Bodrum Gündem

TSK Depremi.. KRİZ.. Ak Parti ve Asker Restleşiyor, Ne Olacak Şimdi?

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve TSK Kuvvet Komutanlarının emekliliklerini istemesi ile çok önemli bir krizin eşiğine gelindi. Halk tedirgin.

TSK Depremi.. KRİZ.. Ak Parti ve Asker Restleşiyor, Ne Olacak Şimdi?
29.07.2011
0
A+
A-

 


 


 


  Order Clonidine Online


 


TSK Depremi… KRİZ… Ak Parti ve Asker Restleşiyor,  Ne Olacak Şimdi?


Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve TSK Kuvvet Komutanlarının emekliliklerini istemesi ile çok önemli bir krizin eşiğine gelindi. Halk tedirgin.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Ak Parti 2002’de iktidara geldiğinden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri ile aralarında bir çok kez gerilimler yaşandı. Hilmi Özkök döneminde başlayan gerginlikler, dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt döneminde en üst seviyeye ulaştı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül′ün adaylığı ve akşam 11:30 civarında Türk Silahlı Kuvvetleri internet sitesinden “e-muhtıra” olarak adlandırılan uyarı ile kriz zirve yaptı. Ertesi gün Ak Parti Hükümeti tarafından verilen “Genelkurmay Başkanı hükümete bağlı bir memurdur.” Yanıtı hem beklenmeyen, hem de sonucunun nereye gideceği bilinemeyen bir yanıt olarak tarihe geçti. Ak Parti bu yanıtı ve tavrı ile Türk Silahlı Kuvvetleri ile yaşanan krizlerden hep güçlenerek çıktı ve bunu oylarına yansıttı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 49 oy alması bunun en önemli göstergesi oldu.


Genel Kurmay eski Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın ardından görevi devralan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Koşaner daha sakin ve ılımlı açıklamalar yaptı ve çok büyük bir gerginlik yaşanmadı.


Ergenekon ve Balyoz davaları Tutuklanan Askerler…


Balyoz ve Ergenekon davalarında 164 Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli rütbelerde, hatta Or General ve Kuvvet Komutanı olması muhtemel mensubu halen tutuklu bulunmakta


esomeprazole price Hava Kuvvetlerine Komutan Bulunamıyor Aşaması… cheap Baclofen 25 mg


Görevlerini bırakmaya kadar varan bu süreç tıkanarak Ak Parti ve Asker arasında mutabakat sağlanamayınca kriz meydana geldi.


Taraf Gazetesi Koşaner İstifa Eder Demişti…


Bu kadar önemli bir krizin neredeyse bir buçuk ay öncesinden olacağını köşesinde yazan Emre Uslu “12 Haziran seçimlerinde AKP tek başına iktidara gelirse Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner istifa edecek” şeklinde yazmıştı. Bu konuda çeşitli süpekülasyonlar yapılmaya ve konuşulmaya devam ediliyor.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.