Bodrum Gündem

Gümüşlükte Otistik Yetenek Herkesi Büyüledi..

Gümüşlük 8. Uluslar arası Klasik Müzik Festivalinde ünlü piyanistlerin verdiği kursa katılarak uzmanları şaşkına çeviren ve konservatuarı iki kez kazanmasına rağmen kabul edilmeyen genç otistik yeteneğin annesi isyan etti.

Gümüşlükte Otistik Yetenek Herkesi Büyüledi..
05.08.2011
0
A+
A-


 

 

Gümüşlük’te Otistik Yetenek

Toradol online order Fluconazole
Herkesi Büyüledi…

Gümüşlük 8. Uluslar arası Klasik Müzik Festivali’nde ünlü piyanistlerin verdiği kursa katılarak uzmanları şaşkına çeviren ve konservatuarı iki kez kazanmasına rağmen kabul edilmeyen genç otistik yeteneğin annesi isyan etti.


Phenergan online

Bodrum Gündem Haber


Gümüşlük Beldesi’nde düzenlenen 8. Uluslar arası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve dünyaca ünlü piyanistler tarafından eğitim verilen 12 öğrenci arasında yer alan 17 yaşındaki otistik Buğra Çankır müzik yeteneği ile uzmanları hayran bıraktı.


Bodrum’ da bir ay süren klasik müzik eğitimi kampına annesi Necla Çankır ve ağabeyi Burak Çankır (21) ile birlikte katılan genç otistik yetenek Gülsin Onay, Rus piyanist İlya İtin ve festivalin sanat danışmanı Eren Levendoğlu’nu çaldığı piyano eserleri ile hayran bıraktı, verdiği konserde dakikalarca alkışlandı.


Anne Necla Çankır “Oğlum 7 yaşından bu yana müzikle uğraşıyor, birçok enstrümanı ve piyanoyu mükemmel çalıyor iki kez konservatuarı kazanıp tam puan almasına rağmen, komisyonlar otistik öğrenciye müzik eğitimi verecek uzman bulunmaması nedeniyle kabul etmediler. Oğlumun müzik eğitimini en iyi şekilde alması için ne gerekirse yapacağım, gerekirse yurt dışında eğitimini sürdürmesini sağlarım” dedi.


Gülsin Onay yaptığı açıklamada “Buğra gerçekten çok ender rastlanan bir yetenek, piyano çalışından ve müzik kulağından gerçekten çok etkilendim. Şaşkınlığa uğradım. Buğra’nın mutlaka bu konuda eğitimine devam etmesinden yanayım. Bu tür ilginç ve üst düzey yetenekler eğitimden geçirilir özen gösterilirse, çok üst seviyelerde bir sanatçıyı kazanabiliriz” dedi.


DOĞADAKİ HER TÜRLÜ MÜZİK SESİNİ DUYUP NOTALARA ÇEVİRİP,  MÜZİK ALETLERİ İLE ÇALABİLİYOR…


Tarih öğretmeni anne Necla Çankır ise Buğra’nın Antakya Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü son sınıfında eğitim gördüğünü ve 2005 yılında Çukurova Üniversitesi  Devlet Konservatuarı Müzik  İlköğretim Bölümü ve   ardından Hacettepe Üniversitesi Konservatuar Müzik İlköğretim  bölümlerinin sınavlarına girerek tam puan aldığını ancak komisyonların otistik öğrencilere eğitim verecek eğitmen olmaması nedeniyle kabul edilmediğini belirtti. “Oğlum yetenekli olduğunu gerek sınavlar gerekse uluslar arası sanatçılar ile birlikte yaptığı çalışmalarda ortaya koydu. Oğlum daha öncede Cambridge Üniversitesi’nde iki kez konser verdi. Oğlum eğitilebilir bir otistik. Duyma yeteneği çok gelişti, doğadaki her türlü sesi nota olarak algılayıp bunu müzik aletleri ile çıkartabiliyor. Eğer çocuğuma ülkemde sahip çıkacak bir kurum bir okul bulamaz isek eğitimini başka bir ülkede tamamlamasını sağlamak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.