Bodrum Gündem

Aklın Ve Bilimin Devrimci Özünde Cephemizi Almış Bulunuyoruz..

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeni ile yaptığı basın açıklamasında, zehir zemberek açıklamalarda bulundular.

Aklın Ve Bilimin Devrimci Özünde Cephemizi Almış Bulunuyoruz..
19.09.2011
0
A+
A-


 

 

 

Aklın Ve Bilimin Devrimci Özünde Cephemizi Almış Bulunuyoruz…

treatment of depression

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” nedeni ile yaptığı basın açıklamasında, zehir zemberek açıklamalarda bulundular.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

buy Cialis online

“Eğer AKP, TMMOB’ ye savaş açmışsa çok iyi bilmelidir ki bizler mimar, mühendis ve şehir plancıları olarak aklın ve bilimin devrimci özünde cephemizi almış bulunuyoruz” dedikleri açıklamalarında AKP hükümeti ve icraatlarını sert bir şekilde eleştirdi.


TMMOB Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle Jeoloji Mühendisleri Oda Temsilcisi Mustafa Erdoğan , Elektrik Mühendisleri Oda Temsilcisi İsmail Sever, Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Banu Özberk ve İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Şahabettin Doğan ile birlikte basın açıklaması yapan ilçe genel sekreteri Semai Yaman mimar ve mühendislere ait örgütün AKP’ nin “Ustalık dönemi” ne denk getirdiği büyük bir saldırı altında olduğunu belirterek “Çünkü  TMMOB kolay lokma değildir bir çırpıda yıkılacak ve teslim olacak, AKP’lileşmeyi kabul edecek,  sömürüye baskıya ve zulme sessiz kalacak, tek başına dahi kalsa “Kral çıplak” demekten asla vazgeçecek bir örgüt değildir.AKP şimdide TMMOB’yi yeniden yapılandırıp işlevsizleştirmeye  ve yok etmeye çalışmaktadır. Çünkü TMMOB çevreyi tahrip eden kentlerimizi kıyılarımızı ormanlarımızı yağmalayan, kamusal değerlerimizi sermayeye peşkeş çeken anlayışın önünde bir engeldir. Eğer AKP, TMMOB’ ye savaş açmışsa çok iyi bilmelidir ki bizler mimar, mühendis ve şehir plancıları olarak aklın ve bilimin devrimci özünde cephemizi almış bulunuyoruz” dedi.


 

Akp Tam Gaz Yoluna Devam Ediyor…

Yaman seçimlerden önce meclisten geçirilen yetki kanununa dayanarak alelacele ve ardı ardına yayınladığı kanun hükmündeki kararnamelerin AKP’nin tam gaz yoluna devam ettiğini gösterdiğini belirterek “Kamu yönetimi piyasanın ihtiyaçlarına ve AKP iktidarının başkanlık sistemi heveslerine göre yeniden dizayn edilmektedir, buna göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz” dedi.


 


TMOOB Tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni şu şekilde;


Bugün 19 Eylül. Bugün mimar, mühendis ve şehir plancılarının mücadele dolu tarihleri açısından önemli bir gün.Bugün “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” Bundan 32 yıl önce, 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Mimar, mühendis ve şehir plancılarının tarihe not düştükleri o büyük günün mücadele ve dayanışma ile özdeşleşmiş anlamını bugünün mücadelesi üzerinden geleceğe taşımak için, 19 Eylül’ü “TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü” olarak kutluyoruz.  19 Eylül 1979 Çarşamba günü, 49 il ve 443 işyerinde mühendis ve mimarların yanı sıra; işçi, teknik eleman, memur, sağlık görevlisi vb. çalışanların da aralarında yer aldığı 100 bini aşkın çalışanın aktif olarak katıldığı eyleme teknik eğitim gören öğrenciler de destek verdi. Eylem aynı zamanda çalışanların ortak mücadelesi açısından da bir örnek oluşturdu.


32 yıl sonra TMMOB Türkiye’nin her yerinden sesleniyor:


Selam olsun Teoman Öztürk’e ve arkadaşlarına.


Selam olsun 19 Eylül’ü yaratanlara.


Selam olsun bugün de 19 Eylül anlayışının sürdürücülerine.


Sevgili Arkadaşlar,


Ülkemizin son 30 yılı emperyalizmin tahakkümü altında yeni bir sömürü düzeninin kademeli olarak inşa edilmesi süreci olarak şekillenmiştir. Özal ile başlayan özelleştirme ve piyasalaştırma süreçleri kesintisiz olarak günümüze kadar uygulanarak ve ‘devlet, planlama, kontrol, düzenleme’ kavramlarına savaş açılarak piyasacı düzenin alt yapısı inşa edilmiştir. Dünya Ticaret Örgütü anlaşmalarından biri olan Hizmet Ticareti Genel Anlaşması (GATS) ile mühendislik hizmetleri dahil enerjiden suya, sağlıktan eğitime, sosyal güvenlikten ulaşıma kadar tüm toplumsal hizmetler uluslararası ticarete açılmıştır. AKP İktidarı döneminde, emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin istekleri doğrultusunda ekonomik sosyal yaşam, kamu idari yapısı, personel rejimi ve emek süreçleri neoliberal politikalar temelinde yeniden düzenlenmiş, bu yönde birçok yasa çıkarılmış, mevzuat baştanbaşa değiştirilmiştir. Doğrudan yabancı yatırımlar, iş yasaları, işçi sağlığı ve iş güvenliği, yerel yönetimler, tarım, gıda, yapı, enerji, çevre ve kırsal çevre, Ar-Ge, kamu ihaleleri düzenlemeleri bunlardan yalnızca bazılarıdır.  Örgütümüz TMMOB de, AKP’nin “ustalık dönemi”ne denk getirdiği büyük bir saldırı altındadır. Çünkü TMMOB kolay lokma değildir, bir çırpıda yıkılacak ve teslim olacak bir örgüt değildir, AKP’lileşmeyi kabul edecek bir örgüt değildir, sömürüye, baskıya ve zulme sessiz kalacak bir örgüt değildir, tek başına dahi kalsa “kral çıplak” demekten asla vazgeçecek bir örgüt değildir. AKP, şimdi de TMMOB’yi yeniden yapılandırıp işlevsizleştirmeye ve yok etmeye çalışmaktadır. AKP İktidarı KHK ile kurduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde oluşturduğu Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile mesleğimizi ve örgütümüz TMMOB’yi hedef almıştır. Çünkü TMMOB; çevreyi tahrip eden, kentlerimizi, kıyılarımızı, ormanlarımızı yağmalayan, kamusal değerlerimizi sermayeye peşkeş çeken anlayışın önünde bir engeldir. Çünkü TMMOB öznesinde insanın olduğu bir mesleğin uygulayıcıların örgütüdür, insan haklarından yana, barışı savunan ve bunun için gereğini yapan bir meslek örgütüdür.  Eğer AKP, TMMOB’ye karşı savaş açmışsa çok iyi bilmelidir ki; bizler mimar, mühendis ve şehir plancıları olarak aklın ve bilimin devrimci özünde cephemizi almış bulunuyoruz.  19 Eylül’ün tarihsel anlamıyla herkesin huzurunda, ortak kurtuluşumuzun yegâne güzergâhı olan bu sokaklardan ve Türkiye’nin her yerinden güçlü bir şekilde haykırıyoruz: “Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek örgütümüzü ve mesleğimizi savunacağız.


”Yaşasın TMMOB Yaşasın, TMMOB Örgütlülüğü.


 


TMMOB BODRUM İLÇE KOORDİNASYON KURULU


TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB MİMARLAR ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB  ŞEHİR PLANCILARI ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ Order Retin-A online


TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB JEOFİZİK  MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB GEMİ  MÜHENDİSLERİ ODASI BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ


TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.