesi – Burhan Öçal ve Paganini Trio


8 Eylül            Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri


13 Eylül          Escher Quartet


14 Eylül          Escher Quartet


1 – 20 Eylül     Festival fotoğrafları sergisi – Eklisia


 


Bilet Satış


misoprostol buy online

Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68


Biletix – www.biletix.com


 


Konserlerin başlama saatleri 21:30


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.