Bodrum Gündem

Otuz Yıllık Onur Mücadelesini Kazandı…

Sosyalist olduğu için askerlikten atılan Hıdır Çam 30 yıl sonra itibarını geri alarak albaylıktan emekli oldu.

Otuz Yıllık Onur Mücadelesini Kazandı…
08.10.2011
0
A+
A-

Sosyalist olduğu için askerlikten atılan Hıdır Çam 30 yıl sonra itibarını geri alarak albaylıktan emekli oldu.


albuterol price Otuz Yıllık Onur Mücadelesi Sonucu Albaylıktan Emekliliği Kazandı…


Bodrum’da tanınmış simalardan ve Harita Mühendisliği yapan Hıdır Çam otuz yıl önce “Sol görüşü benimsediği” nedeniyle emekliye sevk edilmesi ve haklarının gasp edilmesinin ardından verdiği hukuk mücadelesini kazandı.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber buy Vermox buy Colchicine


Yıllardır süren mücadelesini kazanarak, Albaylıktan emekli olmasını arkadaşları ile kutlayan Hıdır Çam Kenan Paşa’ya espri olsun diye gönderdiği davetine, Kenen Evren’den cevap geldi. Kenan Evren’in telgraf ile gönderdiği mesajında “Sağlık sebepleri nedeni ile davetinize katılamıyorum. Sizi Kutlarım.” Şeklinde cevap geldi.


Hıdır Çam 1980 yılında Ankara Harita Genel Komutanlığı’nda harita subayı olarak görev yaparken 12 Eylül 1980 darbesinden iki yıl sonra 1982 yılında teğmenlikte atıldı.  Cam askerlikten, sosyalist olduğu iddiasıyla göz altına alınarak, 4 ay tutuklu olarak kaldı. Sıkıyönetim mahkemelerinde beraat eden Çam göreve iade edilmesini beklerken teğmen rütbesinde resen emekli edildi.


30 Yıllık Mücadelesini Kazandı…


1984 yılından bu yana Bodrum’da yaşayan ve harita mühendisliği yapan Hıdır Çam, Anayasa değişikliğine kadar mahkemeye başvurma hakkı olmadığını belirterek “Bu yıl mart ayında çıkan 6191 sayılı kanunda çıkarılan yasada irtica nedeniyle haklarını kaybeden subaylara verilen haklardan solcularda yararlandırıldı, bu yasa kapsamında verdiğimiz ve otuz yıl öncede açtığımız davalar sonuçlandı, Yüksek Askeri Şura’dan dün gelen belge haklılığımızı ve onur mücadelemizi ortaya koydu. Haklarım olan kıdemli albay rütbesinden emekli edildiğim ve tüm tazminat haklarımı geri alacağım belirtildi. Emekli ikramiyesi ve emekli maaşımı alabileceğim. Bu haktan yararlanan Bodrum’da 4 ve Türkiye’de 397 subay olduğunu biliyorum.Bu olayları yaşadığımız zamanlarda bazı teğmen arkadaşlarımız intihar etmişti. Yasal haklarımızı otuz yıl sonrada olsa geri alabildiğimiz için gururluyuz” dedi.


Kenan Evren Kutlamaya Mesaj Gönderdi…


Bodrum Şarapevi’nde arkadaşları ile birlikte bu günü kutlayan Hıdır Çam espri olsun diye Kenan Evren’e de kutlamaya katılma daveti gönderdiğini söyledi. Çam “Ben espri olsun diye Kenan Paşa’ya davetiye gönderdim, o ciddiye alıp sağlık nedenleri ile kutlamaya katılamayacağını bildiren bir telgraf göndermiş. Daha ne diyeyim ki. Sözün bittiği yer” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.