Bodrum Gündem

Ahmet Ertegüne Digital Saygı Konseri, Jazz, Dans ve Bodrum..

Atlantic Recordsun sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gece Jazz, dans ve Bodrum bir arada çok güzel bir müzik şöleni yaşandı.

Ahmet Ertegüne Digital Saygı Konseri, Jazz, Dans ve Bodrum..
24.09.2011
0
A+
A-

 


 


 


“Ahmet Ertegün’e  “Digital Saygı” Konseri”


Jazz, Dans ve Bodrum…


Atlantic Records’un sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gece Jazz, dans ve Bodrum bir arada çok güzel bir müzik şöleni yaşandı.


Bodrum Gündem Haber


Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kültür ve Sanat Gurubu tarafından İskele Meydanı’nda düzenlenen sinevizyon konserinde, 30 haziran 2006 tarihinde İsviçre’nin Montrö kentinde düzenlenen “Ahmet’e Saygı” konserinin tamamı dijital ortamda yayınlandı.


 


“Ahmet Ertegün Digital Saygı Konseri” ne eşi Mika Ertegün, kızları, yakın akrabaları Montrö Caz  Festivali Sahibi Claude Nobs , Hülya Kocadon, konserin sanat danışmanı müzisyen Necmi Cavlı ve aralarında yabancı turistlerinde bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.


 


Ertegün’ün eşi Mika Ertegün’ünde katıldığı gecede  Montreux Caz Festivali’nin tamamı digital ortamda dünyada ilk kez caz severlere yansıtıldı, İskele meydanını dolduran onlarca yerli ve yabancı turist ve Bodrum’da yaşayan müzikseverler dünyaca ünlü caz ustalarının  şarkıları ile dans etti, eğlendi.


Bodrum Emniyet’inin aldığı önlemler de dikkat çekiciydi. Emniyet mensupları kimseyi rahatsız etmeden gösterinin güvenliğini sağladılar. 


 


Mika Ertegün, Hülya Kocadon Tarafından Özel Olarak Misafir Edildi…


Dünyada ilk kez sinevizyon gösterisi ile  heyecan ile izleyen, zaman zaman göz yaşlarını tutamayan ve gösteriyi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon ile birlikte izleyen Mika Ertegün yaptığı açıklamada “ purchase Prozac 1970’li yıllardan itibaren yılın yarısına yakını Ahmet bey ile Bodrum’da geçirmeye başlamıştık. Bodrum’u çok seviyorduk, ancak o zamansız bizden ayrıldı. O’nun Bodrum’daki, ABD’deki ve dünyanın farklı noktalarındaki dostları ile yine Bodrum’da böyle bir ortamda anmak gerçekten mükemmel emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.


 


Jazzcılar ve Gelecek Nesiller Ahmet’i Asla Unutmayacak…


“Ahmet Ertegün Digital Saygı Konseri” öncesinde bir konuşma yapan Nobs “45 yıl önce Montrö Festivalini bana armağan eden bu festivali kurmamda büyük emeği olan Ahmet’i anmak için Bodrum’da bulunmak benim için büyük gurur ve onur verici. Ahmet’in sadece festivale değil dünyaca ünlü caz ustalarının yetişmesinde emeği gerçekten çok büyüktür. Ünlü cazcılar ve gelecek nesiller Ahmet’i asla unutmayacak. Dünyaca ünlü cazcılar Ahmet’e çok şey borçlu. O’nun anılarını yaşatmak için çok daha geniş kapsamlı festivaller ile yaşatacağız. Müzik her şeyden yüksek sesle konuşur şimdi caz zamanı” dedi. Montrö Caz  Festivali Sahibi Claude Nobs mızıkası ile kısa bir parçayı da seslendirdi.


 


Yıldızlar Geçidi… Her Milletten İnsanın Ortak Noktası Jazz ve Bodrum Oldu…


Konserde Ertegün’ün sanat yaşamlarında büyük destek verdiği  Led Zeppeling Robert Plant, Nile Rodgers, Solomon Burke,Ben King, Steve Winwood, Stevie Nicks ve Paola Nutini gibi ünlü caz ustalarının eserleri sanatseverler tarafından büyük ilgi ile izlendi.


Bodrum İskele meydanını Japonya’dan Brezilya’ya, Afrika’dan Kanada’ya kadar onlarca turist ile birlikte Jazz sevenler yoğun ilgi gösterdiler.  İskele Meydanı’nda büyük, küçük, yerli, yabancı Jazz ustalarının eserleri ile dans ettiler.


 


Yaklaşık iki saat süren ve Japon ulusal kanalı NHK’nında yayınlamak için kayıt altına aldığı konser Bodrum polisinin geniş güvenlik önlemleri altında düzenlendi.


 


  Valtrex cheap


AHMET ERTEGÜN KİMDİR? 


Ertegün’ün babası Büyükelçi Münir Ertegün, 1925 yılında  birçok diğer ülkenin Bern’de temsil edilmelerinden çok daha önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin İsviçre’deki ilk elçisi idi. Ertegün Ailesi, Paris, Londra ve daha sonra da Washington’a gitmeden önce, İsviçre başkentinde beş yıl geçirdi. Robaxin without prescription


 Büyükelçinin çocukları Ahmet ve Nesuhi Ertegün, İsviçre Konfederasyon Başkanı’nın çocukları ile futbol oynarlardı. Futbolun yanı sıra en büyük tutkuları müzik idi. Her iki kardeş, daha çocuk yaşlarda blues ve caz’a tutulmuşlardı. Bu genç yaşlarda, Harlem ve Washington’daki caz kulüplerini ziyaret edebiliyorlardı.1947 senesinde Ahmet, bütün biriktirdiği paraya ilaveten, dişçisinden aldığı 10 bin dolar borç ile Atlantik Plakçılık’ı kurdu. İsteği, büyük şirketlerin yayınlamaya yanaşmadığı bu tür müziği insanlara dinletmekti. Nesuhi, 1955 yılında Atlantik’e katıldığında, caz’ın en büyük isimlerini listesine katmanın yollarını biliyordu. John Coltrane, Charlie Mingus, Dave Brubeck ve Modern Jazz Quartet bunlardan sadece birkaçıdır. Ertegün , tüm tutkusunu sesler için kullandı. Ray Charles, Aretha Franklin, Otis Redding, Solomon Burke, Ben E. King ve daha bir çok sanatçı ile önemli hit parçalara imza attı.Ertegün Kardeşler, 1967 senesinde, İsviçre’li arkadaşları Claude Nobs’a, ünlü Montreux Festivali’ni İsviçre’de başlatmak için yardım etti. Bir çok sanatçının yanı sıra, Roberta Flack, Les McCann, Eddie Harris, Charlie Mingus, Aretha Franklin gibi sanatçılar, Nesuhi tarafından Montreux’ye getirildi. 40. Montreux Caz Festivali’nin yıllık yayını, “Ahmet’e Saygı” konseri ile açıldı.  Sahnede Ahmet, Atlantik Plakçılık ile kontrat imzalamış bazı sanatçıları bizzat takdim etti. Gece, müzik adına tarihi anlara sahne oldu. Led Zeppelin’den Robert Plant, Nile Rodgers ve Chic, Solomon Burke, Ben E. King, Steve Winwood, Stevie Nicks, Chaka Khan, Kid Rock ve son keşfi Paolo Nutini ile olağanüstü görüntüler vardı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.