Bodrum Gündem

Gümüşlüğü Karartacaklar mı?

Gümüşlük Beldesi Çevre Koruma, Kültür, Sanat, Eğitim ve Sağlık Derneği tarafından bütün gazetelere gönderilen basın bildirisine göre 2.derece sit bölgesi olan Gümüşlük Karakaya Köyündeki 70 dönümlük alan bundan sonra taş ocağı olacak.

Gümüşlüğü Karartacaklar mı?
09.09.2011
0
A+
A-

 

 

 


Gümüşlüğü Karartacaklar mı?

Gümüşlük Beldesi Çevre Koruma, Kültür, Sanat, Eğitim ve Sağlık Derneği tarafından bütün gazetelere gönderilen basın bildirisine göre 2.derece sit bölgesi olan  Gümüşlük Karakaya Köyündeki 70 dönümlük alan bundan sonra taş ocağı olacak.

 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gümüşlük Belediyesinin ve sivil toplum kuruluşlarının Gümüşlüğü kültür beldesi yapmaya yönelik bunca yıllık emekleri ve çalışmalarına darbe vuran bu kararın, Belediyenin itirazına rağmen Muğla Özel İdaresi tarafından ilgili firmaya taş ocağı olarak çalıştırma ruhsatı verildiğinin altı çizilen basın açıklamasında,  konu hakkındaki tepkileri anlatmak üzere 13 Eylül Salı günü Belediyenin Çay Bahçesinde basın toplantısı düzenlendiği bildirildi.

 

Gümüşlük Beldesi Çevre Koruma, Kültür, Sanat, Eğitim ve Sağlık Derneği tarafından bütün gazetelere gönderilen basın bildirisinin tam metni aşağıdaki gibidir;

 

 

BASIN BİLDİRİSİ VE BASIN TOPLANTISINA DAVET

Gümüşlük Beldemizin, antik ve doğal sit alanlarını ve özelliklede önemli bir tarihi yerleşim yeri olan (2.derece sit alanı ) Karakaya Köyünü, Gümüşlüklülerin yıllardır uğraşarak oluşturduğu en az 10.000 ağaçlık kamu ve piknik alanının tamamını çevreleyen 70 dönümlük arazide taş ocağı çalıştırma iznini Gümüşlük Belediyemizden alamamış olan firma yeni bir yasa değişikliğinden yararlanarak, Belediyemizin itirazına karşın Muğla Özel İdaresi tarafından taş ocağı ve işletmesi ruhsatı almıştır.Firma bu alanda hemen arazi çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.2007 yılında da bu bölgede başka bir firmanın taş ocağı işletmesi talebi Gümüşlük halkımız tarafından kabul görmeyerek 690 imzalı dilekçe ile ret edilmesi istenmiş ve bu güne kadar taş ocağı çalışması engellenmiş idi.

 

Retin-A online

Yeni girişim olan bu taş ocağı işletmesi giderek tarihi ve turistik değerleri süratle artarak bir dünya markası olma noktasına ulaşmış ve Gümüşlüğümüzde görüntüsü, gürültüsü, tozu ve ağır vasıta trafiği ile  güzelim özelliklerine son derece ters bir olumsuzluk yaratacaktır. Belde halkımız yerli ve yabancı turistler bu girişime şiddetle karşı çıkarak durumu derneğimize aktarmışlardır.

 

Bu konuda toplumu aydınlatarak verilen taş ocağı işletmesi ruhsatının iptal edilmesi amacı ile yapacağımız toplantıda konunun detayları ile halkımızın tepkisini basınımıza tanıtmaya yönelik olarak 13 Eylül  Salı günü saat14:00 de Belediye Çay Bahçesinde  bir basın toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz.

 

Sizlerinde bu önemli konuyu ve halkımızın tepkisini yerinde tespit arzusu ile basın toplantımıza katılmanızı diliyor ve iyi günler diliyoruz.

 

 

 

buy methocarbamol                                                                       Gümüşlük Beldesi Çevre Koruma, Kültür,

                                                                                Sanat, Eğitim ve Sağlık Derneği

Viagra online  

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.