Bodrum Gündem

ÇYDD Burslu Öğrencileriyle Gurur Duyuyor..

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden burs alarak eğitimlerine devam etme olanağı bulan ve 2010-2011 öğrenim döneminde liseden mezun olup üniversiteyi kazanan 827 öğrencisiyle gurur duyduğunu basın kuruluşlarına gönderdiği bir yazıyla duyurdu.

ÇYDD Burslu Öğrencileriyle Gurur Duyuyor..
13.09.2011
0
A+
A-


 

 

ÇYDD Burslu Öğrencileriyle Gurur Duyuyor…

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alarak eğitimlerine devam etme olanağı bulan ve 2010-2011 öğrenim döneminde liseden mezun olup üniversiteyi kazanan 827 öğrencisiyle gurur duyduğunu basın kuruluşlarına gönderdiği bir yazıyla duyurdu.


 


 


Bodrum Gündem Haber


ÇYDD’den gelen yazıda;


 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alarak eğitimlerine devam etme olanağı bulan ve 2010-2011 öğrenim döneminde liseden mezun olup üniversiteyi kazanan 827 öğrencimizle gurur duyuyoruz.


 


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle 22 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için 100.488 ilköğretim, lise ve üniversite öğrencisine burs desteği verdik. 2010-2011 öğrenim döneminde orta öğretim kurumlarından mezun olan 3.831 kızımızdan 827’si, yani %21’i Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli üniversitelerde ve bölümlerde okumaya hak kazandı.  323 meslek yüksekokulu,153 eğitim, 86 fen-edebiyat, 44 mühendislik, 40 iktisadi ve idari bilimler, 43 sağlık bilimleri gibi fakültelerde öğrenim görecek öğrencilerimiz tek tek aranarak ve üniversite kabul belgeleri alınarak saptandı. 


get Paxil  


Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizden, Şırnak-Silopi’den Rıdvan Birinci Türkiye 73. sü olarak İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nü kazandı. Rıdvan 2007 yılında, “TNT Bilgi ve Kültür Taşıyor” projesi kapsamında, “İşte Benim Öyküm” mini öykü yarışmasında dereceye girmiş ve burs almaya hak kazanmıştı.ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünü kazanan, Antalya-Muratpaşa’dan Ümmehan Mert; “Liseye başladığımda ÇYDD’ nin adını duymuştum. Kız öğrencilere burs verdiği için ekonomik nedenlerle başvuruda bulundum ve kabul edildim. Daha sonra Türkan Saylan Hocamızı daha yakından tanıma fırsatını buldum. Çağdaşlaşma ve Atatürkçü düşünce doğrultusunda olan bir dernekten burs aldığım için çok şanslıyım. Türkiye’nin geleceği için bizler; Atatürkçü gençlik çok şeyler başaracağız.” diyor. Marmara Üniversitesi İngilizce Diş Hekimliği bölümünü kazanan Adıyaman-Kahta’dan Remziye Kaya ise; “ Dokuz kardeşiz, bir kardeşim özürlü, ağabeylerim çalışmıyordu, ekonomik olarak çok zor durumdaydık. Burs için başvurdum ve kabul edildim. ÇYDD sayesinde okul masraflarımı karşıladığım gibi kıyafet ve kitaplar alabildim. Sınava bu kitaplarla hazırlandım ve başardım. Önce çok başarılı bir diş hekimi olmak istiyorum. Sonra ben de kız öğrencileri okuturum.  Kadınlar da erkeklerin yaptığı her işte başarılı olabilir.” diyerek duygularını ifade ediyor.


generic Retin-A  


ÇYDD olarak tüm olumsuz koşulları zorlayarak Türkiye genelinde başarı kazanan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.Öğrencilerimizi yüksek öğrenimleri süresince de bütün olanaklarımızı seferber ederek desteklemeye devam edeceğiz. 


 


Denildi.


  vardenfil online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.