Bodrum Gündem

KORUMA REZALETİ

06.10.2011
0
A+
A-

Üzülerek izliyoruz ama, Türkiyede çürüme hızla devam ediyor. Toplum bu çürümeye ne kadar ve nasıl dayanır, toplum bilimcilerin ivedilikle araştırmaları gereken bir konu.

Görevini yapmayan, liderinin ağzının içine bakan “parmak makinesi” milletvekilleri, susmuş-susturulmuş yalakalaşmış bir medya, ülke gerçeklerinden kaçan sivil toplum örgütleri, bir zamanlar Cumhuriyetin en büyük gurur kaynağı olan fakat kendi özgürlüklerine dahi sahip çıkamayan üniversiteler, iktidarın elemanı haline gelmiş sendika başkanları. Devletin denetim elemanları iktidarın baskısı altında ve ciddi yolsuzlukların üzerine gidemiyor. Yargı, büyük oranda Adalet Bakanlığının yani siyasi iradenin kıskacında, Hakimler ve Savcılar kendi geleceklerinden emin değiller…
Nereye, hangi kuruma baksanız lime-lime dökülüyor.


Toplumu yönetme iddiası ile iktidara gelenler, siyaset yapanlar bizzat kendileri yasaları çiğniyorlar ve bundan utanç duymuyorlarsa ve toplum bu insanlara hürmet etmeye devam ediyorsa, tepkisini göstermiyorsa, bu işin sonu çok karanlık olabilir…


Sizlere  ilk bakışta küçük bir olay gibi görülebilecek, fakat  bence çürümenin özünü oluşturan bir olayı, bu haftanın gazetelerinde yer alan iki haberi aktararak bildirmek istiyorum.


*“Eski Devlet Bakanlarından Kürşat Tüzmen, gittiği il’de kendisine tahsis edilen arabasına binmedi. Kendisini karşılamaya gelen bir arkadaşının motosikletini kullanan Tüzmen’i, korumaları arkadaki arabadan takip ettiler…”


*“AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana’da şehir turu attı ve çeşitli ziyaretlerde bulundu. Akşam  yaptığı toplantıda ise seçmenlerine hitap etti. Korumaları etrafta kuş uçurtmadılar…”


buy Plavix Hukuk Devleti olduğunu iddia eden devletlerde her şey kurala bağlıdır. Keyfiliğe, yasa tanımazlığa yer yoktur. Buna yeltenen derhal yasadaki  cezaya çarptırılır. Çünkü bilinir ki, “Adama göre yasa” uygulamasına geçilirse, bunun sonu gelmez.
Türkiye’de de, görevlerinden ayrıldıktan sonra kimlere araç ve koruma verileceği bellidir.
Cumhurbaşkanları, TBMM Başkanları, Başbakanlar, Dışişleri Bakanları, haklarında Adli makamlarca “Koruma” kararı verilmiş Vali, Emniyet Müdürleri ve Devlet Görevlileri…
Bu kişiler, yasaların emrettiği ve güvenlik birimlerinin şekil-şart ve sayıda araç ve görevli ile korunurlar.


Fakat bazı kendini bilmezler, analarından “Bakan” doğduklarından görevlerinden ayrıldıktan sonra da devletten araç ve koruma isterler. Yetkililere çeşitli baskılar uygulayarak bu kanunsuz isteklerini de kabul ettirirler. Yaptıklarının suç olduğunu, kullandıkları aracın babalarının değil milletin aracı olduğunu bilerek, utanmadan o araca binmeye devam ederler. Valtrex online


Ömer Çelik örneğinde olduğu gibi, bazı Genel Başkan Yardımcıları da, görevlerinin sadece kendi partileri ile sınırlı olduğunu unutup, devleti
Parti Devleti” olarak görürler ve kamu görevlilerine emir vermeyi kendilerine tanınmış bir hak olarak görürler!.. buy Levitra
Bu tiplerin her biri üç veya dört tane koruma ile dolaşırlar. Ne, yaptıklarının suç olduğunu, ne de çok komik duruma düştüklerini göremezler.  


Bu arsız tiplere çok kızarım ama, esas üzüntüm ve kızgınlığım yanlarına “Koruma” olarak aldıkları devlet memurlarına, bazen şoför, bazen çanta taşıyıcısı, bazen telefon memuru, bazen de kapıcı muamelesi yapmalarınadır.
O zavallı çocuklar da seslerini çıkaramazlar, içlerinden neler söylediklerini çok iyi tahmin edeceğiniz sözleri mırıldanıp, hizmete devam ederler.


Bu tiplerin sayısı hiç de azımsanacak kadar değildir. Yüzlerce araç(benzini de devletten-yani milletten-yani sizlerden) binlerce polis(maaşları devletten-yani milletten-yani sizlerden) bu beylere hizmet etmekteler. Bu araçları ve Polisleri yasalara aykırı olarak kullandıran kamu görevlileri de açıkça ve çekinmeden suç işlemeye devam etmektedirler.


Yazıyı şöyle bağlayalım;
Kim ki devletin-milletin aracını, devletin-milletin polisini usulsüz, kanunsuz, haksız bir şekilde kullanıyorsa, onlar korunacak adamlar değil, “yüzlerine tükürülecek” adamlardır.


Sağlık ve başarı dileklerimle 


06 Ekim  2011
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.