Bodrum Gündem

Gösteriyi Güzel Bulmuş…

Bale festivalinde ABD Büyükelçisine protesto eden Ayhan Karahan ve İskender Doğer gözaltına alındı. Karahan; Onları, o protokole alanları da protesto ediyoruz dedi.

Gösteriyi Güzel Bulmuş…
27.08.2011
0
A+
A-

 


 


 


Büyükelçinin Küçümseyen Bakışlı Gülüşü…

Gösteriyi Çok Güzel Bulmuş!

Bale festivalinde ABD Büyükelçisine protesto eden Ayhan Karahan ve İskender Doğer gözaltına alındı. Karahan; Onları, o protokole alanları da protesto ediyoruz” dedi.




Bodrum Gündem Haber

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 9.Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nde bu akşam sahne alan ABD’li Washington Balesi’nin gösterisini eşi ile izlemeye gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone “Bodrum Yurttaş İnsiyatifi” üyeleri tarafından protesto gösterisi yapıldı.


Bale festivali gösterisi arasında sahneye çıkan Ayhan Karahan ve İskender Doğer “Katil Amerika, Katil Francis Bodrum’dan ve Türkiye’den defol” diye bağırdı. Özel güvenlik görevlileri tarafından iki kişi şiddet uygulanarak yaka paça sahneden indirildi. Festivali izleyen basın mensupları Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi’nin talimatı üzerine festival alanından çıkarıldı. Gösteri sonunda Bodrum kalesinden ayrılan ve kokteyle katılan büyükelçi ise soruları “Gösteriyi çok güzel buldum mükemmeldi” diyerek esprili bir dille yanıtladı.



order Viagra
ÖNCE ROCK’N ROLL, SONRA….

9. Bodrum Uluslar arası Bale Festivali’nde bu gece Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Washington Bale topluluğu Rock’n Roll isimli gösteri ile sahne aldı. ABD’li sanatçı gurubunun üç bölümden oluşan heyecanlı ve ilgi çekici gösterisini aralarında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ‘un eşi Hülya Kocadon ve yaklaşık 2 bin kişi izledi. Buy Prozac


Koreograf Trey McIntyre’nin “High Lonesome”, Koreograf Septime Webre’in “Fluctuating Hemlines” ve Koreograf Christopher Bruce’un Rolling Stones’un müzikleri üzerine yaptığı “Rooster” adlı eserler sahnelendiği gösterisinin ilk bölümünden sonra ABD’li sanatçıları kuliste ziyaret ettikten sonra  basın mensuplarına açıklama yapan ve eşi Marie Ricciardone ile birlikte gelen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone Türkçe olarak yaptığı açıklamada “Sanatçıların el ele verdiği bir ortamda ülkelerin ve insanların sanat aracılığı ile ne kadar yakınlaştığını bir kez daha gördük.Sanat insanları birbirine yaklaştırıp kaynaştırdığı gibi dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna çok farklı güzellikleri bir arada taşıyor. Türk ve ABD ‘li balerinlerin birlikte eğitim yaptığını öğrendim çok mutlu oldum” dedi.


 

İKİNCİ ARADA AÇIKLAMA YAPARKEN PROTESTO GELDİ…

Ricciardone gösterinin ikinci arasında basın mensuplarına kareograf Christopher Bruce ile birlikte basın açıklaması yaparken sahneye çıkan “Bodrum Yurttaş İnsiyatifi” Üyeleri Ayhan Karahan ve İskender Doğer’in protestosuna görünce şok oldu. Doğer ile birlikte gösteri sahnesine çıkan Karahan “Şu anda katil sürüsü bir devletin temsilcisi ABD’nin katili, Suriye’nin katili, Ortadoğu’nun katili, Françis çık dışarıya, Françis defol, Yankee Go Home, Türkiye’nin de katilisiniz, defolun” sözleri şok etkisi yarattı. Büyükelçi Ricciardone’nin korumaları ve özel güvenlik görevlileri ile sivil polislerin müdahale ettiği Karahan ve Doğer gösteri sahnesinden sert bir şekilde şiddet uygulanarak, yaka paça dışarı çıkarıldı ve gözaltına alındı. Protestoyu izleyen bazı izleyenler protestoya alkışlarla destek verdiği görüldü. Protestoyu görüntülemeye çalışan basın mensupları ise özel güvenlik görevlileri tarafından tartaklandı, makineleri alınmak istendi. Tüm olan biteni gülerek izleyen büyükelçi Ricciardone ise “Olur böyle şeyler. Ama böyle bir festivalde gerek yoktu, alışığız ne yapalım” demekle yetindi.


Protestoyu görüntülemeye çalışan basın mensupları ise özel güvenlik görevlilerinin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı, makineleri elinden alınmak istendi.





Bu adam Silaha mı Davrandı?

 

ÇELEBİ’DEN ÇIKARINBASINI DIŞARI TALİMATI

Ricciardone’nin yerine oturmasının ardından tüm gösteriyi izlemek için izin verilen basın mensupları Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi’nin talimatı ile festival alanından dışarı çıkarıldı.


ONLARI O PROTOKOLE ALAN HERKESİ PROTESTO EDİYORUZ…

Polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Karahan ve Doğer özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiklerine öne süren Karahan yaptığı açıklamada “ABD’nin Libya ve Ortadoğu’daki katliamlarını protesto ettik, söyledikleri yalanları burada deşifre ettik, özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradık. Bu ülkenin yurtseverleri olarak bunların yakalarını bırakmayacağız, Bodrum’a ve bölgeye her gelişlerinde en ağır tepkimizi göstereceğiz. Ortadoğu halklarının ve mazlum halkların kesinlikle hesabını soracağız. Bunların böyle elini kolunu sallayarak böyle bir sanat festivaline katılmaya hakkı yoktur, katılamaz onları o protokole alan herkesi protesto ediyoruz, bunların hepsi işbirlikçidir. Ama bu ülkenin bizler gibi yurtseverleri de var. Bu nedenle ABD büyükelçisi her Bodrum’a gelişinde protesto etmeye, yalanlarını, demogojilerini yüzüne vurmaya devam edeceğiz, bu bizim işimiz bizim görevimiz, bu eylemi Ortadoğu halkları adına yaptık yapmaya devam edeceğiz. Kendi ülkemizde emperyalist bir gücün Türkiye temsilcisini protesto ettiğimiz için gözaltına alınmak çok acı bir şey. Aslında dışarı çıkarılması gereken onlardır, kendi ülkemde kendi topraklarımda bu muameleye maruz kalmak utanç vericidir. Ayıptır ama bu ayıbı yine biz temizleyeceğiz” dedi.


Karahan ve Doğer ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


Gösterinin sonunda Bodrum Kalesi’nde ayrılan Ricciardone basın mensuplarının, durumu nasıl değerlendiriyoruz, sorusuna ise “Gösteriyi çok güzel buldum, mükemmeldi” diyerek espirili bir dille yanıtladı.


CAN GÜVENLİĞİ ve KONUŞMA ÖZGÜRLÜĞÜ’NE MÜDEHALE…


Ricciardone , eşi ve beraberindekiler Mavi Deniz teknesinde verilen kokteyle katıldı.


Büyükelçi Ricciardone’nin Karahan ve Doğer’den konuşma özgürlüğünün engellendiği ve can güvenliğinin tehlikeye girmesi nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.