Bodrum Gündem

Bodrum Karnavalı Koordinatörü Necmi Cavlıdan Eleştirilere Cevap…

Bodrum Gündemde yayınlanan BODRUM KARNAVALINDA YAZARLARA SAYGISIZLIK başlıklı Ayhan Ongun tarafından yazılan eleştiriye Uluslararası Bodrum Karnavalı (BKST) Koordinatörü Necmi CAVLI tarafından bir cevap yazısı gönderildi.

Bodrum Karnavalı Koordinatörü Necmi Cavlıdan Eleştirilere Cevap…
15.09.2011
0
A+
A-

 


 


 


Necmi Cavlı′dan Eleştirilere Cevap;


Bodrum Karnavalından Edebiyatçı Dostlara

Bodrum Gündem’de yayınlanan “BODRUM KARNAVALINDA YAZARLARA SAYGISIZLIK” başlıklı Ayhan Ongun tarafından yazılan eleştiriye Uluslararası Bodrum Karnavalı (BKST) Koordinatörü Necmi CAVLI tarafından bir cevap yazısı gönderildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


misoprostol online Necmi Cavlı tarafından cevap yazısında dile getirdiği görüşlerin büyük bölümüne “Bodrum Gündem” olarak elbette bizde katılıyoruz. Necmi Cavlı yazısında “Şuna inanıyoruz ki başta Bodrum’da yaşayan sanatçılar olmak kaydıyla, artık Bodrum’da iyi şeyler yapıldığının görülmesi, meselelerin üzerine, bardağın dolu tarafına bakarak gidilmesi ve bu vesileyle, her hatanın büyük bir olumsuzluk olarak büyütülmesi yerine, yapıcı ve destekleyici çabalarla minimize edilerek, “BODRUM” için tamamlayıcı unsur haline getirilmesi gereklidir.” diyor.


 


Buna katılmamak mümkün mü?


 


Yayın politikamız ve misyonumuzun Bodrum üzerine ve yararına yönelik olduğunun sözünü yayın hayatımıza başladığımız ilk anda vermiştik.


 


Övgünün Olduğu Yerde, Eleştirinin de Olacağı Gerçeğini Bir Kenarda Bırakmamalı…


Phenergan online Bodrum Karnavalı ve Bodrum ile ilgili düşüncelerinin büyük bölümüne katılmakla birlikte sayın Cavlı’nın yazısının devamında “Bu anlayışla, öncelikle Bodrum Gündem Gazetesi’nin internet sitesinde yayınlattığınız eleştiriye bir savunma yaparak, bu durumu büyütmek ve sanatçıyla sanatçıyı, belediye ile sanatçıyı karşı karşıya getirmek yerine…” şeklindeki bakış açısını asla kabul etmiyoruz.

Bu yazıyı yayınlarken eksiklikleri büyütmek ve asla sanatçıyı belediye ile karşı karşıya getirmek gibi bir niyetimiz olamaz. Üstelik bu konuda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Ben eleştiriden korkmam, eleştiriler ile beslenirim” sözünü de anımsatmak isterim. İddia ettiğiniz gibi Başkan Kocadon asla sanatçılar ile karşı karşıya gelmeyecek, ama bir sonraki etkinlikte tedbirini alacaktır. Bundan hiç kuşku duymayınız. Bu eleştirilerin mutlaka yapıcı ve yol gösterici olacağına dair de inancımız her zaman vardır.


Başka bir şey söz konusu dahi olamaz.


 


Bodrum Karnavalı’nın gelecek yıllarda çok daha iyi olacağını umuyor, inanıyoruz ve Bodrum ekonomisine de katkı sağlamasını diliyoruz.


 


Basın ahlak ilkelerine bağlılığımız gereği,


Necmi Cavlı’nın görüşlerini ve eleştirisinin tamamını yayınlıyoruz.


 


Uluslararası Bodrum Karnavalı, Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu(BKST) tarafından Bodrum’da “İLK” kez organize edilmiştir ve Bodrum Belediyesi bu organizasyona ciddi bir destek vermiştir.   BKST sanatın her alanından gelen insanlar tarafından kurulmuş ve bu insanlar gecesini gündüzüne katarak “GÖNÜLLÜ”lük esasına göre çalışıp bu karnavalı gerçekleştirmişlerdir.


BKST, Uluslararası Bodrum Karnavalı’nı organize ederken, sanatın her dalına, elinden geldiğince, “ŞİMDİLİK” gücü yettiğince yer vermeye gayret etmiştir. Uluslararası Bodrum Karnavalı ilk bakışta müzik merkezli görünse de tiyatrodan plastik sanatlara kadar çeşitli dalları içinde barındırmıştır. Bir karnavalın yerel kültürü yansıtması gerekliliği göz ardı edilmemiş, BOFAD vasıtasıyla yerel kültür yerli ve yabancı misafirlere görsel zenginlikle süslenmiş “Tenekeci Mehmet”in canlı müziği ile aktarılmıştır. BKST, Uluslararası Bodrum Karnavalı’nın her yıl Bodrum’a kalıcı eserler bırakmasına da gayret etmiştir; Mahfel’deki, geleneksel Bodrum düğünü konulu seramik mozaik pano ilk karnavalın Bodrum’a ilk hediyesidir.


BKST, Mayıs 2011 tarihinde, Bodrum’da yaşayan ve sanatın her dalından Bodrum’a gönül vermiş, koşullar ne olursa olsun Bodrum için güzel şeyler yapılması gerekliliğine inanmış insanlar tarafından kurulmuş çok genç bir Sivil Toplum Örgütüdür. BKST, hiçbir karşılık beklemeden, daha başlangıcında, cebinden, telaffuz etmeye gerek görmediğimiz ama boyunu aşan paraları harcayarak bu topluluğu resmileştirmiştir. BKST, cebinde delikli kuruşu olmadan, büyük bir hayali masaya atmış, “İNANARAK”, “GÖNÜLLE” Uluslararası Bodrum Karnavalı’na sponsor arayışlarına girmiş, bu aşamada “EN BÜYÜK” desteği Bodrum Belediyesi ve Başkan Mehmet Kocadon’un tamamen kişisel gayretlerinde bulmuştur. Bodrum Belediyesi, bu organizasyonu asla şekillendirmeye çalışmamış ama en büyük destekçisi olmuştur. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kapıları dahi Bodrum Belediyesi sayesinde aralanmıştır. Kısaca Bodrum Belediyesi ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un kişisel destekleri olmasaydı, bu karnaval hayata geçmeyecekti.


Tüm bunları yeniden aktarmamızın sebebi, Uluslararası Bodrum Karnavalı’nın projelendirilmesinden hayata geçirilişine kadar BKST’nun neleri ne denli incelikle düşündüğünü, merak eden ya da etmeyenlere ulaştırmaktır. Retin-A to sale


Şuna inanıyoruz ki başta Bodrum’da yaşayan sanatçılar olmak kaydıyla, artık Bodrum’da iyi şeyler yapıldığının görülmesi, meselelerin üzerine, bardağın dolu tarafına bakarak gidilmesi ve bu vesileyle, her hatanın büyük bir olumsuzluk olarak büyütülmesi yerine, yapıcı ve destekleyici çabalarla minimize edilerek, “BODRUM” için tamamlayıcı unsur haline getirilmesi gereklidir.


Bu anlayışla, öncelikle Bodrum Gündem Gazetesi’nin internet sitesinde yayınlattığınız eleştiriye bir savunma yaparak, bu durumu büyütmek ve sanatçıyla sanatçıyı, belediye ile sanatçıyı karşı karşıya getirmek yerine, saygıyla karşılıyor, bu büyük kabahatimizi tüm edebiyatçı ve yazar dostlarımızın hoşgörü ile karşılamasını rica ediyoruz. Ki BKST çatısı altındaki bu müthiş güç büyüsün, büyüdükçe Bodrum’u beslesin, Bodrum’u şekillendirsin, ta ki eskisi gibi “BODRUM” üstüne yeniden kitaplar, şiirler ve şarkılar yazılana değin.


Önemli olan “İNANMAK”tır.


Kişisel çabaların küçümsenemeyecek güçlere dönüşeceğine olan inancımızla, sizi de yoğun çalışma hayatınız içerisinde, BKST’nun toplantılarına katılmaya, Sanat Okulu Caddesi’ndeki Atölye Dut Ağacı’na saygıyla bekliyoruz.


Necmi CAVLI


BKST Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.