Bodrum Gündem

Genç Çelistler Harikalar Yarattılar..

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, E.S.M.A. Viyolonsel Masterclass öğrencilerinin solo konseriyle tarihi mekan Eklisiada devam etti.

Genç Çelistler Harikalar Yarattılar..
09.09.2011
0
A+
A-

 


 


Genç Çelistler Harikalar Yarattılar…


 

Cialis Professional online

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, E.S.M.A. Viyolonsel Masterclass öğrencilerinin solo konseriyle tarihi mekan Eklisia’da devam etti.


Bodrum Gündem Haber


Yaz sezonu boyunca küçük balıkçı kasabası Gümüşlük’e önemli bir kültürel artı değer getiren Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, değerli sanatçıların verdiği konserlerin yanı sıra masterclasslarla da devam ediyor. Kariyerinin zirvesinde yer alan Viyolonsel ustası Alexander Baillie ve başarılarıyla dikkat çeken Viyolonselist Ümit İşgörür’den uzmanlık dersleri alan 8 genç yetenek 31 Ağustos günü başlayan masterclass maratonunun sonunda Eklisia’da seyircinin karşısına çıktı.


 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda devam eden festival bünyesinde açılan Viyolonsel Masterclass’ına bu yıl 2’si İngiliz, 8 genç yetenek katıldı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu bir öğrencinin yanı sıra İngiltere’de Oxfort University Faculty of Music’te okuyan iki öğrenciden oluşan uzmanlık sınıfı, 9 gün süren eğitim döneminin ardından harika bir performans sergiledi.


 


Çok sayıda klasik müzikseverin katıldığı gecede genç yetenekler sırayla sahne aldıkları Eklisia’da Bach, Elgar, Schumann ve Shostakovich gibi tanınmış bestecilerin eserlerine yer verdiler. İlk olarak sahneye gelen Ayşegül Demir, J.S. Bach’ın “Adagio & Allegro, re minör” adlı eserini seslendirdi. Ardından Esin Taşkın, H. Eccles’in “Sonat, sol minör” ve Alara Güçeli, G. Goltermann’ın “Concerto, Op.65, sol Majör” başlıklı eserleriyle seyircinin karşına çıktılar. Bir sonraki eser iki viyolonsel için yazılmış bir eserdi. J. Klein’ın “Duo for 2 Cellos, Gavotte & Menuet”i Polat Dalgıç ve Can Kerhi birlikte çaldı. Programın ilk yarısında son olarak sahneye gelen Daniel Benn, E. Elgar’ın “Concerto, Op. 85, mi minör” adlı eserinden  “Adagio – Moderato; Lento – Allegro Molto; Adagio; Allegro ma non troppo” başlıklı bölümleri seslendirdi.


 


Programın ikinci yarısında ilk olarak sahne alan sanatçı, uzmanlık sınıfının da eğitmeni Ümit İşgörür oldu. İşgörür, S. Ada’dan “Ninni” adlı eserle izleyenlerin karşısına çıktı. Bu eserden sonra İşgörür, “bir sürprizimiz var” diyerek geçtiğimiz günlerde festival kapsamında konser veren ve aynı zamanda masterclassa eğitmen olarak da katılan İngiliz Viyolonsel ustası Alexander Baillie’yi davet ederek, Mozart’ın “İki Çello için varyasyonlar” adlı eserini seslendirdiler. Daha sonra Selen Şekercioğlu, “L. Boellmann’ın “Variations Symphoniques, Op.23”; Sınıfa Oxfort’tan katılan Alexandra Digby, ise “R.  Schumann’ın “Adagio & Allegro, Op.70” adlı eserini seslendirdi. Programda son olarak sahne alan Can Kerhi ise D. Shostakovich’in “Concerto, Op.107” adlı eserinden “Allegro; Moderato; Cadenza; Allegro con moto” adlı bölümleri seslendirdi. Gecede viyolonselleriyle yer alan genç yeteneklere ilk bölümde piyanoyla, Eren Levendoğlu, ikinci bölümde ise yine Eren Levendoğlu ve Mert Yeşilmenderes eşlik ederlerken, Can Kehri’nin seslendirdiği esere Devlet Sanatçımız Gülsin Onay’ın Matematik Profesörü olan ve aynı zamanda Piyanist eşi Tony Scholl eşlik etti.


 


Gecenin sonunda çeşitli konservatuarlardan gelen 8 genç yeteneğe, 9 günlük başarılı eğitimlerini belgeleyen sertifikaları verildi.


 


13 Eylül        where to buy Indocin Escher Quartet


14 Eylül       Escher Quartet


 


Bilet Satış

Retin-A to sale

Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68


Biletix – www.biletix.com


Bilet fiyatları


25tl – 20tl – 15tl – 10 tl


İletişim


0 507 349 59 68


www.gumuslukfestival.org


[email protected]


 


Konserlerin başlama saatleri 21:30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.