Bodrum Gündem

Taylan Kümeli Bodrumda da Çalışacak..

Ünlülerin diyetisyeni olarak tanınan sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık yapan Diyetisyen Taylan Kümeli (49), Üniversal Hospital Bodrum ailesine katıldı.

Taylan Kümeli Bodrumda da Çalışacak..
01.08.2011
0
A+
A-


 

 

Taylan Kümeli  Bodrum’da da Çalışacak…
buy Cialis soft tabs

buy Lithium online  


Ünlülerin diyetisyeni olarak tanınan sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık yapan Diyetisyen Taylan Kümeli (49), Üniversal Hospital Bodrum ailesine katıldı.


 


buy Fluconazole Bodrum Gündem Haber


Kümeli hastalarının ısrarı üzerine,  cumartesi 11.00-16.00 saatleri arasında Universal Hospital Bodrum’da “Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı” olarak hizmet vermeye başladı. Kümeli, yaz aylarını Bodrum’da geçiren hastalarının yoğun isteği üzerine Bodrum’a geldiğini belirterek, “Bodrum hareketli bir yer olduğu için, beslenmede, uyku düzeninde değişmeler, alkol tüketiminde artışlar yaşanabiliyor. Bodrum’dan gelen yoğun talep üzerine haftanın bir günü Bodrum’da olacağım. Beslenme ve diyet  konusunda hastalara ve kilo vermek isteyenlere, Universal Hospital Bodrum aracılığıyla yardımcı olacağım” dedi.


Mesleğine başladığı ilk günden bu yana binlerce kişiye sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık yapan ve ünlülerin diyetisyeni olarak tanınan Diyetisyen Taylan  Kümeli, Bodrumlarla haftada bir gün Universal Hospital Bodrum’da buluşacak. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Doç. Dr. Kümeli, Diyetisyen İlkay Öngen ile birlikte, hastalara sağlıklı beslenmenin püf noktalarını verecek.


 


Taylan Kümeli, klinik çalışmalarında, zayıflatma, diyabet, kalp damar hastalıkları, kanser, sindirim sistemi hastalıkları, bebek, çocuk, erişkin, hamile, emzikli, menopozlu beslenmesinde yaptığı beslenme danışmanlığı ile son derece başarılı sonuçlar ile ödüller alan Kümeli, Bodrum’da beslenmeye iki yönlü bakılması gerektiğini belirterek, “ Bodrum beslenmeyi Detoks ve Retoks olarak ele almalıyız. Yaz aylarında hareketli bir yaşam şekli ile bilinen Bodrum’da kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği bir gerçektir. Uyku düzensizliği, aşırı alkol tüketimi, beslenme düzensizliği olan birçok kişinin bulunduğu bir yer. Tabi ki bunları yaşacağız ama, bize gelen kişilerE farkındalık öneriyoruz. Farklı yiyecekler tabi yenmeli ama kontrolü de elden bırakmamalı. Bodrum’da hastalarımızda beslenmeyi dengeli bir sisteme oturtarak, kilo vermelerini ya da tatilde formlarını korumalarını sağlayacağız” dedi.


Kümeli, Ramazan ayı öncesinde oruç tutmak isteyenlere tavsiyeler de bulundu. Kümeli, “ Genel sağlık koşulları kontrol edildikten sonra oruç tutulmasını tavsiye ediyoruz. İlaç alan bir kişinin, ilaçlarını aksatacak şekilde oruç tutmasını tavsiye etmiyoruz. Akşamdan yiyip yatarım, sahurda da kalkar bir bardak su içer yatarım, düşüncesini kesinlikle onaylamıyorum. Beslenme uzmanı olarak oruç tutmak isteyenlerin mutlaka sahura kalkmalarını ve bunu kahvaltı öğünü olarak düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bir tost, domates, salatalık, peynir gibi hafif gıdalarla beslenmelerini gün aşırı bir yumurta, tercihe göre bir bardak süt, ayran yada kefir içmelerini ve meyve yemelerini öneriyorum. İftarı da ikiye bölmeli ve önce iftariyelik bir pide çorba ve salata ile başlamalı, 1-1,5 saat sonra sebze ve yoğurt ağırlıklı beslenmeleri gerekir. İlk iki haftada et yenmesini tavsiye etmiyorum, 2.haftadan sonra et yemelerini öneriyorum. Oruçluyken de kişilere fiziksel aktivite önermiyorum, iftardan sonra yapılması daha doğru olacaktır” dedi.


Kümeli, hafta içindeki çalışmalarına İstanbul’daki Beslenme Danışmanlık Merkezi’nde devam edeceğini belirtti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.