Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDEMİ…

25.09.2011
0
A+
A-

Sezon bitiyor. Bodrum artık kış rehavetine giriyor, bu sezonun bilançosunu, gelecek sezonunda planlarını yapmaya başladı bile.

Bu sene oldukça hareketli, kalabalık ve beklenin aksine turist sayısında ilk sekiz ayı yüzde 25 artış ile tamamladı. Eylül ise herkes tarafından bereketli olacağı biliniyordu ki öyle geçmekte.

Cytotec generic

Başta Bodrum Belediyesi ve diğer belde belediyeleri ile ticaret Odası gibi meslek örgütlerinin yoğun çabaları ile bir çok etkinlik düzenlendi. Yerli turizmi kesinlikle olumlu etkiledi. Rakamlar bunu net olarak gösteriyor. Umarız Başkan Kocadon’un üzerine basa basa söylediği 14 haftalık boş dönemi de hareketlendirecek etkinlikler ve projeler ile Bodrum Turizmini 12 aya çıkarma hedefine ulaşırız.


 


Geçtiğimiz sayımızda manşetten verdiğimiz, Muğla Ak Parti Milletvekili Prof.Yüksel Özden’in söylediği “Bodrum Belediye’sine Talibiz” sözü politika kazanında en çok kaynayan konuydu. Aciclovir creme


Bu hafta ise başta Bodrum çarşı esnafının kaygı ile beklediği Gümrük Alanınına yanaşan günü birlik gemilerin, Gemi Yanaşma İskelesine taşınma söylemleriydi. Konu ile ilgili Belediye Meclis üyesi Halit Özkaplan ve çarşı esnafı Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül aracılığı ile Ak Parti Muğla Milletvekilim Ali Boğa’yı bilgilendirdi. Çarşı esnafını dolaşarak durum tepitini yerinde yapan Boğa “Çarşı esnafı nasırına basılmış gibi” diyerek, duruma sahipleneceği sözünü verdi.


Ümit ediyoruz “sigara paketine” yazılmış bir söz olarak kalmaz. Zira bu konu çarşı esnafı için çok önemli. Böyle bir durumda sonuç net “ÇARŞI ÇÖKER”.


 


Önümüzdeki sayımızdan itibaren çok hassas bir konuyu “BODRUM ve BODRUMLU KİMLİĞİ”ni “DOSYA” haline getireceğiz ve tartışmaya açacağız.


Bu konu ile ilgili olarak sevgili meslektaşım, Ekspres Gazetesi Sahibi Mehmet Özalın’ın Ocak 2001 yılında gazetesinde yayınladığı köşe yazısından yola çıktık.Çeşitli uyarılarılar geldi bu konuyu irdeleyeceğimizi söylediğimizde;


isotretinoin without prescription

“Çok tehlikeli bir konu”


“Dikkat et bu konu çok hassas ve çok tartışma çıkar”


ve benzeri uyarılardı, bunlar.


Konu ile ilgili olarak Musa Gökbel ile yaklaşık iki saat görüştük. Öyle enterasan noktalara parmak bastı ve isimleri dile getirdi ki, uyarıların haklı tarafları olduğunu o zaman daha iyi anladık. Bitez, Ortakent gibi beldelerdeki yerli insanlarımızla konuştuğumuzda çok ama çok ilginç tespitlerimiz oldu, bu konuda.


Konuyu genişleterek incelemeye ve derlemeye devam ediyoruz.


Bir sonraki gazetemizin manşeti “BODRUM ve BODRUMLU KİMLİĞİ” olacak.


 


Eylül ayında neredeyse tüm İdari Yönetim yapısında değişim oldu. Yeni Kaymakam, Başsavcı ve Garnizon Komutanı görevlerini devir aldılar.


 


Politika kazanı ise yavaş yavaş kaynamaya


kısmen de fokurdamaya başladı.


Seçimler mi yaklaşıyor ne?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.