Bodrum Gündem

Bodrum Çarşı Esnafı Nasırına Basılmış Gibi..

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Bodrum Gümrüğüne gelerek gümrük içinde incelemelerde bulundu, esnafın görüşlerini dinledi.

Bodrum Çarşı Esnafı Nasırına Basılmış Gibi..
15.09.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


Bodrum Çarşı Esnafı


Nasırına Basılmış Gibi…

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Bodrum Gümrüğü′ne gelerek gümrük içinde incelemelerde bulundu, esnafın görüşlerini dinledi. 
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Kos’tan gelen günü birlik teknelerin yanaştığı Bodrum Gümrük İskelesinin kapatılarak Kumbahçe’deki yeni Gemi Yanaşma Limanına taşınacağı duyumları ile çarşı esnafının kaygılandığını ve böyle bir durumun Bodrum çarşı ekonomisinde yıkım olacağı kaydediliyor.    Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve çarşı esnafı Halit Özkaplan, günü birlik teknelerin yanaştığı Bodrum Gümrük İskelesinin kapatılmasının çok yanlış bir karar olduğunu belirterek “Kaygılarımızı dile getirmek ve durumu yerinde anlatmak üzere Muğla Milletvekillerimizi davet ettik. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’da durumu yerinde görmek ve çarşı esnafının görüşlerini dinlemek üzere davetimize icabet etti” dedi.


 

order vardenfil online
3 milyon Avro gelir sağlanıyor…

Özkaplan konu ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti; “Gümrük kapısından günübirlik turlarla günde ortalama yaklaşık bin 500 turist giriş yapıyor. Ancak yüksek sezon dediğimiz Temmuz ve Ağustos ayında günlük giriş 2 bin 500 kişiye kadar çıkabiliyor. Sezonda da günübirlik turlarla 150 bin turisti Bodrum’da ağırlıyoruz. Bu turistlerden 3 milyon Avro gelir sağlanıyor. Adalardan gelen turistler cebinde parası ile geliyor, bu parayı harcayıp geri dönüyor. Ama ülkemize gelen ve otellerde kalan turistlerin büyük bir çoğunluğu zaten her şey dahil sistem ile tatillerini geçiriyor, sadece şehri gezmek için çarşıya iniyor. Bu nedenle günübirlik turlar ile adalardan gelenlerin Bodrum esnafına katkısı daha fazla oluyor”



“Ankara’da Sözcünüz Olacağım”

Gümrük alanını inceledikten sonra, çarşı esnafını gezerek konu hakkında görüşlerini dinleyen Boğa, Ankara′da esnafın sözcülüğünü yapacağını belirterek; “Ankara′dan baktığınız zaman Kos ve Bodrum küçük görünüyor. Ama, Bodrum′dan baktığınız zaman Kos Adası Bodrum için çok önemli. Kos için de Bodrum çok önemli. Günübirlik gidiş gelişlerle ticari aktiviteyi geliştirmiş oluyoruz′′ dedi. Esnafın ortak görüşü ise, gümrük kapısının günübirlik turlara kapatılarak, yerinin değiştirilmesinin çarşı esnafını bitireceği ve dükkanların kapanması olacağı yönünde oldu.


 

Konuyu Biliyorum, O Nedenle Soruyu Tersten Sordum… Professional Viagra without prescription

Muğla Milletvekili Ali Boğa yaptığı gazetecilere yaptığı açıklamada “Esnaf açısından günübirlik girişin ne olduğunu, esnafın turist vasıtası kazandırmış olduğu dövizin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yine biz bu günlere yurtdışındaki temsilcilerimize ödeyecek, dövizi bulamadığımız günlerden geldik. 24 Ocak 1980 bu yana bürokratım. Döviz taşımanın suç olduğu günlerden, rahmetli Turgut Özal’ın bu memlekette dövizin önünü açtığı günlerden bu yana memleketimizin serüvenini biliyorum. Bu nedenle bu ziyaretim benim için çok anlamlı oldu. Esnafa da ben soruyu tersten sordum. Gümrük kapısını kapatmak için geldiğimizi söyleyerek ne düşündüklerini sordum. Tüm esnaf, nasırına basmış gibi feveran etti. Bu kapı kapanırsa,  bu esnaf biter, bu çarşı biter diye ifade ettiler. Tabi biz birinci derecede karar mercii değiliz milletvekili olarak ama, bu bölgenin temsilcisi olarak, gerek iç işleri bakanlığının yetkili birimlerine gerekse de gümrük müsteşarlığının yetkili birimlerine, buradaki halkın nabzını ve ticari aktivitenin önemini aynen aktaracağım. Bilgi veren herkese teşekkür ediyorum. Bunun daha arttırılarak devam etmesini düşünüyorum. Esnaf vasıtası ile konuyu duymuştum. Bende gümrük müsteşarımızı aradım ve bu bölgedeki kapıların Ankara’dan doğrudan karar verilmesi halinde sakıncalı sonuçlar doğurabileceğini belirterek, bu bölgedeki çalışmalardan bizimde haberdar edilmemizi özellikle istedim. Somut bir durum yok, esnafı doğru temsil etmek amacıyla bilgi aldım” dedi.


 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.