Bodrum Gündem

II. Barok Müzik Festivali Bodrum Kalesinde..

KARYA Kültür ve Sanat Derneği 16-17-18 Eylül 2011 tarihlerinde, Bodrum Kalesi Orta Avlusunda üç gün sürecek evrensel II. KARSANAT Barok Müzik Festivalini gerçekleştiriyor.

II. Barok Müzik Festivali Bodrum Kalesinde..
13.09.2011
0
A+
A-


 

 

II. Barok Müzik Festivali Bodrum Kalesinde…

 


KARYA Kültür ve Sanat Derneği 16-17-18 Eylül 2011 tarihlerinde, Bodrum Kalesi Orta Avlusu’nda Bodrum Belediye Başkanlığı’nın destek ve himayelerinde, Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve sponsorların da katkılarıyla bir ilke imza atarak üç gün sürecek evrensel II. KARSANAT Barok Müzik Festivali’ni gerçekleştiriyor.


 


Bodrum Gündem Gazetesi


Festival Sanat Yönetmeni Gülderen Erdoğmuş, “Günümüzde Barok dönem eserler, genelde tarihle bütünleşmiş mekanlarda icra edilip festivaller ile geniş bir seyirci kitlesine ulaşmakta ve evrensel etkinlikler çerçevesine girerek aynı zamanda o ülkenin kültürel göstergesi haline gelmektedir. Amacımız, düzenlediğimiz evrensel müzik festivalleriyle, Bodrum’un sadece uluslararası ün yapmış şirin bir tatil beldesi olarak değil, tarih boyunca koruduğu kültür ve sanat varlığını kaybetmeden geleceğe taşımaktır” dedi.


 


Açılış konserinde KARYA BAROK TOPLULUĞU üyeleri kontrtenor Kaan Buldular, kontrtenor Nuri Harun Ateş, Haendel’in ünlü Barok operalarından kastrat tenorlar için yazılmış aryaları seslendirirken, mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş, mezzosoprano Evrim Keskin ve soprano Oya Ergün yine opera aryaları, düetler ve korallerden oluşan seçkin bir repertuarla seyirciyle buluşacak. Sanatçılara Karya Barok Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyeleri ve Türkiye’nin önde gelen keman sanatçıları Nilgün Yüksel Ketenci, Rüstem Mustafa, viyola sanatçısı Öykü Koçoğlu ve viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancı eşlik edecek.


 


Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın önerisiyle davet edilen ENSEMBLE KELSOS Topluluğu,


Festivalin ikinci gününde lavta, flavta, viola de gamba gibi otantik enstrümanlarla Rönesans


ve Barok dönemden günümüze uzanan geniş bir repertuarla izleyiciyle buluşacak.


Soprano Feni Noussia, flavta sanatçıları Nikos Nikolaides, Mechtild Stark ve Elli Tsene, theorbe ( barok lavta) sanatçısı Stavros Katirtzoglou ile viola de gamba sanatçısı Helga Hohnberg – Giannoulos eşliğinde eserler sunacak.


 


KUBBEALTI’NDAN NAĞMELER


 


misoprostol tablets

Festivalin üçüncü günü, sanat danışmanlığı Karsanat kurucu üyelerinden Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ tarafından yapılan ve dernek bünyesinde kurulan yeni topluluğumuz ile aynı dönem Türk Müziği bestecileri 3. Selim, Dede Efendi, Benli Hasan Ağa, Hafız Post ve daha niceleri gibi ünlü bestecilerimizin eserlerine ayrıldı. KARYA TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU üyeleri soprano Özge Eyüpoğlu, ney sanatçısı Kaşif Demiröz, tambur sanatçısı Halil İbrahim Yüksel, klasik kemençe sanatçısı Mehmet Yalgın, kanun sanatçısı Safa Hastaoğlu ve ritm saz sanatçısı Ozan Pars aynı dönem Türk bestecilerinden seçkin örnekler sunacaklar. Premarin 0.625mg


 


Padişah 3.Selim tarafından restore edilen Topkapı Sarayı içerisinde yer alan Divan-ı Hümayun ve Kubbealtı, aynı zamanda ünlü bestecilerin ilk icralarını gerçekleştirdikleri mekanlar arasında. Özellikle Türk müziğine kazandırdığı makam ve besteleri ile ayrı bir yeri olan bestekar ve Osmanlı padişahı 3.Selim’in Türk müziğinde sayısız eserleri vardır. Festivalin üçüncü gününde ilk defa seyirciyle buluşacak olan topluluk, konseri tamamı ile akustik ortamda (ses düzeni kullanılmadan) seslendirecek. KUBBEALTI konserleri tadında yapılacak olan etkinliğe yerli ve yabancı sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


 


Not: buy cheap Lithium Tüm etkinlikler ücretsiz olup saat 20.30’da başlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.