Bodrum Gündem

Zerrin Ulusmandan, Ahmet Berkin Açıklamasına Cevap..

Usta Şair İlhan Berkin oğlu Ahmet Berk , geçtiğimiz hafta Zerrin Ulumsan ile ilgili iddialarda bulunarak babası İlhan Berkin adının kullanıldığını belirten bir yazılı açıklama yapmıştı.

Zerrin Ulusmandan, Ahmet Berkin Açıklamasına Cevap..
07.09.2011
0
A+
A-


 

 

Zerrin Ulumsan’dan, Ahmet Berk’in Açıklamasına Cevap…

Usta Şair İlhan Berk’in oğlu Ahmet Berk geçtiğimiz hafta Zerrin Ulumsan ile ilgili iddialarda bulunarak babası İlhan Berk’in adının kullanıldığını belirten bir yazılı açıklama yapmıştı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Usta Şair ve Ressam İlhan Berk’in oğlu Ahmet Berk “Etkinlik içindeki serginin küratörlüğünü yapanın Zerrin Ulusman olduğunu çok sonra öğrendim. Söz konusu kişi babamın sağlığında birkaç sergisini düzenlemesine rağmen babamın ölümünden itibaren (2008) kendisini İlhan Berk’in sanat danışmanı ve küratörü olarak tanıtıp babamın ismini bir takım ticari faaliyetlerinde kullanmaktadır. Oysa ki; Zerrin Ulusman, İlhan Berk’in sanat danışmanlığını yapmamıştır. İlhan Berk’in buna ihtiyacı da yoktur. Zerrin Ulusman, sadece kendi faaliyetleri sırasında İlhan Berk’e ait resimlerin satışlarından (babamdan kalan belgeler arasında Zerrin Ulusman ile karşılıklı imzalanmış bir “SANAT DANIŞMANLIĞI ve KÜRATÖRLÜK SÖZLEŞMESİ” görmediğimden) bilmediğim bir miktar pay alarak resim satış simsarlığı yapmıştır. Babamın bir takım magazinel haberlere ve hoş olmayan polemiklere konu olmasına yol açmıştır. Tüm bunlar da Zerrin Ulusman adlı kişinin İlhan Berk’in sanatı için değil, onun adını kullanarak sadece kişisel çıkarları için davrandığı gerçeğini ortaya çıkarmıştır” şeklinde bir yazılı açıklama yapmıştı.


Bu açıklamanın gazetemizde yayınlanmasının ardından Zerrin Ulusman’da bir cevap açıklamasını gazetemize yayınlanmak üzere göndermiştir. Basın Ahlak ilkelerine bağlılık ve sözümüz gereği Zerrin Ulumsan tarafından Ahmet Berk’e cevap olarak yapılmış açıklamasını okurlarımızın görüşlerine sunuyoruz.


 


Not: Buradaki amacımız asla iki kişi arasındaki açıklamaları polemik yapmak değildir. Gazetemizin yayın politikası olarak böyle bir tarzın oluşmasını da istemeyiz. Bu konuda karşılıklı bir anlayış ve barış ortamı doğması dileğimizdir.Usta Şair İlhan Berk’i tanıdık, birlikte çalıştık, onur duyuyoruz ve Ahmet Berk ise yakın dostumuzdur. Zerrin Ulumsan ile şahsen tanışmasak da cevap hakkını kullanmasına olanak tanımak, gazetecilik ahlakının bir gereği olduğunu siz okurlarımıza bildiririz.   


 


Zerrin Ulumsan tarafından, Ahmet Berk′in basın açıklamasına verilen cevap;


Ahmet Berk′in açıklamasını internet sayfanızda üzülerek okuduğumu belirtmek isterim.


2000 yılından beri İlhan Berk′i tanırım. 2003 yılından beri İlhan Berk′in isteği üzerine kendisi vefat edene kadar sergilerini onurla ve gururla üstlendim. 2003 de Bodrum kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisinde “USTALAR BODRUM′DA” adıyla projelendirdiğim ve İlhan Berk,Turan Erol, Hayati Misman, Hanefi Yeter, İbrahim Örs, Süleyman Saim Tekcan, Bihrat Mavitan, Kayıhan Keskinok ve Yalçın Gökçebağ gibi büyük ustaların katıldığı bir sergi yaptım.


 


2004 yılında Koleksiyon Mobilya sponsorluğunda ve Bodrum Turuncu Sanat Galerisi adıyla ART İSTANBUL fuarına İlhan Berk resimleriyle katıldık ve ilk defa Bodrum’u sanatla temsil ettik.


Milliyet Sanat Dergisinde Evrim Altuğ röportajı, Vizyon dergisinde benim röportajım, RH SANAT Dergisinde İlhan Berk eki ve Radikal, Milliyet, Hürriyet, Sabah, Cumhuriyet vb.gibi yüksek tirajlı gazetelerde ve birkaç TV kanalında ve yerel basında yer aldı.


 


2005 yılında Bodrum Marina ve Petrol Ofisi sponsorluğunda ilk küratörlük denemem olan ve kamusal sanat anlayışıyla düzenlediğim  MARİNART 2005 projemde, Türk çağdaş sanatında yer etmiş Burhan Doğançay, Ferruh Başağa, Bubi, Süleyman Saim Tekcan, Yavuz Tanyeli gibi büyük ustaların katıldığı “ÇARŞI-SANAT-ETKİ” sergisinde İlhan Berk′in bir eserine de yer verdim.


 


2006 da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM)  de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Koç Allianz, İMOGA Grafik Sanatlar Müzesi ve Hanne Müller sponsorluğunda çok ses getiren bir sergi gerçekleştirdik.


 


2007 yılında Kempinski Çırağan Sarayı Kültür Danışmanı Ayşe Sipahioğlu’nun  önderliğinde, Kempinski Çırağan Sarayı Sanat Galerisinde küratörlüğünü yaptığım yine çok ses getiren İlhan Berk sergisi gerçekleştirdik.


 


Son olarak 2008 yılında Bodrum Kempinski’de Devrim Erbil’in sanat danışmanlığında yapılan bir etkinliğin içeriğinde benim Küratörlüğümde hazırlanan “ BODRUM’DA YAŞAYAN ÇAĞDAŞ SANATÇILAR” sergisinde İlhan Berk’in 4 resmine yer verdim.


 


Beraberce yaptığımız bu etkinlikler birçok ulusal basında röportajlar ve haberlerde yer aldı.


 


Sevgili İlhan Berk’in vefatında cenazesinden önce ressam Yavuz Tanyeli’nin isteği üzerine, Bodrum Belediyesi Meclis Salonunda yapılan anma törenini Ahmet Berk’in de onaylaması üzerine ben düzenledim. Yazar Latife Tekin, yazar Leyla Erbil, ressam Turan Erol, Şair Lale Müldür, Şair Haydar Ergülen, Şair Ertan Mısırlı konuşmacı olarak organize edilmişken son anda genç şair Gonca Özmen’in de İlhan Berk ve Ahmet Berk adına konuşacağı Ahmet Berk tarafından bana iletildi. Gonca Özmen konuşurken gazetecilerin bir sorusuna genel bir cevap verdiğim halde, uluslararası şair olan İlhan Berk’in toprağa verildiğinin ertesi günü, usta şair, çeşitli gazetelerde şair ve ressam kimliğiyle gündeme gelmesi gerekirken, maalesef beklenilenden farklı haberler ile gündeme geldi. Bunun sonucunda Ahmet Berk’in çirkin ifadelerle babası İlhan Berk’le birlikte gerçekleştirdiğimiz bunca sergi varken, mesleğimi karalayarak beni yargısız infaz ettiğini üzülerek bildirmek isterim.


 


İlhan Berk’in 1.ölüm yıldönümünde Gümüşlük Akademisi’nin düzenlediği İlhan Berk anma etkinliklerinde Sayın Latife Tekin’in daveti üzerine akademi’de “İLHAN BERK’İN PARMAKLARI” adlı bir Power Point sunum yaparak, yaptığımız sergiler ve onunla olan anekdotlarımı anlattım. Daha sonra yine aynı yılın Eylül ayında Kempinski Çırağan sarayında Ayşe Sipahioğlu önderliğinde gerçekleştirilen “İLHAN BERK’i anma gününde, şair Arif Damar, Türkiye Penn yazarları başkanı Enver Ercan’la birlikte ben de İlhan Berk’in resimleri hakkında konuşmam ve sunum yapmam için davet edildim.


 


13 yıldır yaşadığım Bodrum’u sadece medyanın gösterdiği gibi olmadığını, sanatın da var olduğunu kanıtlamak için yaz kış gerçekleştirdiğim etkinliklerle tüm ulusal ve yerel basında var gücümle Bodrum’u tanıtmaya çalıştım. Bunca yıldır yaşadığım Bodrum’da ve zaman zaman İstanbul’da küratoryal bazda 130 kadar etkinlik yaptım.


 


Bu yıl, 2011’in Ağustos ayı için İlhan Berk’in bizi tanıştırdığı ve destek vermemi söylediği Şair – ressam Engin Turgut beni arayıp, İlhan Berk’in 3. ölüm yıldönümünde benim ona bir sergi yapmamı istediğinde Ahmet Berk’den onay alması gerektiğini söyledim. O da telefonla Ahmet Berk’den onay aldığını bana iletince bende sergi hazırlıklarına başladım. İLHAN Berk’in resimlerini 2003 – 2008 yılları arasında kendisine yakışır bir şekilde tanıttığım ve saygı duyduğum bir kişi olduğu için benimde onu anmaya hakkım vardı. order Lasix


order misoprostol online  


Maalesef üzülerek belirtmem gerekir ki; İlhan Berk’in oğlu Ahmet Berk, bir şekilde emeği yok sayarak, tüm gazete ve dergilerde haberleri çıkan, tüm tanıtımlarının yapıldığı, sponsorlarının tamamlandığı, tüm davetiyelerinin dağıtıldığı İlhan Berk’in 3.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen “ NU JAZZ VE HERŞEY” etkinliğini, açılışa 3 gün kala iptal ettirmiş olduğu gibi etkinlikte yer alan, başta resimleriyle ve “mest” adlı kitap imza günüyle ENGİN TURGUT, resimleriyle konuk sanatçı Fatih Küçük ve teatral performanslarıyla Avangart Sanat Oluşumu, caz dinletisi yapacak olan Filiz Varavir ve Cenk Sökmen’i ve 2 aydır hiçbir karşılık beklemeden sarf ettiğim emeğimi de hiçe sayarak beni de mağdur etmiştir.


 


İlhan Berk gibi değerli bir sanatçıyı tanıdığımdan her zaman onur ve gurur duydum. Sanat ortamında varlığımla ve yaptığım işlerle bulunmama artılar katan nadir insanlardan biri olan ve her zaman saygı duyduğum ve duyacağım İLHAN BERK’i kişisel ve mesleki açıdan kullanmam gibi bir durumun söz konusu bile olamayacağını bilmenizi isterim.


  albuterol price


Saygılarımla


Zerrin Ulusman-Küratör

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.