Bodrum Gündem

AHMET ERTEGÜNE SAYGI GECESİ..

Bodrum için büyük bir isim, Bodrumun dünyadaki önemli tanıtım elçilerinin başındaki isim Ahmet Ertegün, 23 Eylül 2011 Cuma akşamı, Bodrum İskele Meydanına kurulacak perdeden yayınlanacak konserle anılacak.

AHMET ERTEGÜNE SAYGI GECESİ..
22.09.2011
0
A+
A-


 

 AHMET ERTEGÜN’E SAYGI GECESİ…

Bodrum için büyük bir isim, Bodrum’un dünyadaki önemli tanıtım elçilerinin başındaki isim Ahmet Ertegün, 23 Eylül 2011 Cuma akşamı, Bodrum İskele Meydanı’na kurulacak perdeden yayınlanacak konserle anılacak.


Bodrum Gündem Haber

Konser Bodrum Belediyesi adına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un, Mika Ertegün ve Montrö Caz Festivali’nin sahibi Claude Nobs ile yaptığı işbirliğiyle Bodrum Halkına sunulacak.


Ahmet Ertegün’ün eşi Mika Ertegün’ün de katılacağı geceyi Montrö Caz Festivali’nin sahibi Claude Nobs sunacak. Gecede, Montrö Caz Festivali’nin 2006 yılında, Ahmet Ertegün’ün vefatından birkaç ay önce düzenlenen saygı gecesi konseri dijital olarak yayınlanacak. Konserde, Ahmet Ertegün’ün sahibi olduğu ve hala ayakta duran Atlantic Records tarafından dünya çapında sanatçılar haline getirilen Ben E. King, Solomon Burke, Chaka Khan, Kid Rock, Stevie Nicks, Robert Plant, Steve Winwood gibi isimlerin verdiği konserle Ertegün’e duyduğu saygıya da hep birlikte tanık olunacak. Retin-A no prescription


 


buy Retin-A online  


 


Gösterimle ilgili olarak Montrö Caz Festivali tarafından Ahmet Ertegün ile ilgili yayınlanan bülten şöyle;


 


İki Efsane


Ahmet ve Nesuhi Ertegün,


 


Büyükelçi Münir Ertegün, 1925 senesinde birçok diğer ülkenin Bern’de temsil edilmelerinden çok daha önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin İsviçre’deki ilk elçisi idi. Ertegün Ailesi, Paris, Londra ve daha sonra da Washington’a gitmeden önce, İsviçre başkentinde beş yıl geçirdi.


 


Büyükelçinin çocukları Ahmet ve Nesuhi Ertegün, İsviçre Konfederasyon Başkanı’nın çocukları ile futbol oynarlardı. Futbolun yanı sıra en büyük tutkuları müzik idi. Her iki kardeş, daha çocuk yaşlarda blues ve caz’a tutulmuşlardı. Bu genç yaşlarda, Harlem ve Washington’daki caz kulüplerini ziyaret edebiliyorlardı.


 


1947 senesinde Ahmet, bütün biriktirdiği paraya ilaveten, dişçisinden aldığı 10 bin dolar borç ile Atlantik Plakçılık’ı kurdu. İsteği, büyük şirketlerin yayınlamaya yanaşmadığı bu tür müziği insanlara dinletmekti. Nesuhi, 1955 yılında Atlantik’e katıldığında, caz’ın en büyük isimlerini listesine katmanın yollarını biliyordu. John Coltrane, Charlie Mingus, Dave Brubeck ve Modern Jazz Quartet bunlardan sadece birkaçıdır.


 


Ahmet, tüm tutkusunu sesler için kullandı. Ray Charles, Aretha Franklin, Otis Redding, Solomon Burke, Ben E. King ve daha bir çok sanatçı ile önemli hit parçalara imza attı.


 


Ertegün Kardeşler, 1967 senesinde, İsviçre’li arkadaşları Claude Nobs’a, ünlü Montreux Festivali’ni İsviçre’de başlatmak için yardım etti. Bir çok sanatçının yanı sıra, Roberta Flack, Les McCann, Eddie Harris, Charlie Mingus, Aretha Franklin gibi sanatçılar, Nesuhi tarafından Montreux’ye getirildi.


 


40. Montreux Caz Festivali’nin yıllık yayını, “Ahmet’e Saygı” konseri ile açıldı.  Sahnede Ahmet, Atlantik Plakçılık ile kontrat imzalamış bazı sanatçıları bizzat takdim etti. Gece, müzik adına tarihi anlara sahne oldu. Led Zeppelin’den Robert Plant, Nile Rodgers ve Chic, Solomon Burke, Ben E. King, Steve Winwood, Stevie Nicks, Chaka Khan, Kid Rock ve son keşfi Paolo Nutini ile olağanüstü görüntüler vardı. Bu eşsiz gece, müziğin tarihinde yerini almış ve kalacaktır. diflucan online


 


Bodrum olarak, 30 haziran 2006 tarihindeki Montreux Caz Festivali’nden canlı olarak kaydedilmiş olan “Ahmet’e Saygı” konseri dünya prömiyerinin tamamını, 23 Eylül 2011 Cuma günü siz Bodrum Halkına sunmaktan gurur duyuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.