Bodrum Gündem

Ecrimisilde Yeni Düzenleme..

Yeni tebliğde kıyı ve sahil şeritleri ile dolgu alanlarında ecrimisil miktarı hesaplanırken, ecrimisilin tespit ve takdir edilmesi safhasında, işgalin başladığı ve bittiği sürelerin dikkate alınacak.

Ecrimisilde Yeni Düzenleme..
22.08.2011
0
A+
A-

isotretinoin without prescription

 

 

 
Proscar without prescription
Ecrimisil’de  Yeni Düzenleme…

 


Maliye Bakanlığı′nın Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete′de yayımlandı. Yeni tebliğde kıyı ve sahil şeritleri ile dolgu alanlarında ecrimisil miktarı hesaplanırken, ecrimisilin tespit ve takdir edilmesi safhasında, işgalin başladığı ve bittiği sürelerin dikkate alınacak.


 


Bodrum Gündem Haber     Yeni tebliğde kıyı ve sahil şeritleri ile dolgu alanlarında ecrimisil miktarı hesaplanırken, ecrimisilin tespit ve takdir edilmesi safhasında, işgalin başladığı ve bittiği sürelerin dikkate alınacak.

Yine konaklama tesislerinin sadece deniz, güneş ve kumsaldan yararlanma veya sportif ve eğlence aktivitelerinin yapılması amacıyla kullandıkları ancak uygulamada sanki yükleme boşaltma iskelesi gibi değerlendirilen iskeleler için de kargaşaya son verilerek ecrimisil tespit, takdir ve tahsilatının nasıl yapılacağına açıklık getirildi.


Yeni tebliğde ecrimisil takdirine itiraz şekli de yeniden düzenlenerek, itirazsız ya da peşin ödemelerde de takdir edilen bedelin indirimli ödenmesi imkanı getirildi. Albendazole without prescription

İşgalen kullanılanlar için hesaplanacak ecrimisil bedeli tespit tarihinden geriye doğru beş yılı geçemeyecek.

Yine 1/8/2010 tarihinden önce tespit ve takdir edilen, tebliğ edilen veya tahakkuk ettirilen ecrimisil alacaklarının tespit tarihinden geriye doğru beş yılı aşan kısmı hangi aşamada (tespit, takdir, tahakkuk ve tebliğ) olursa olsun düzeltilebilecek veya terkin edilebilecek. Ancak tahsil edilmiş olanlar iade edilemeyecek.

Tespit tarihinden geriye doğru beş yıldan fazla dönemi kapsayan ecrimisil alacaklarından; Tespit ve takdir edilip henüz tebliğ edilmemiş olanlar düzeltilerek tebliğ edilecek. Muhatabına tebliğ edilmiş olanlar ödeme safhasında İdarece düzeltilerek tahsil edilecek, idareye ödenmeyenler ise düzeltilerek 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilmek üzere vergi dairelerine veya gelir servislerine intikal ettirilecek.

Taksitle ödemesi devam edenler son beş yıllık ecrimisil tutarı belirlenerek bu tutardan o güne kadar tahsil edilen toplam tutar düşüldükten sonra kalan tutar üzerinden taksitle ödenmesine devam edilir. Buna göre hazırlanacak yeni ödeme planı ilgiliye tebliğ edilecek.

Maliye Bakanlığı, MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.