Bodrum Gündem

MEVLANANIN ÇAĞRISI Sahnelendi..

9. Bodrum Uluslar arası Bale festivalinde bu defa Samsun Devlet Opera ve balesi Kareorafisini Mehmet Balkanın ve müziklerini Can Atillanın yaptığı Mevlananın Çağrısı adlı 1 perdelik baleyi Bodrumlu sanat sevenlere sundular.

MEVLANANIN ÇAĞRISI Sahnelendi..
30.08.2011
0
A+
A-

Dilek Cebeci/Bodrum Gündem


 


 


 


 

generic Plavix

 “MEVLANANIN ÇAĞRISI” Sahnelendi… doxycycline online


9. Bodrum Uluslar arası Bale festivalinde bu defa Samsun Devlet Opera ve balesi Kareorafisini Mehmet Balkan’ın ve müziklerini Can Atilla’nın yaptığı “Mevlana’nın Çağrısı” adlı 1 perdelik baleyi Bodrumlu sanat sevenlere sundular.


Devlet Opera ve Balesi genel Müdürü Rengim Gökmen’inde izleyiciler arasında bulunduğu Bodrum kalesi tamamen doldu. Librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazılan balede, yaşamını “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile özetleyen Mevlana için “ölüm ve doğum” kavramları iç içedir. Onun için yaşam insanın ölüme yani yeniden doğuşa  yolculuğudur. Siyahtan beyaza, beyazdan siyaha uzanan bir yolculuk. Yaşam ve insan birbirinin kopmaz parçalarıdır. Ünlü çağrısında aslında yaşam ve hangi dinden olursa olsun insan arasındaki bütünlüğe vurgu yapar.

buy isotretinoin online

“Yine gel / Ne olursan ol yine gel / İster kafir ol, ister putperest ol isten mecusi / İstersen yüz kere bozmuş ol tövbeni / Yine gel! Bizim dergahımız umutsuzluk kapısı değil / Umut kapısıdır. Yine gel”


Gösteride, Saygınlık, Şemsin Aşkı, Şems’in karabasanı, Semanı doğuşu, Şems’e fesatlık, Bunalım, Çekiç ve kudüm ve Sema coşkusu başlıklı tablolar vardı.


Gösterinin solist dansçısı Ziya Azazi, 1969 yılında Antakya’da doğdu.1986 yılında Maden mühendisi oldu. 1990-1994 yılları arasında ilk kareografik eserlerini yarattığı Devlet tiyatrolarında çalıştı.1994-2008 yılları arasında Viyana’da yaşarken çağdaş dans konusunda çalışmalarını sürdürdü. Geleneksel semazen olarak yaptığı çalışmalar onu Mercan dede, Sertab Erener ve Sabri Tuluğ Tırpan ile sahnelere taşıdı. Ziya Azazi pek çok dünya ülkesinde prestijli mekanlarda temsiller yapmış, dünyaca ünlü festivallerde sahneye çıkmış ve dünyanın her yerinde atölye çalışmaları düzenlemiştir.


Gösteri sonunda Sanatçılar Bodrum kalesini dolduran yüzlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.