Bodrum Gündem

Bodrum Pazarında Saydam Fotoğraf Gösterisi…VİDEO HABER

ÇYDD Bodrum Şubesi yaz etkinlikleri kapsamında çocukların pazarda çektiği fotoğraflar pazarcılara gösterildi. Fotoğrafta kendini gören pazarcıların mutluluğu görülmeye değerdi.

Bodrum Pazarında Saydam Fotoğraf Gösterisi…VİDEO HABER
05.08.2011
0
A+
A-

 

Bodrum Pazarında

Saydam Fotoğraf  Gösterisi…

ÇYDD Bodrum Şubesi yaz etkinlikleri kapsamında çocukların pazarda çektiği fotoğraflar pazarcılara gösterildi. Fotoğrafta kendini gören pazarcıların mutluluğu görülmeye değerdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye’de çağdaş eğitimin önemli örgütlerinden biri olan ÇYDD Bodrum Şubesi ilginç bir etkinlikle Bodrum pazarında pazarcılara bir fotoğraf gösterisi yaptı. Bodrum Pazaryerinde çocuklar tarafından çekilen fotoğraflar esnafa ve Bodrum’lulara gösterildi. Fotoğraflar Pazar yerinin ortasında bir perde üzerine yansıtılarak izletilirken ilginç görüntü ve konuşmalar dikkat çekti. 

Memet Gel Bak Seni Uyurken Çekmişler…

Etkinliğe katılan çocuklar, Mehmet Ulumeriç ve Mine Kahraman eşliğinde aldıkları teorik bilgilerin ardından, Bodrum Kapalı Pazar yerinde Pazar esnafının fotoğraflarını çektiler. Çekilen onlarca fotoğrafı izleyenler fotoğrafların “Memleketimden İnsan Manzaraları”  başlığı taşıdığını ifade ettiler. Bu gösteri pazaryeri esnafının yoğun ilgisi ile ve çekilen fotoğrafları görmek istemelerinin sonucu olarak ortaya çıktığını belirten ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Bu gösterinin ana fikri geçen sene Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından 10 tane fotoğraf makinesi hediye etmesiyle ortaya çıktı. Bize emek veren, hizmet eden, bizlerin beslenmelerine yardımcı olan pazarcı esnafımızı konu olarak seçtik. Hem çocuklarımız onlara tanıtalım istedik, hem de çocuklarımızın gözünden onları Bodrum’a tanıtalım istedik. Onlarda çok ilgilendiler. Çocuklarımız fotoğraf çekerken çok yardımcı oldular” dedi fotoğrafların başka bir şekilde değerlendirilmesi ile ilgili olarak böyle bir talep gelmesi durumunda bir fotoğraf sergisi açılabileceğini kaydeden Meral Saraçbaşı “Belediyeler, özellikle Bodrum belediyesi bu konuda her zaman bize el veriyor. Eğer buradan mesaj vermek gerekiyorsa, Bodrum Esnaf Odasının çınarı Mustafa Danacı’dan böyle bir etkinlik yapılması istenirse biz seve seve bu organizasyonu yapabiliriz” dedi. Saraçbaşı çocuklara fotoğraf çekmeyi öğreten ve onlara kurs veren Mehmet Ulumeriç ve Mine Kahramana’da teşekkür etti.

Fotoğraf gösterisine pazarcı esnafı ve pazara alışverişe gelenlerin de ilgi gösterdiği görüldü. Gösterinin tamamlanmasının ardından yeniden izlemek isteyenlerin ısrarı üzerine gösteri ikinci kez tekrar edildi.

Fotoğrafların gösterilmesi sırasında kendini gören esnafın mutlulukla kahkaha attıkları arkadaşlarının ve tanıdıklarının birbirlerine fotoğrafları heyecanla gösterdikleri izlendi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.