Bodrum Gündem

Bodrumda 1800 Yıllık Tarih Canlandı..

Bodrumda belgesel film çekimi yapan National Geographic Televizyonu için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde 1800 yıl önce Bodrumda yaşayan balıkçıların gittiği bir tavernadaki dansözlü eğlence ve kumar sahneleri ilginç görüntülere sahne oldu.

Bodrumda 1800 Yıllık Tarih Canlandı..
05.09.2011
0
A+
A-


 

 

Bodrum’da 1800 Yıllık Tarih Canlandı…

ANTİK ÇAĞDAKİ BALIKÇILARIN KUMAR VE EĞLENCE SAHNELERİ DÜNYA TELEVİZYONUNDA…


Bodrum’da belgesel film çekimi yapan National Geographic Televizyonu için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde 1800 yıl önce Bodrum’da yaşayan balıkçıların gittiği bir tavernadaki dansözlü eğlence ve kumar sahneleri ilginç görüntülere sahne oldu.


Bodrum Gündem Haber order diflucan


Dünyanın önde gelen belgesel televizyon kanallarından olan ve Okyanuslar Dizisi için Bodrum’a gelen National Geographic ekibi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ndeki tarihi Alman Kulesi’nde 1800 yıl önce Halikarnassos Antik Kenti’nde Bizans dönemine ait balıkçı tavernasındaki dansözlü eğlence ve kumar sahnesinin çekimlerini yaptı.


BOSAV (Bodrum Sanat ve Kültür Vakfı) ‘nın desteği ile yapılan çekimlere vakıf başkanı Tufan Turanlı, sanat yönetmeni Fatma Top, ABD’li yönetmen  Kirk Wolf, 6 kişilik çekim ekibi ve 15 Bodrumlu oyuncu katıldı.


1800 yıl öncesinin kostümleri ve dekorasyonu içerisinde yapılan ve 6 saat süren canlandırmada dansözü canlandıran 21 yaşındaki Beyaz Koçak’ın kıvrak dansları Amerikalı çekim ekibinin de beğenisini kazandı.




Çekimlerin National Geographic’in dünyaca ünlü Okyanuslar dizisinde önümüzdeki yıl yayınlanacağını ve yaklaşık 1,5 milyar insan tarafından izleneceğini belirten Turanlı “Okyanusların geçmişten günümüze tarihini , ülkelerin geçtiği evreleri anlatan dizide antik Haliktarnassos’ta yani M.S. 2 .3 . yüzyıldaki balıkçı tavernasında sefere çıkmadan önce tavernada eğlenen balıkçıların kumarları, oyunları, içkileri ve dansözlerle eğlenceleri canlandırıldı. Bodrum’da son 10 yılda 30 ülkenin 60’a yakın televizyon ekibi kentin kültürel , tarihi ve doğa güzelliklerinde , guletlerinde çekimler yaptı. BOSAV olarak kentimizin dünyanın dört bir köşesinde tanıtılmasını sağlayan bu tür ekiplere her türlü desteği veriyoruz. Belgeseller sayesinde  milyarlarca dolarlık tanıtımı bedavaya yapıyoruz” dedi.


BİRKAÇ RÖTUŞ VE DEKOR İLE BİR ANDA 1800 YIL GERİYE GİDEBİLİYORUZ… Where to buy Xenical


Bodrum Kalesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerinde ilgi ile izlediği belgesel film çekimlerinin Bodrum’un geçmişini çok iyi şekilde tanıtacağını belirten sanat yönetmeni Fatma Top ise “Kostümü, aksesuarları , oyuncuları ile 1800 yıl öncesinde Bodrum’da yaşayan balıkçıların eğlencelerini , kumarlarını anlatan bir canlandırma yaptık. Antik çağdaki denizcilerin yaşantısı birebir canlandırıldı. Son 6-7 yıldır dünyanın önde gelen History Channel, Discovery Chanel gibi belgesel kanalları Bodrum’u üs olarak kullanmaya başladı. Amerikalı belgesel çekim ekibi oyuncularımıza hayran kaldı. Bu nedenle Bodrum’da dünyanın çeşitli kanallarından çekim yapmak için gelmek isteyenlerden teklif yağıyor. Bizde Bodrum olarak Avrupa’nın Holywood’u olmaya aday olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bodrum 5 bin yıllık tarihi ile zaten bunlara hazır birkaç rötuş ve dekor ile bir anda 1800 yıl geriye gidebiliyoruz” dedi.


Generic Viagra

Çekimlerin Antik Tiyatro, Myndos Kapısı ve Gümüşlük ‘teki Antik Myndos kenti kalıntılarında devam edeceği belirtildi.


 



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.