Bodrum Gündem

HACI KRİSTOF KOLOMB …

25.09.2011
0
A+
A-

Dünya kurulduğundan bu yana yaşanan olaylardan çıkarılan dersler vardır. Bunlar yüzlerce defa denendiği için herkes tarafından Doğru kabul edilir.

Bunlardan en önemlisi; “Devletler arasında sonsuz dostluk ve sonsuz düşmanlık olamaz. Devletler arasında geçerli olan tek gerçek “Karşılıklı Yararlılıktır…”


Bu gerçeği dünya kabul eder, ama AKP İktidarı kabul etmez. Her seferinde yanılıp, kafalarını duvara çarpmalarına rağmen, kendilerinde güç vehmederler ve gördükleri itibarı T.C Devletinin gücüne değil de, kendilerine ve iktidarlarına yapıldığını zannederler!…


Eşbaşkan-Başbakan Erdoğan 10 senede tam 15 defa Amerika’ya gitti. Başkanlarla görüştü. Ayrıca gerek Türkiye’de gerekse de Avrupa’da defalarca Başkan Bush ve Başkan Obama ile baş başa görüştü.
Her görüşmeden sonra bizim yandaş-kandaş-damat-cemaat medyası; “Görüşme çok iyi geçti” , “İstediğimizi aldık, stratejik ortağız” , “Terörle mücadelede ABD ile beraber hareket edeceğiz” , “Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı’nı sertçe uyardı” , “Başbakan çok rahattı, bacak bacak üstüne attı”
Utanmadan bu yalanları yazdılar, halbuki değişen hiçbir şey yoktu. Eski tas, eski hamam…


Başbakan Erdoğan bu kez de, Kristof Kolomb edasıyla Amerika’yı keşfetmeye gitti. ABD’ye giderken yaptığı basın toplantısında; “Terörle mücadelede Predatorleri isteyeceğiz. Filistin konusunda ABD Başkanının eski beyanatlarını soracağız. Ne oldu da durum değişti diyeceğiz, tüm dünya meselelerini konuşacağız…” dedi.
Sonuç ne oldu;
*Türkiye, İsrail’i ABD’ye şikayet etti ve Gazze ablukasının kaldırılmasını istedi.
-ABD; “İsrail’in Gazze Ablukasını doğru buluyoruz, sizde İsrail ile gerginliği arttırmayın” dedi.


*Kıbrıs Rum Kesiminin, Kıbrıs’ın güneyinde petrol araması şikayet edildi.
buy Plan B online ABD bu konuda sessiz kalıp Avrupa Birliğini konuşturdu. AB, “Rumlar Kıbrıs’ın tamamını temsil eder, AB üyesidirler ve petrol aramakta özgürdürler” dedi. Xenical order


*Türkiye, Filistin Devletinin Birleşmiş Milletlerde resmen tanınmasını istedi.
ABD, bu konunun zamana bırakılmasını istedi.


*Türkiye, terörle mücadele için insansız hava uçaklarından Predatorleri istedi.
Başbakan Erdoğan’ın söylediğine göre, ABD  konuya olumlu yaklaştığını söylemiş. Bu uçakları vermek için ABD Kongresinin onayının gerekiyormuş. Kongre gündeminde Ermenilerin soykırım yasası ve Ermenilerin toprak talebi var. Bunlar Başkanın zorlamasıyla durdurulmaktadır.  Önünde Ermenilerin bu talepleri bulunan bir kongrenin Türkiye’ye Predator onayı vermesi mümkün görülebilir mi?..


*Türkiye, Malatya’ya kurulacak Füze kalkanı için onay verdiğini söyledi.
-ABD, Türkiye’ye bu jesti için teşekkür etti !…


*Türkiye, Suriye’ye karşı beraber hareket etmeyi ve Suriye’ye yaptırım uygulayacağını söyledi.
-ABD, Türkiye’ye bu jesti için de çok teşekkür etti !...


Görüşmelerin gerçeği ve özeti maalesef böyledir.
Devleti yönetmeyi, belediye encümenini yönetmek sanan,  devlet bütçesini cami yaptırma derneği bütçesi gibi gören(Bavulla parayı ya bu derneklerde ya da Deniz Feneri e.V’de bulabilirsiniz), Türkiye’nin dış politikasını Araplara şirin görünmek olarak düşünen zihniyetin yanlışlarından bazılarını sizlerle paylaşmak isterim;


*Yunanistan ekonomisi çöktü, bizim ki çok iyi. Bu yüzden 300 Milyon Dolarlık borçlarını süresiz erteledik ve Güney Kıbrıs’a ücretsiz elektrik verdik.(Hangi yetkiyle, babanızın parası mı? )
-Yunanistan  İsrail ile 100 Milyon Dolarlık silah anlaşması imzaladı. Ermenistan Cumhurbaşkanı  Şerj Sarkisyan ile Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias, iki ülke arasında askeri anlaşma imzaladılar ve yaptıkları ortak açıklamada;
“1915 soykırımı ile Pontus soykırımı aynı barbarlar tarafından(Türkler) yapıldı” dediler.


*Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, 12. Paralel de “Afrodit” adlı platform’u kurdu ve Amerikalı bir firma incelemeye başladı.
-Başbakan Erdoğan, KKTC Başbakanı ile Amerika’da anlaşma imzalayarak, “Biz de petrol arayacağız” dedi. Anayasamızın 90. Maddesine göre başka devletlerle yapılan anlaşmalar TBMM’nin onayı şarttır. Bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için bu onay  gerekmektedir.


*İsrail Yunanistan  ile imzaladığı askeri anlaşma gereği, 100 den fazla uçakla Ege Denizinde tatbikat yapıp S-300 füzelerini denedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu, Yunanistan’ı 16 Ağustos 2011 de ziyaret etti. Papandreou ile “Doğu Akdeniz’de ortak çıkarlarını” koruma kararı aldıklarını söylediler.
– AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Ege Ordusu’nun” kaldırılmasını istedi. Türkiye, Güney Deniz Saha Komutanını ve Ege Ordu Komutanını neredeyse tekme-tokat hapse attı!…


Bu arada terör örgütü,  Ankara’da Türkiye’nin kalbinde bombalı eylem yaptı. Her gün şehitler veriyoruz. Şehir içinde, roketatarla kadınlar öldürülüyor.
Polis okulları teröristler tarafından basılıyor, gencecik çocuklar şehit ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı nerede ve ne yapıyor; Amerika’da televizyon-dernek dolaşıp, Filistin’in- Gazze’nin savunmasını yapıyor!
Eğer Filistin Devletinin tüm dünyaca tanınmasını sağlarsa, sıra elbette ki KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin) tanınmasına için gelecek. Fakat her şey sırayla, önce can  sonra canan, önce Filistin  sonra Kıbrıslı Türkler !…


Başımıza gelen sıkıntıların sebebini öncelikle kendimizde ararsak daha iyi olur diye düşünüyorum.


buy ventolin

“Temel İngiltere’ye gitmiş, iki yıl kadar kaçak olarak çalışmış, yakalanınca sınır dışı etmişler. Köyde Dursun sormuş; “Ula Temel, sen İngilizce bilmezsin, orada çok sıkıntı çektin mi”
Temel cevap vermiş; “Valla ben sıkıntı çekmedim ama İngilizler çok sıkıntı çekti…”


İki kişiden biri seçti ama sıkıntıyı tüm Türk Milleti çekiyoruz. Uyansanız artık !…


Sağlık ve başarı dileklerimle 


24 Eylül 2011


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.