Bodrum Gündem

Sandalet Ustalarına Teşekkür..

Mehmet Kocadon Sandalet Ustalarına Teşekkür Plaketi verdi.

Sandalet Ustalarına Teşekkür..
27.07.2011
0
A+
A-

 


Buy No Rx  


 


 


Sandalet Ustalara Teşekkür…


Mehmet Kocadon Sandalet Ustalarına Teşekkür Plaketi verdi. order Paxil


Bodrum Gündem Haber


Bodrum’un el yapımı sandaletlerinin ünü bütün dünyaca bilinmektedir. Bodrum’a tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken en önemli hediye el yapımı bu sandaletlerdir. Hammaddesi sandalet ustaları tarafından özel yöntemlerle eğitilen bu şık ve hafif ayakkabılar dünyaca ünlü birçok sanatçı ve tasarımcı tarafından kullanılmaktadır.


 


Natrexone Buy Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon el yapımı Bodrum sandaletinin günümüze kadar gelmesini sağlayan ustalar Ali Özsu, Ertekin Altınbilek, Fadıl Yaman, İbrahim Günen, Halil Güney, Hasan Erdoğan, Mehmet Dikan, Şerafettin Özbaş ve Halil Sarsılmaz’ı makamında kabul ederek bu kültürü devam ettirdikleri için teşekkür plaketi ve o iş yerinde el yapımı Bodrum sandaleti üretimi yapıldığını gösteren birer belge verdi.


 


Sandalet ustaları da teşekkür belgelerine karşılık Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a el yapımı sandalet hediye ettiler. Bu özel hediyeden büyük mutluluk duyan ve Bodrum’un kültürünü korumak ve yaşatmak için gerekeni yapacağını söyleyen Başkan Kocadon da yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sz Bodrum’un zanaatkarlarısınız. Yıllardır Bodrum’un yükünü çektiniz. Geldiğim günden beri söylüyorum, Bodrum özgün değerlerle buluşacak. Bunlardan bir tanesi de bizim meşhur Bodrum sandaletimizdir. Nasıl İskele ve Mahvel gibi meydanlarımızı yavaş yavaş geri getiriyorsak, Bodrum sandaleti de layık olduğu yere gelecektir. En yakın arkadaşlarımdan bazıları sandaletçidir, ziyaret eder, yanlarında otururum. Belki de babamdan geliyordur, ben bu kokuyu çok seviyorum. Bugüne kadar el emeğinizi, göz nurunuzu koyarak ürettiğiniz bu güzel Bodrum sandaletlerini yeni nesillere de taşıdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu plaketleri dükkanlarınıza asarsanız bizleri mutlu edersiniz. Bodrum örf ve adetleriyle, kültürüyle ayakta kalan bir yer. İnsan sirkülasyonunun bu kadar çok olmasına rağmen Bodrum hala kendi benliğini kaybetmiş değil. Düğünleriyle, cenazeleriyle, sizlerin el yapımı sandaletleriyle, kumaşlarıyla Bodrum gerçek kültürünü korumaya da devam edecek. Bu da sizlerin sayesinde olacak. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arada sizlere şunu da söyleyeyim, Bodrum Belediyesi olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Bodrum Ticaret Odası’yla görüşerek “Bodrum” markası için tescil alacağız, imitasyon üretimlere karşı da bu odalarla birlikte mücadele edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.