Bodrum Gündem

Terörü Tırmandıracak Hangi Koşulu Yerine Getirmediniz?

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, iki gün için geldiği Bodrumda hükümete yüklenerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Terörü Tırmandıracak Hangi Koşulu Yerine Getirmediniz?

“Terörü Tırmandıracak Hangi Koşulu Yerine Getirmediniz?

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, iki gün için geldiği Bodrum’da hükümete yüklenerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner iki günlüğüne geldiği Bodrum’da , Bodrum İlçe Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette Durmuş Ali Öztürk, görevinden alınan CHP’li Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve partililerce karşılandı.

Beni Milletvekili YSK mı Yaptı, Ergenekon mu Yaptı?

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, kendisini Ergenekon Terör Örgütünün milletvekili seçtirdiği iddialarına çok sert cevap verdi. Cihaner “”Bu iddiayı bir şaka olarak alıyorum. Beni milletvekili yapan; karşılarında hukuk, etik, yasa dışı olan ve geniş medya olanaklarını çok vahşice kullanan bir siyasi yapıya karşı, emekleri, alın terleriyle mücadele eden CHP seçmedir. Benim milletvekili olmamla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Artık bu spekülasyonları yapanlar bir karar verseler iyi olur. Beni milletvekili YSK mı yaptı, Ergenekon mu yaptı? Kendileri bir takım karanlık odaklarla içli dışlı olan kişiler herkesi de öyle sanıyorlar ve bu tür komplo teorileri üretiyorlar. Bu nedenle bu iddialar ciddiye alınacak şeyler değildir. Bir dinlemenin iddianameye konulmuş olması ya da kamunun bilgisine açıklanması, sadece mahkeme kararı ile kaydedilmiş olması ona yasallık sıfatını kazandırmaz. Söz konusu konuşma daha önce de sızdırılmıştı. Bu nedenle de iddianameye konulmasının yasal olmadığını gösteriyor. Çünkü eğer bir konuşma suç değilse o konuşmanın iddianameye suçmuş gibi konulması asıl suçtur” dedi. Cihaner Türkiye’de MİT Müsteşarından, Genelkurmay Başkanı ve Yargıya kadar her kesimden insanın dinlendiğini bu kayıtların ülke gündemine göre servis edildiği iddiasında bulundu. Cihaner, bu nedenle ülkedeki güvenlik kurumları ve iktidardaki yetkililerin bu ülkeyi terk etmesi gerektiğini ifade etti. Cihaner “, “Bir ülkede Genelkurmay Başkanı dinleniyor. MİT Müsteşarı’nın, yüksek yargıçların konuşmalarının kaydedilerek gündeme göre servis edildiği bir ülkede, güvenlik kurumları, siyasi iktidar yetkililerinin hepsinin pılısını pırtısını toplayıp bu ülkeyi terk etmesi gerekir” dedi.

Bu Durumdan Mesul Yetkililer Ülkeyi Terk Etsin

İlhan Cihaner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile PKK üst düzey yöneticine ait olduğu iddia edilen ve internete düşen görüşme ile ilgili olarak konuşmanın iki açıdan değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Birincisinin, ülke güvenliğinden sorumlu kişilerin, kendi güvenliklerini bile sağlayamadıklarının ortada olduğu, ikincisinin ise Genelkurmay, MİT Müsteşarı ve Yüksek Yargıçların dinlenmesinin siyasi iktidar yetkililerinin sorumlu olduğu ve görevlerini yerine getirmedikleri sonucunun ortaya çıktığı. Cihaner, bu durumdan mesul yetkilerin ülkeyi terk etmesi gerekir dedi.

Terörü Tırmandıracak Hangi Koşulu Yerine Getirmediniz?

PKK Terör Örgütünün Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin arka planında olanları açıklamak zorunda olduğunu iddia eden Cihaner, Başbakanın seçimlerden önce hayali temaslara dayanarak CHP, YARSAV, MHP eşittir PKK sözlerine atıfta bulunarak  ” Ancak şu anda ortaya çıktı ki başbakan PKK ile çok önceden görüşüyormuş. Siz iç politikada Türk siyasal hareketinin silaha bulaşmamış belediye başkanlarını tutuklayacaksınız, duvar diplerine elleri kelepçeli dizeceksiniz, bir yandan da gidip protokoller imzalayacaksınız. Bugün kamuoyunun derhal öğrenmeye ihtiyacı olan bir konu var. İmzalanmaya hazır olduğu söylenen protokol neydi? Orada hangi koşul yerine getirilmedi ki yeniden terör tırmandı? O görüşmeyi yürütenler niçin, kalıcı bir ateşkes ya da barışın değil de seçime kadar bir ateşkesten bahsetti…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.