Bodrum Gündem

Hasan Cingizden Süngerci Heykelleri..

Şubat 2011de süngerci heykelleri yapmaya başlayan Hasan Cingiz, geçmişte Bodrumun geçim kaynağı olan süngerciliği ve süngercileri yaşatma çabasında.

Hasan Cingizden Süngerci Heykelleri..
14.09.2011
0
A+
A-


 

 

Hasan Cingiz’den Süngerci Heykelleri…

  buy Clonidine


Şubat 2011’de süngerci heykelleri yapmaya başlayan Hasan Cingiz, geçmişte Bodrum’un geçim kaynağı olan süngerciliği ve süngercileri yaşatma çabasında.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Yaptığı süngerci heykelleri ile ilgili konuştuğumuz Hasan Cingiz , süngerci heykel çalışmasının kendisi için ilginç bir deneyim olduğunu söylüyor. Cingiz” Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümünde 6 yıl eğitim aldım. Süreç içerisinde aldığım büst ve heykel siparişlerinde çamurdan yaptığım figürlerin hiçbirisinde bu kadar çok detay ve aksesuar barındırmayan heykel çalışmaları yaptım. Yani, kafamda yapmak istediğim heykeli çamur aracılığıyla zorlanmadan ortaya koyabiliyordum. Ancak süngerci heykeli için aynı rahatlığı yaşayamadım. Çünkü figür bittikten sonra üzerine çok aparatlı kostümü de giydirmek vardı işin içinde. 7 aylık süreç içerisinde Propranolol 20mg Buy Orlistat 40 cm boylarında 16 tane süngerci heykelini yapıp, beğenmeyip, yapamayıp bozmak zorunda kaldım. Şu an sonucunu henüz aldığım heykele batıktan çıkartılmış görüntüsü verip, heykelin modelini çoğaltarak her model üzerinde ayrı işlemler yaparak, her birine yaşamını yitiren ve yaşayan süngercilerimizin isimlerini vereceğiz. Beraberinde taslaklarına başladığım bir süngercinin hikâyesini anlatan, çizimlerimle desteklediğim hikâye kitabını çıkartmak için kolları sıvadım.” Dedi. Cingiz  Aksona Mehmet’le iletişim halinde olduğunu, süngercileri yaşatmak için küçük cep belgeseller çekmek ve internete farklı dillere çevirerek ücretsiz servis etme gibi düşünceleri bulunduğunu kaydetti.  


Hasan Cingiz Süngerci Heykeli çalışması ile,  Bodrum’daki süngercilerin  seçkin mekân ve kamu alanlarında yaşatılması için  çaba gösterdiğini ifade etti. Yaptığı heykellerden kar amacı gütmediğini söyleyen Cingiz;


Büyük boy süngerci heykelini 2.000 TL (100 cm – Mermerid / Polyester ),


Küçük boy süngerci heykelini de  400 TL ( 30 cm – Mermerid / polyester ) gibi rakamlarla hazırladığını ve  süngerciliği yaşatmak isteyenlere, heykeli kaide üzerine konulmasını şartı ile teslim edileceklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.