Bodrum Gündem

CHP 88 Yaşında…

Duran Öztürk Yazdı…

CHP 88 Yaşında…
12.09.2011
0
A+
A-

Duran Öztürk

Bütün ülkelerin ve ulusların tarihinde çok önemli günler vardır.

Bu günler öyle günlerdir ki; aradan yıllar geçse de, o ülkelerde yaşayan insanların toplumsal hafızalarından asla silinemezler.

 

Her zaman coşku ve heyecanla anımsanırlar.
purchase esomeprazole
 

9 Eylül günü de bizim ülkemiz için, ulusumuz için, ülkesini seven insanlarımız için çok önemli günlerden birisidir.

 

CHP 88 YAŞINDA Ulusal önderimiz Mustafa Kemal Atatürk′ün önderliğinde kurtuluş savaşımızın zaferle taçlanmasından sevr anlaşmasının parçalanıp çöp sepetine atılmasından sonra sıra Türkiye nin siyasi açıdan inşa edilmesine gelmişti. İşte o nedenle 9 eylül 1923 günü cumhuriyet halk partisi kuruldu.

purchase esomeprazole
 

Herkes çok iyi bilmelidir ki, CHP iç işleri bakanlığına dilekçe verilerek kurulmuş partilerden biri değildir. CHP kuruluşundan önce Anadolu’nun bağrında kök salmış bir Kuva-yi Milliye, bir Müdafaa-i hukuk hareketidir.

 

Bir siyasi projedir.

 

Bu siyasi proje, milli iradeyi hakim kılma projesidir. Özü, sivil siyasi iktidar anlayışıdır. CHP kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye’de ileri, çağdaş ne varsa hepsine emek vermiş, katkıda bulunmuş ve sahiplenmiştir. Kurtuluş Savaşına önderlik edenler, hangi engellerle mücadele etmiş, o engelleri aşmışsa, CHP de sivil yaşamda o engelleri aşa – aşa 88 yaşına gelmiştir. O günden bugüne kadar CHP, Emperyalizmle, onun uzantılarıyla, Türkiye Cumhuriyet′inin iç ve dış düşmanlarıyla sürekli mücadele etmiş siyasi anlamda ortaya çıkan direnişlere kesintilere 88 yıldan beri göğüs germiştir. Bağımsızlığın, özgürlüğün, laik cumhuriyetin, Demokrasiyle sosyal hukuk devletinin hem müjdecisi hem de güvencesi olmuştur.

 

•Cumhuriyet Halk Partisi ve demokrasi arasında karşılıklı uyum ve dostluk dışında hiçbir ilişki kurulamaz. Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki sicilini ortaya koymuştur, anlayışını ortaya koymuştur, Türkiye’yi demokrasiyle kaynaştıran, bütünleştiren parti CHP’dir.

 

•Hukukun üstünlüğüne inanan bir siyasi parti vardır. Basın özgürlüğüne, yargı bağımsızlığına içtenlikle inanan, bütün gereklerini her iktidar döneminde gerçekleştiren bir siyasi parti vardır; o da Cumhuriyet Halk Partisidir.

 

•Demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi en büyük demokrasi mücadelesini veren siyasi parti olmuştur. 12 Mart döneminde bunu yapmıştır, 12 Eylül 1980 döneminde bunu yapmıştır. Bu mücadele içinde Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmıştır, Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler yasaklanmıştır.

 

•CHP, Türkiye’yi çağdaş, herkesin kendi kimliğine, kendi inançlarına sahip çıktığı, saygı gördüğü, azınlık-çoğunluk ayırımının yapılmadığı, herkesin değerlerine saygı gösterilen demokratik bir toplum, demokratik bir siyaset aramıştır.

 

•Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman, herhangi bir ara rejimden, demokrasi dışı müdahaleden ülke için de, kendisi için de bir yarar aramamıştır, görmemiştir.

 
Gastrointestinal
Cumhuriyet Halk Partisi inançla, hem demokrasiye, hem laikliğe, hem de modernleşmeye sahip çıkan bir siyasi partidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.