Bodrum Gündem

28. Uluslararası Fizik Kongresi Bodrumda..

Bodrum markası Türkiyeye sadece festivallerle ve karnavallarla değil, önemli kongrelerle de adını duyurmaya devam ediyor.

28. Uluslararası Fizik Kongresi Bodrumda..
08.09.2011
0
A+
A-

 


 


buy Combivent  


 


Buy Cialis Professional 28. Uluslararası Fizik Kongresi Bodrum’da… Order Lamisil online


 


Bodrum markası Türkiye’ye sadece festivallerle ve  karnavallarla değil, önemli kongrelerle de adını duyurmaya devam ediyor.


 


Bodrum Gündem Gazetesi


Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin desteğiyle, Türk Fizik Derneği tarafından Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen  Türk Fizik Derneği 28. Uluslararası Fizik Kongresi  (Turkish Physical Society 28th International Physics Congress) başladı.


 


Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’ndeki bilimsel toplantının açılış konuşmalarını Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Yeşim Öktem, Bilim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Danışma Kurulu Başkanı ve Harran Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türk Fizik Derneği Genel Başkanı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş, Bodrum Belediye Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu yaptılar.


 


Açılış konuşmalarından sonra, 2011 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2011 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü ve Türk Fizik Derneği Onur Ödülü’nü kazananlara plaketleri, ödülleri ve belgeleri verildikten sonra çalışmalar başladı. 


 


09 Eylül 2011 tarihine kadar sürecek olan 28. Uluslararası Fizik Kongresi iki önemli keşfin 100. yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Bunlar, Ernest Rutherford’un atom çekirdeğini, Heike Kamerlingh Onnes’un ise süperiletkenliği bulması.


 


28. Uluslararası Fizik Kongresi’ne katılan konuklar akşam da Bodrum Belediyesi tarafından Hadigari Bar’da düzenlenen kokteylde, eşsiz Bodrum manzarası eşliğinde ilk günkü yoğun çalışmanın yorgunluğunu attılar.


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.