Bodrum Gündem

Bodrum Sokakta, Karnaval Sessiz Sedasız Başladı…

Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu (BKST) ve Bodrum Belediyesinin işbirliği 5 gün sürecek olan Uluslararası Bodrum Karnavalı beklenenin aksine sessiz sedasız başladı.

Bodrum Sokakta, Karnaval Sessiz Sedasız Başladı…
09.09.2011
0
A+
A-

 


 


KARNAVAL SESSİZ SEDASIZ BAŞLADI


Ama Bodrum Sokakta

Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu (BKST) ve Bodrum Belediyesi’nin işbirliği 5 gün sürecek olan “Uluslararası Bodrum Karnavalı” beklenenin aksine sessiz sedasız başladı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


“Bodrum Sokakta” sloganı ile başlayan ve 5 gün boyunca sürecek olan Bodrum Karnavalı Hadigari Bar’da düzenlenen açılış kokteyli ile başladı. Hadi Gari Bar’da aynı zamanda Bodrum’da yaşayan sanatçıların resim ve fotoğraf sergisi, Kaptan Cengiz Orçun blues, müziği ile katılımcılara sanat ve müzik ziyafeti verildi. Bodrum Karnavalı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Borusan Quartet konseri ile geceye devam etti.



Bizim Cengiz Kaptan ve Resim ve Fotoğraf sergisi mükemmel bir karışım oldu…

Ressam Saliç, Ayça Ersoy, Dilek Uslu, Aynur Ekmekçi, Volkan Coşkun, Müfit Karzek, İpek Ekmekçi, Nilgün Erdem, Rifat Koçak, Ali Koçak, Sevestet, Bettina Franckenberg, Ünal Özfuçucu ve Mehmet Uyargil’in  34 resmi ve 16 fotoğrafı sergilendi. Sergi ve açılış kokteylinde Kaptan Cengiz Orçun, gitarı ile eşlik etti. Kaptan Cengiz gözlerinin görmemesine karşın Blues müziğin çeşitli örneklerini başarı sundu.






Cytotec cheap
Duyuru Zayıf Olduğu İçin İlgi Beklendiği Kadar Olmadı…

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde Borusan Quartet konseri ile devam eden Bodrum Karnavalında, dört kişilik yaylı çalgılar grubu izleyenleri büyüledi. Kemanlar Esen Kıvrak ve Olgu Kızılay, Viyola Efdal Altun, Viyolonsel Çağ Erçağ’dan oluşan grup bir çok ünlü sanatçının eserlerini başarı ile yorumladı. Ücret almadan, sadece Bodrum Karnavalına destek vermek için Bodrum’a gelen Borusan Quatet’in 23 liradan satılan biletlerinden elde edilen gelir, UNİCEF’e bağışlanacağı kaydedildi. Bu gelir Somali’ye gidecek. Borusan Quatet’in konserini yaklaşık 450 sanatsever izledi. Konsere ilginin beklenilenden az olması ise duyuru konusunda eksiklik olduğu yönünde değerlendirildi. Bodrum Karnaval yürüyüşünün ilk güne alınmasının doğru olacağı böylece daha çok ilgi ve duyuru olacağı yönünde fikir birliği var.


Gece Jazz ile Devam etti…

Bodrum Karnavalı kesintisiz olarak, Hadigari Bar’da Ebru Yazıcı “Soul Experience”, Warrior Monks ve Dj Kenan’ın konseri ile devam etti. Caz müziğin sevilen şarkılarını dinleyen sanatseverler, günün ilk ışıklarına kadar eğlendi.


 

Karnaval da sahne alan tüm sanatçılara da desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

order Cytotec
 

Bodrum’da Artık Keşkeleri Kaldırdık…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Zithromax to sale “Bodrum’da artık keşkeleri kaldırdık, düşünüp hazırlayıp uyguluyoruz. Amacımız, Bodrum’un sanatını ve kültürünü sokaklarda yaşayarak, turizm sezonunu biraz daha uzatabilmektir. 14 hafta turizme kapattığımız Bodrum’un kapısını aralayacağız. Bodrum’un karnavalı ile markalaşacağına inanıyorum. Karnavalı hep beraber büyütelim ve markalaştıralım” dedi.


 

BKST kurucusu Necmi Cavlı; Umarız herkes bizim gibi bu karnavala sahip çıkar…

BKST kurucusu Necmi Cavlı ise bu karnavalın herkesi birleştirmesini ve Bodrumluların sahipleneceği bir etkinlik yaratmak istediklerini belirterek, “Daha önce hep dışarıdan gelen insanların yaptığı organizasyonlara katıldık. Burada sezon dışında, sezonu uzatmak amacıyla Bodrumlularında katılabileceği bir etkinlik yarattık. Sadece müzik değil, kültür, sanat öğelerini içeren bir karnaval oldu. Her yıl Bodrum’a bir katkı sağlayarak, her yıl bir şeyler bırakarak bu etkinliği sonlandırmak istiyoruz. Umarız herkes bizim gibi bu karnavala sahip çıkar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.